Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

«Σηκώνει» εργασιακά, ασφάλεια, Παιδεία ο ΣΥΡΙΖΑ και «βλέπει» εκλογές το φθινόπωρο

«Σηκώνει» εργασιακά, ασφάλεια, Παιδεία ο ΣΥΡΙΖΑ και «βλέπει» εκλογές το φθινόπωρο

Ολομέτωπη επίθεση εναντίον της κυβέρνησης κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς στην Κουμουνδούρου πιστεύουν ότι ο πρωθυπουργός θα πάει σε πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο.

Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συνεχίζει τις περιοδείες σε όλη την Ελλάδα, αναφέρθηκε χθες (31.05.2021) από την Χαλκίδα στο εργασιακό νομοσχέδιο τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση έχει επιλέξει να διαλύσει τις εργασιακές σχέσεις όπως τις ξέραμε μέχρι σήμερα, προς όφελος κάποιων λίγων επιχειρηματικών ομίλων που θέλουν να αυξήσουν τα κέρδη τους», ενώ κάλεσε σε έναν όχι «εθιμοτυπικού χαρακτήρα» αλλά «ουσιαστικό αγώνα» να ανατραπούν αυτές οι «επιδιώξεις».

Παράλληλα ο Νάσος Ηλιόπουλος σχολίασε το θέμα των απλήρωτων υπερωριών, οι οποίες θα αντικατασταθούν με ρεπό λέγοντας ότι: «Με ρεπό δεν πληρώνονται οι λογαριασμοί. Θα χάσει τα χρήματα από τις υπερωρίες αλλά “θα έχει παραπάνω χρόνο”. Αυτό το “αντάλλαγμα” φέρνει ο κ. Χατζηδάκης».

Την ίδια στιγμή τα στελέχη της Κουμουνδούρου αναδεικνύουν τα όσα συμβαίνουν στον τομέα της ασφάλειας των πολιτών – που υπήρξε και κεντρικό αφήγημα της κυβέρνησης- αλλά και τις συνέπειες που θα έχει   το νομοσχέδιο για την Παιδεία στους υποψηφίους για τις Πανελλαδικές εξετάσεις.

«Με δύο ακόμα μαφιόζικες εκτελέσεις μέρα μεσημέρι σε 24 ώρες, μία στη Βάρη και μία στα Σεπόλια, ο κ. Μητσοτάκης, αφού αφήνει εκτός πανεπιστημιακής εκπαίδευσης το 1/3 των μαθητών που δίνουν πανελλαδικές (τουλάχιστον 25.000) ανακοίνωσε στο υπουργικό συμβούλιο ότι «προχωρά κανονικά η ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας» με την πρόσληψη 1.000 αστυνομικών για τα ΑΕΙ ανέφεραν  τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ρεπό: Τσακαλώτος τρολάρει Χατζηδάκη με το δημόσιο χρέος

Και συμπληρώνουν: «Σε αυτή τη φράση συμπυκνώνεται και το στρατηγικό πρόβλημα που έχει οδηγήσει στην παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη και την πρωτοφανή έξαρση της εγκληματικότητας: Τα καλάσνικοφ σφυρίζουν ανενόχλητα, η άρση του lockdown έχει οδηγήσει σε έξαρση ένοπλων ληστειών και η ΝΔ ασχολείται με την καταστολή των νέων ακόμα και μέσα στα ΑΕΙ».

Οι ίδιοι άνθρωποι μιλούν για αποτυχία του Μιχ. Χρυσοχοΐδη αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού, επισημαίνοντας ότι κανένας επικοινωνιακός χειρισμός ή αντιπερισπασμός δεν μπορεί να κρύψει τις ευθύνες του πρωθυπουργικού γραφείου.

«Από τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ έξω από το σπίτι του ως την εκτέλεση μπράβου στη Μεταμόρφωση πριν δέκα μέρες και από την μαφιόζικη δολοφονία, ένα χρόνο μετά την αποτυχημένη απόπειρα, επιχειρηματία στη Ζάκυνθο μέχρι τη χθεσινή δολοφονία στα Σεπόλια και την ενέδρα θανάτου του πυγμάχου στη Βάρη, ο κ. Μητσοτάκης είναι βαρύτατα εκτεθειμένος» λένε χαρακτηριστικά.

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα ισχυρίζονται ακόμα ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου από την πρώτη μέρα έχει προσανατολίσει την ΕΛ.ΑΣ τόσο στρατηγικά όσο και υπηρεσιακά (χιλιάδες προσλήψεις για σώματα καταστολής σε αντίθεση με υποστελέχωση υπηρεσιών για βαριά εγκληματικότητα) στην καταστολή: «Από τις διαδηλώσεις μέχρι τις πλατείες και τα πανεπιστήμια. Στην έξαρση της βαριάς εγκληματικότητας συμβάλλει και η απροθυμία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει κυκλώματα επίορκων στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ.

Την ίδια ώρα μέσα σε δύο χρόνια διακυβέρνησης Μητσοτάκη έχουμε 14 ενέδρες θανάτου, 4 μόλις τον τελευταίο μήνα, με ξεκαθαρίσματα λογαριασμών νονών της νύχτας ακόμη και σε βάρος δημοσιογράφων και ούτε ένας δράστης δεν έχει συλληφθεί για να παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη. Το προεκλογικό δόγμα «νόμος και τάξη» έδωσε τη θέση του στην ανομία και την ανασφάλεια των πολιτών», τονίζουν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις