Τρίτη, 30 Απρ.
20oC Αθήνα

Σφοδρές αντιδράσεις για την τροπολογία για την Ανάπλαση ΑΕ – «Πετιέται έξω με σκανδαλώδη τρόπο ο Δήμαρχος Αθηναίων»

Σφοδρές αντιδράσεις για την τροπολογία για την Ανάπλαση ΑΕ – «Πετιέται έξω με σκανδαλώδη τρόπο ο Δήμαρχος Αθηναίων»

Έντονες αντιδράσεις υπάρχουν για την τροπολογία της κυβέρνησης η οποία πετά εκτός Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ» το Δήμο της Αθήνας.

Μέχρι τώρα, ο Δήμαρχος της Αθήνας ήταν πρόεδρος και 7 στελέχη του Δήμου ήταν στο ΔΣ, ωστόσο η τροπολογία προβλέπει πως δεν θα υπάρχει πλέον δημοτική εκπροσώπηση.

Ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας κάνει λόγο για σκανδαλώδη τροπολογία, που στόχο έχει να εκδικηθεί τους πολίτες που δεν επανεξέλεξαν τον Κώστα Μπακογιάννη.

Μιλώντας στην Ολομέλεια ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος έκανε λόγο για «αντιθεσμικά παιχνίδια και ανάπλαση ερήμην της νέας Δημοτικής Αρχής».

«Με τη ρύθμιση αυτή επιχειρείται με σκανδαλώδη τρόπο να πεταχτεί έξω από την εταιρεία που είναι υπεύθυνη για το φιάσκο του Μεγάλου Περιπάτου, ο Δήμαρχος Αθηναίων» τόνισε από την πλευρά της η Μιλένα Αποστολάκη. «Θέλετε τους Δήμους εργαλείο για τα ρουσφέτια σας» κατέληξε.

«Μεθοδολογία “νύχτας” από την κυβέρνηση. Πετάνε ουσιαστικά τη δημοτική Αρχή της Αθήνας εκτός της “Ανάπλασης Α.Ε”, μία πράξη που περισσότερο μοιάζει με αντίποινα για το εκλογικό αποτέλεσμα», αναφέρει ο Νάσος Ηλιόπουλος σε ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter).

 

Ο βουλευτής της ΚΟ της Νέας Αριστεράς τονίζει ότι «αυτή η τροπολογία που έρχεται στο νομοσχέδιο-σκούπα πρέπει να αποσυρθεί άμεσα».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις