Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

«Σηκώνει» τα «διπλά βιβλία» του ΕΟΔΥ ο ΣΥΡΙΖΑ

«Σηκώνει» τα «διπλά βιβλία» του ΕΟΔΥ ο ΣΥΡΙΖΑ

Το θέμα της καταγραφής των κρουσμάτων σε «διπλά βιβλία» ανεβάζει και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς αύριο (03.02.2021) θα βρεθούν στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο επικεφαλής της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Σωτήρης Τσιόδρας, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για το τι ακριβώς συμβαίνει με το θέμα αυτό.

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν καταθέσει αίτημα ακρόασης στην κοινοβουλευτική επιτροπή των αρμόδιων παραγόντων  πριν από δύο μήνες μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Το Βήμα.

Χθες πάντως ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Σαρακιώτη σημείωσε αρχικά ότι «ίσως έχει γίνει κάποιο μπέρδεμα στο πως γίνεται κατανοητός ο όρος υπό διερεύνηση» και παραδέχθηκε ότι υπάρχουν 253.700 «υπό διερεύνηση δείγματα».

Ακόμα σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας η μη καταχώρηση των εν λόγω δειγμάτων οφείλεται στην πίεση που δέχθηκε το σύστημα Υγείας, ενώ αναφέρθηκε και σε «τεχνικό ζήτημα το οποίο δεν αλλάζει την εικόνα που έχουμε για την πανδημία στη χώρα», αφού «χρειάστηκε να ολοκληρωθούν συγκεκριμένες ψηφιακές διασυνδέσεις».

Click4more Επικοινωνία Τσίπρα με τον γενικό διευθυντή του ΠΟΥ για το εμβόλιο του κορονοϊού

Παράλληλα τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στα στοιχεία που παρουσίασε χθες το Politico για τους εμβολισμούς στην Ελλάδα, λέγοντας ότι εάν οι εμβολιασμοί συνεχιστούν με τους τρέχοντες ρυθμούς, μέχρι τον Σεπτέμβριο αναμένεται να έχει καλυφθεί το 23% των ανθρώπων στην Ελλάδα.

Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται ακόμα ότι εάν δεν επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί, η κάλυψη του 70% υπολογίζεται ότι θα επιτευχθεί το 2023.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ημερήσιες δόσεις ανέρχονται 15.960 και προκειμένου να μπορέσει να εμβολιαστεί το 70% των πληθυσμού μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου, οι δόσεις θα πρέπει να αυξηθούν σε 51.655 ημερησίως.

Εν τω μεταξύ τα στελέχη της Κουμουνδούρου υποστηρίζουν ότι στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί εκνευρισμός καθώς το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για την άρση των πατεντών ώστε τα εμβόλια να καταστούν δημόσια αγαθά αποκτά όλο και περισσότερους υποστηρικτές.

«Καλούμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη, έστω και τώρα, να αναλάβει πρωτοβουλίες για το θέμα της πατέντας των εμβολίων», τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος  υπογραμμίζοντας πως  «μετά το συμβούλιο της Ευρώπης και ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ συμφώνησε με την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλ. Τσίπρα να αρθεί το καθεστώς πατέντας».

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη παραμένει μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης», είπε  χαρακτηριστικά.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις