Πολιτική

Σημίτης: Πρόεδρος δεν θα βγει – Δεν είναι ρεαλιστικό το 180

Ξεκάθαρος ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης για το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας στην ομιλία του στο London School of Economics.

Απαντώντας σε ερώτηση που του τέθηκε μετά την ομιλία του είπε ότι για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας χρειάζονται 180 ψήφοι γεγονός που δεν είναι και τόσο ρεαλιστικό.

«Δεν είναι σίγουρο. Μάλλον δεν είναι ρεαλιστικό να πω ότι πρόεδρος θα εκλεγεί, διότι η κυβέρνηση δεν έχει την πλειοψηφία των 180 απαιτούμενων ψήφων», είπε.

Και συνέχισε: «Είναι πιθανό ότι το Φεβρουάριο θα έχουμε εκλογές. Και αν γίνουν εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ που τώρα βρίσκεται στην αντιπολίτευση, πιθανώς να μην έχει την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, αλλά θα είναι το μεγαλύτερο κόμμα και θα υπάρξει και ένα δεύτερο κόμμα που πιθανώς να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ξέρουμε ποιο κόμμα θα είναι αυτό. Η πολιτική και οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα θα αλλάξουν ριζικά, καθώς θα είναι μια κυβέρνηση που δεν θα θέλει να συνεργαστεί με την Ε.Ε., σύμφωνα με τους κανόνες της Ενωσης».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ανασχηματισμός: Η πιο δύσκολη απόφαση του Κυριάκου Μητσότακη, στον απόηχο των δικογραφιών για τον ΟΠΕΚΕΠΕ  
Στο Μέγαρο Μαξίμου υπογραμμίζουν ότι η άρση ασυλίας δεν συνιστά τεκμήριο ενοχής, επισημαίνοντας ότι άλλο η ποινική αξιολόγηση και άλλο η πολιτική διαχείριση κάθε υπόθεσης
Κυριάκος Μητσοτάκης 58
Κυριάκος Βελόπουλος: Θα έχουμε κυβέρνηση με υπόδικους βουλευτές – Πιστεύω τον Σεπτέμβριο θα γίνουν εκλογές
Όπως είπε, εάν ήταν ο ίδιος πρωθυπουργός θα έδινε εντολή στον υπουργό Δικαιοσύνης να μιλήσει με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ώστε να δεσμευτούν οι περιουσίες όλων όσων εμπλέκονται
Κυριάκος Βελόπουλος
Ο Χατζηδάκης «στριμώχνει» την αντιπολίτευση με ατάκα του... Κουτσούμπα: «Αυτοί είστε»
Σε κλίμα υψηλής πολιτικής έντασης ψηφίστηκε το ν/σ «Παρεμβάσεις για ένα δημόσιο πιο φιλικό στο πολίτη», με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να απαντά αιχμηρά για ΟΠΕΚΕΠΕ και υποκλοπές
Κωστής Χατζηδάκης
Κωνσταντοπούλου και Καιρίδης «σφάχτηκαν» στη Βουλή: «Είσαι άθλιος ψεύτης», «Δεν είμαι ειδικός για τα σύνδρομα καταδίωξης»
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κάποια στιγμή βγήκε από την αίθουσα για να επιστρέψει στη συνέχεια και να απαντήσει στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας
Κωνσταντοπούλου και Καιρίδης