Πολιτική

Σκέρτσος σε ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ: Τάζουν μόνιμη μείωση ΦΠΑ και ΕΦΚ χωρίς να λένε ποιους φόρους θα αυξήσουν

Απάντηση του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Άκη Σκέρτσου σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ σχετικά με μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα. Ο κ. Σκέρτσος καλεί Κουμουνδούρου και Χαριλάου Τρικούπη να πουν πως θα καλύψουν το κενό 3,5 δισ. ευρώ που θα προκύψει στα δημόσια έσοδα.

Όπως επισημαίνει ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Άκης Σκέρτσος, «ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ αποκαλύπτουν επιτέλους την κοινή τους ψυχή στην πορεία για να αποκτήσουν και κοινή «σάρκα».

Ενώ καθημερινά μάς βομβαρδίζουν με τρομακτικές θεωρίες έκτακτων φόρων που φρενάρουν την ανάπτυξη, διώχνοντας τις επενδύσεις και τις νέες θέσεις εργασίας, επιμένουν σε ένα μεγάλο ψέμα.

Τάζουν μόνιμη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα, χωρίς να λένε ποιους φόρους θα αυξήσουν σε μόνιμη βάση για να καλύψουν το κενό 3,5 δισ. ευρώ που θα προκύψει στα δημόσια έσοδα, ώστε να χρηματοδοτηθούν μόνιμες δαπάνες δημόσιας υγείας, παιδείας και ασφάλειας.

Τους θυμίζουμε ότι οι μόνιμες περικοπές φόρων απαιτούν μόνιμα ισοδύναμα – και όχι έκτακτα – δημοσιονομικά αντίμετρα. Συνεπώς, αναμένουμε να μας πουν ποιους φόρους θα αυξήσουν για να εξασφαλίσουν 3,5 δισ. ευρώ έσοδα σε μόνιμη βάση.

Επιπλέον, δεν μας εξηγούν γιατί στη Ισπανία της σοσιαλιστικής κυβέρνησης Σάντσεζ που δοκίμασε το ίδιο μέτρο μείωσης του ΦΠΑ, η μείωση αυτή δεν έφτασε στις τιμές καταναλωτή και ο πληθωρισμός τροφίμων συνεχίζει να τρέχει με υψηλότερο ρυθμό από την Ελλάδα.

Αν ήταν υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις εξουσίας θα πρότειναν και αντίστοιχα υπεύθυνα μέτρα. Όμως λειτουργούν, δυστυχώς, ως κόμματα καταγγελίας που απεχθάνονται την ευθύνη και κοροϊδεύουν κατά πρόσωπο τους πολίτες. Δυστυχώς δεν κατάλαβαν κανένα από τα μηνύματα της πρώτης κάλπης ενώ αποκαλύπτουν -ηθελημένα ή άθελα- και ποιες είναι οι φιλοδοξίες τους για τη δεύτερη», καταλήγει ο κ. Σκέρτσος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα άναψε «φωτιές» στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ: Η συμμαχία Φάμελλου – Πολάκη και οι ηχηρές απουσίες από τη νέα Κεντρική Επιτροπή
Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία θα ακολουθήσουν τον Αλέξη Τσίπρα στο νέο πολιτικό του εγχείρημα δεν θα μετέχουν στα όργανα του κόμματος της Κουμουνδούρου
Ο Αλέξης Τσίπρας 2
Σε Μολδαβία και Σουηδία σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Διπλωματικός «πυρετός» στο εξωτερικό και περιοδείες στο εσωτερικό
Η Μολδαβία είναι μία από τις χώρες μέσω της οποίας θα περάσει ο Κάθετος Διάδρομος, ο οποίος θα μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Ελλάδα στη Ουκρανία, ένα έργο ιδιαίτερης γεωστρατηγικής αξίας για τη χώρα μας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης