Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Αποκάλυψη! Ποιοι υπουργοί είπαν στον Παπακωνσταντίνου να “δώσει” το Βενιζέλο;

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Οι αναφορές του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, σχετικά με το “αίτημα” από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να “δώσει” στοιχεία για τον Ευάγγελο Βενιζέλο σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ είχε προκαλέσει έναν… πόλεμο με απανωτές ανακοινώσεις. Σημερινές αναφορές στον Τύπο πάνε την υπόθεση ένα βήμα πιο πέρα!

Τα πρώτα αποσπάσματα του βιβλίου του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, με τίτλο “Game Over” προκάλεσαν εξ’ αρχής αντιδράσεις! Ο πρώτος υπουργός Οικονομικών στην εποχή των μνημονίων άφηνε σαφείς αιχμές εναντίον στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ωστόσο να τους κατονομάζει, για προσπάθεια… παρέμβασης στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Συγκεκριμένα, ο πρώην “τσάρος της Οικονομίας” υποστηρίζει πως κατά τη διάρκεια της Προανακριτικής Επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ είχε δυο συναντήσεις: Μια με τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη και άλλη μια με «ορισμένα υψηλά ιστάμενα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνάντηση μου ζήτησαν ευθέως να τους δώσω στοιχεία που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν κατά του Βενιζέλου».

Οι αναφορές αυτές προκάλεσαν την σφοδρή αντίδραση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, με την ανακοίνωση να απαντά πως “φωνάζει ο κλέφτης”.

Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναλυτικά αναφέρονταν: “”Τα δύο πιο αναξιόπιστα πρόσωπα της υπόθεσης «λίστα Λαγκάρντ», ο κ. Παπακωνσταντίνου και ο κ. Βενιζέλος, εξακολουθούν να χρωστάνε μια καθαρή απάντηση για το πώς, την ώρα που φόρτωναν τεράστια βάρη στους Έλληνες πολίτες, εξαφάνιζαν τις λίστες μαύρου χρήματος σε συρτάρια, για να καλύψουν συγγενικά τους πρόσωπα, κολλητούς τους φίλους και πολιτικούς τους συνεργάτες. Αντί για αυτό, προσπαθούν να βγάλουν λάδι ο καθένας τον εαυτό του, κόβοντας και ράβοντας σενάρια συνωμοσίας. Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης”.

“Σημερινοί διακεκριμένοι υπουργοί”!

Η νέα τροπή στην υπόθεση έρχεται σήμερα, με δημοσίευμα του Βηματοδότη. Χαρακτηριστικά το κείμενο αναφέρει: “Θυμάστε που ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε στο βιβλίο του “Game Over” ότι τον προσέγγισαν δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και του ζήτησαν να “δώσει” τον Ευ. Βενιζέλο; Ρώτησα, έψαξα και έμαθα και μπορώ να σας μεταφέρω με ασφάλεια ότι τα πρόσωπα που προσέγγισαν τον κ. Παπακωνσταντίνου την επίμαχη περίοδο ήταν δύο σημερινοί διακεκριμένοι υπουργοί. Ο ένας κινείται στη ζώνη του Μεγάρου Μαξίμου και ο άλλος εκινείτο παλαιότερα στα ενδότερα του Αλ. Τσίπρα“.

Πηγή: Βηματοδότης

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε