Πολιτική

Σφοδρή επίθεση της ΝΔ στην κυβέρνηση για το ΕΣΡ

Η ΝΔ με ανακοίνωσή της καλεί την κυβέρνηση αντί να εγκαλεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα της συγκρότησης του ΕΣΡ, να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό "για τα δεινά που του έχει προκαλέσει και να ψελλίσει, έστω και με καθυστέρηση, μισή κουβέντα για τις σχέσεις της με τον ειδικό δικηγόρο των Panama Papers και των offshore, κ. Αρτεμίου".

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Πειραιώς σημειώνει πως “όταν επιτίθεσαι στη Δημοκρατία για να ελέγξεις την ενημέρωση, δεν δικαιούσαι να κουνάς το δάκτυλο”.

Και προσθέτει: “Όταν νομοθετείς με αντισυνταγματικό τρόπο, όταν διενεργείς έναν διαγωνισμό – παρωδία με στόχο να χτίσεις μια φιλική μιντιακή ολιγαρχία και όταν αποπειράσαι να κλείσεις κανάλια με μια κατάπτυστη νυχτερινή (ν)τροπολογία την οποία αποσύρεις κακήν κακώς, δεν μπορείς να μιλάς για νομιμότητα”.
Η ΝΔ συμπληρώνει πως “το ποιος προκάλεσε την ανομία και ποιος δημιούργησε το χάος, το αντιλαμβάνονται πλέον όλοι οι Έλληνες μετά και την απόφαση του ΣΤΕ” και συνεχίζει:
“Ό,τι όμως και να κάνουν, μια είναι πλέον η πραγματικότητα. Μέσα στο αδιέξοδό τους, επιχειρούν και πάλι να παρακάμψουν το ΕΣΡ. Αν τους αδικούμε, μπορούν να το αποδείξουν. Ας επιστρέψουν τις αρμοδιότητες στο ΕΣΡ, όπως ορίζουν το Σύνταγμα και το ΣΤΕ, προκειμένου να συγκροτηθεί ένα ισχυρό και πραγματικά ανεξάρτητο ΕΣΡ που δεν θα είναι υποχείριο της κυβέρνησης. Οι τακτικισμοί και τα φθηνά επικοινωνιακά “μερεμέτια” τους δεν ξεγελούν πια κανέναν”.

 

Παππάς: Δικαιολογίες δεν υπάρχουν

 

Ακολούθησε η απάντηση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά: “Υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων και τη διαφαινόμενη απόφαση του ΣτΕ η Βουλή μετέφερε στο ΕΣΡ όλες τις αρμοδιότητες που αφορούν τη διεξαγωγή του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν.

Η ΝΔ οφείλει να ανταποκριθεί στο συνταγματικό της καθήκον όπως έχουν κάνει ήδη Κυβέρνηση και κόμματα της αντιπολίτευσης”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το Ισραήλ ξεκαθαρίζει για την «Ασπίδα του Αχιλλέα»: Υπό αποκλειστικό ελληνικό έλεγχο ο πηγαίος κώδικας που θα αναπτυχθεί
Θα αναπτυχθεί ειδικός ελληνικός πηγαίος κώδικας με μεταφορά ισραηλινής τεχνογνωσίας - «Οποιεσδήποτε τροποποιήσεις ή προσθήκες θα παραμείνουν υπό αποκλειστικό ελληνικό έλεγχο»
Barak, θόλος, Ισραήλ 24
Παππάς για απουσία Πολάκη από τη ΔΕΘ: «Μην αναζητάτε φουρτούνες εκεί όπου υπάρχει μπουνάτσα» – «Το σκαρί του ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε πολύ γερό»
Ο γραμματέας της ΚΕ του κόμματος απαντά στα σενάρια για τον βουλευτή Χανίων - «Δεν χαμηλώνει ο πήχης των φιλοδοξιών» - Η Novartis και η πρόκληση προς την Ντόρα Μπακογιάννη
Πολάκης και Παππάς
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δεν απειλεί κανέναν – Σταθερότητα δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση υποχωρητικότητα ούτε ανοχή σε τετελεσμένα
Το μήνυμα του πρωθυπουργού μετά την τριμερή Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου – «Η οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών μπορεί να επιτυγχάνεται με διάλογο» – Γάζα, Κυπριακό, ναυσιπλοΐα και ενέργεια στην ατζέντα - Θερμή υποδοχή στο Ελ Αλαμέιν
Χριστοδουλίδης, Αλ Σίσι και Μητσοτάκης
26