Σάββατο, 27 Απρ.
18oC Αθήνα

Σφοδρή επίθεση της ΝΔ σε Κασσελάκη για τις επιχειρήσεις του στο εξωτερικό  – «Ο νόμος ισχύει για όλους»

Σφοδρή επίθεση της ΝΔ σε Κασσελάκη για τις επιχειρήσεις του στο εξωτερικό  – «Ο νόμος ισχύει για όλους»

Ξεκάθαρες απαντήσεις από τον Στέφανο Κασσελάκη για το σύνολο των επιχειρήσεων του στο εξωτερικό αξιώνει η Νέα Δημοκρατία καταλογίζοντας στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «παλινωδίες» σε σχέση με τις απαντήσεις που έχει δώσει μέχρι στιγμής.

Η Νέα Δημοκρατία με φόντο και τις Ευρωεκλογές, κρατά ψηλά στην πολιτική ατζέντα το θέμα, επιχειρώντας να αναδείξει «έλλειμμα σοβαρότητας» από την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη.

Ο νόμος, δηλώνουν στελέχη της κυβερνητικής παράταξης, είναι συγκεκριμένος όσον αφορά στην απαγόρευση που ισχύει για πολιτικά πρόσωπα και συγγενείς πρώτου βαθμού – συμπεριλαμβανομένων δηλαδή και των συζύγων – να είναι ιδιοκτήτες κάθε είδους επιχείρησης στο εξωτερικό (off shore και άλλες) και απαντούν με έμφαση ότι… «ο νόμος ισχύει για όλους».

Στο θέμα αναφέρθηκε και χθες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, υπενθυμίζοντας ότι ο σχετικός νόμος είχε θεσπιστεί από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα για τον ίδιο και τη σύζυγο του, Μαρέβα.

«Ένας νόμος ο οποίος δεν είχε πολλή λογική. Έγινε για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Στοχοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ εμένα και τη σύζυγό μου τότε. Προσαρμοστήκαμε στις απαιτήσεις του νόμου αμέσως και τώρα ο νόμος αυτός εξακολουθεί να ισχύει, και ο νόμος αυτός αφορά και τον κ. Κασσελάκη» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Λοιπόν, όταν προσαρμοστεί να έρθει να μας το πει, αλλά μην μας κουνάει και το δάχτυλο, γιατί εδώ θα τρελαθούμε τελείως. Κανείς δεν τον ρώτησε πώς έβγαλε τα λεφτά του στην Αμερική. Αν είχε, ξέρω κι εγώ, αστακοκάραβα ή βιντζότρατες ή οτιδήποτε άλλο. Δεν είναι αυτό το οποίο μας ενδιαφέρει εδώ. Ούτε κανείς έθεσε ζητήματα φοροδιαφυγής. Άλλα ερωτάται και άλλα απαντάει» πρόσθεσε.

Ν.Δ.: «Αφού αποχώρησε από την εταιρία, ποιος δάνεισε τον ΣΥΡΙΖΑ το 2023;»

Η απάντηση αργότερα του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει αποχωρήσει από την επιχείρηση με τα αστακοκάραβα ένα χρόνο πριν, από τις 10 Μαρτίου του 2023, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Πειραιώς.

«Την 1η Μαρτίου ο κ. Κασσελάκης δηλώνει: “Έχω ακόμα μερίσματα, χωρίς να είμαι στη διοίκηση”. Σήμερα ο κ. Κασσελάκης υποστηρίζει: “Έχω αποχωρήσει από τα αστακοκάραβα από τις 10/3/2023”. Τι αλήθεια ισχύει για τη συγκεκριμένη εταιρία; Τι ισχύει για τις υπόλοιπες εταιρίες που διαθέτει στο εξωτερικό;» αντέδρασαν άμεσα πηγές της Πειραιώς, καλώντας επιπλέον τον κ. Κασσελάκη να απαντήσει ποιος έχει δανείσει στα τέλη Δεκεμβρίου του 2023 τον ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον, όπως λέει, έχει αποχωρήσει από την επιχείρηση από τον περασμένο Μάρτιο.

Εν αναμονή της εισαγγελικής έρευνας…

Παράλληλα με τις εξηγήσεις για το σύνολο των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του στο εξωτερικό, η Ν.Δ. αναμένει από τον κ. Κασσελάκη και την αρχική Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης και στη συνέχεια το «πόθεν έσχες» του, το οποίο είναι υποχρεωμένος να καταθέσει ως πολιτικό πρόσωπο.

Και φυσικά, την έρευνα της Δικαιοσύνης, μετά την εισαγγελική παραγγελία του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας για την εταιρεία από την οποία φέρεται να αντλήθηκαν τα χρήματα για το κομματικό ταμείο του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να καλυφθούν οικονομικές ανάγκες των εργαζομένων, και για το αν υπάρχουν παραβάσεις του νόμου περί «πόθεν έσχες» των πολιτικών.

«Δεν είναι influencer αλλά αρχηγός κόμματος…».

«Δεν είναι ένας influencer του διαδικτύου ο κ. Κασσελάκης, είναι ο αρχηγός του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης… Τι να κάνουμε τώρα; Αν δεν του αρέσουν οι νόμοι, δεν αλλάζουν έτσι οι νόμοι» δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, κρατώντας στην πρώτη γραμμή της πολιτικής, προεκλογικής ατζέντας το θέμα των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο εξωτερικό, κατά παράβαση του σχετικού νόμου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις