Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Σήμερα το τελικό πόρισμα της Εξεταστικής – Την 1η Φεβρουαρίου στην Ολομέλεια

Σήμερα το τελικό πόρισμα της Εξεταστικής – Την 1η Φεβρουαρίου στην Ολομέλεια

Πρωτομηνιά, δηλαδή την ερχόμενη Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου προσδιορίσθηκε να διεξαχθεί στην Ολομέλεια το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ.

Σήμερα στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η τελευταία συνεδριάση της Επιτροπής προκειμένου να υπάρξει το τελικό πόρισμα της πλειοψηφίας, οι πορισματικές εκθέσεις των κομμάτων, να διεξαχθεί η σχετική ψηφοφορία και να κατατεθεί το πόρισμα στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Σύμφωνα με τα δεδομένα των μέχρι τώρα εργασιών της Επιτροπής, υπάρχει διάσταση εκτιμήσεων και συμπερασμάτων μεταξύ των κομμάτων τόσο σε ότι αφορά τα αίτια όσο και τις ευθύνες. Στο προσχεδιο του πορίσματος της πλειοψηφίας δεν καταλογίζονται ποινικές ευθύνες σε πρώην υπουργούς αλλά εντοπίζουν ευθύνες σε ταμίες κομμάτων και τραπεζικά στελέχη, τα οποία όμως υπέυθυνη να εξετάσουν και να κρίνουν είναι τα αρμόδια όργανα της πολιτείας (δικαιοσύνη και εποπτικοί φορείς) γι αυτό και η Βουλή θα αποστείλει το πόρισμά της σε αυτά για τα περαιτέρω….

Έτσι, παρέχεται η δυνατότητα το θέμα της χρηματοδότησης κομμάτων και ΜΜΕ μπορεί να μείνει «ανοικτό» και σε περίπτωση που η δικαιοσύνη «πέσει» πάνω σε πρώην κυβερνητικά στελέχη, ο φάκελος θα πρέπει να αποσταλεί στην Βουλή και μπορεί ακόμα εάν κρίνει η πλειοψηφία της Βουλής να ζητήσει ακόμα και σύσταση εξεταστικής επιτροπής.
Για τη συζήτηση του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής στην Ολομέλεια, τυπικά, απαιτείται το σχετικό αίτημα να υπογραφεί από 60 βουλευτές κάτι που αναμένεται ότι θα γίνει τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε