Τρίτη, 27 Φεβ.
15oC Αθήνα

Σκέρτσος σε ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ: Τάζουν μόνιμη μείωση ΦΠΑ και ΕΦΚ χωρίς να λένε ποιους φόρους θα αυξήσουν

Σκέρτσος σε ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ: Τάζουν μόνιμη μείωση ΦΠΑ και ΕΦΚ χωρίς να λένε ποιους φόρους θα αυξήσουν
Intime

Απάντηση του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Άκη Σκέρτσου σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ σχετικά με μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα. Ο κ. Σκέρτσος καλεί Κουμουνδούρου και Χαριλάου Τρικούπη να πουν πως θα καλύψουν το κενό 3,5 δισ. ευρώ που θα προκύψει στα δημόσια έσοδα.

Όπως επισημαίνει ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Άκης Σκέρτσος, «ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ αποκαλύπτουν επιτέλους την κοινή τους ψυχή στην πορεία για να αποκτήσουν και κοινή «σάρκα».

Ενώ καθημερινά μάς βομβαρδίζουν με τρομακτικές θεωρίες έκτακτων φόρων που φρενάρουν την ανάπτυξη, διώχνοντας τις επενδύσεις και τις νέες θέσεις εργασίας, επιμένουν σε ένα μεγάλο ψέμα.

Τάζουν μόνιμη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα, χωρίς να λένε ποιους φόρους θα αυξήσουν σε μόνιμη βάση για να καλύψουν το κενό 3,5 δισ. ευρώ που θα προκύψει στα δημόσια έσοδα, ώστε να χρηματοδοτηθούν μόνιμες δαπάνες δημόσιας υγείας, παιδείας και ασφάλειας.

Τους θυμίζουμε ότι οι μόνιμες περικοπές φόρων απαιτούν μόνιμα ισοδύναμα – και όχι έκτακτα – δημοσιονομικά αντίμετρα. Συνεπώς, αναμένουμε να μας πουν ποιους φόρους θα αυξήσουν για να εξασφαλίσουν 3,5 δισ. ευρώ έσοδα σε μόνιμη βάση.

Επιπλέον, δεν μας εξηγούν γιατί στη Ισπανία της σοσιαλιστικής κυβέρνησης Σάντσεζ που δοκίμασε το ίδιο μέτρο μείωσης του ΦΠΑ, η μείωση αυτή δεν έφτασε στις τιμές καταναλωτή και ο πληθωρισμός τροφίμων συνεχίζει να τρέχει με υψηλότερο ρυθμό από την Ελλάδα.

Αν ήταν υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις εξουσίας θα πρότειναν και αντίστοιχα υπεύθυνα μέτρα. Όμως λειτουργούν, δυστυχώς, ως κόμματα καταγγελίας που απεχθάνονται την ευθύνη και κοροϊδεύουν κατά πρόσωπο τους πολίτες. Δυστυχώς δεν κατάλαβαν κανένα από τα μηνύματα της πρώτης κάλπης ενώ αποκαλύπτουν -ηθελημένα ή άθελα- και ποιες είναι οι φιλοδοξίες τους για τη δεύτερη», καταλήγει ο κ. Σκέρτσος.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις