Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Σκληρή επίθεση Χαρίτση σε Σπυράκη για το ΕΣΠΑ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

«…Τα προγράμματα της περιόδου 2007-13 θα ολοκληρωθούν ομαλά, χωρίς απώλειες πολύτιμων πόρων …» απαντά ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αλέξης Χαρίτσης, σε ανακοίνωση της ελληνικής συνιστώσας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός, απαντώντας σε ανακοίνωση της ελληνικής συνιστώσας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπου υιοθετείται, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά «προβοκατόρικη και συκοφαντική φημολογία κατά της χώρας» δήλωσε τα εξής:

«Είναι θλιβερό που για μία ακόμα φορά, η Νέα Δημοκρατία ταυτίζεται με τους πλέον συντηρητικούς κύκλους της Ευρώπης, οι οποίοι με επιμονή προσπαθούν το τελευταίο διάστημα να πλήξουν τη χώρα και την κυβέρνησή της. Ειδικά την κυρία Σπυράκη θα έπρεπε να προστατέψει η δημοσιογραφική της εμπειρία, προτού υιοθετήσει άκριτα δημοσιεύματα ενός φύλλου όπως η Bild, που ειδικεύεται στη χυδαία σκανδαλοθηρία και έχει μηδαμινή αξιοπιστία. Αποτελεί, όμως, απόδειξη απύθμενου θράσους, να εγκαλούν την κυβέρνηση εκείνοι που ευθύνονται για τα μεγάλα προβλήματα που παραλάβαμε στα προγράμματα του ΕΣΠΑ 2007-13 και για τις σημαντικές οργανωτικές αδυναμίες των προγραμμάτων της περιόδου 2014-20. Από την αρχή του έτους προσπαθήσαμε να τα διορθώσουμε όλα αυτά, και πλέον μπορούμε να διαβεβαιώσουμε τον ελληνικό λαό ότι οι κίνδυνοι έχουν παρέλθει. Ίσως αυτό εξηγεί και τον εκνευρισμό τους, αφού καταφέραμε και καλύψαμε την ‘τρύπα’ 6 δισ. ευρώ που αυτοί δημιούργησαν, με την έλλειψη σχεδιασμού και την πελατειακή λογική στη χάραξη των προγραμμάτων.

Εμείς, όμως, αποτρέψαμε κάτι τέτοιο, προχωρώντας στην εξυγίανση των προγραμμάτων της περιόδου 2007-13, εξασφαλίζοντας πρόσθετη ρευστότητα από τα κοινοτικά ταμεία (αύξηση της κοινοτικής χρηματοδότησης στο 100%, διπλασιασμός προκαταβολής για τα προγράμματα της νέας περιόδου), ετοιμάζοντας εγκαίρως το νομοθετικό πλαίσιο για την περίοδο 2014-20 και ολοκληρώνοντας (μόνο κράτος-μέλος έως τώρα στην ΕΕ) το Σύστημα Διαχείρισης κι Ελέγχου για το σύνολο των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Δυστυχώς για την Bild, την κυρία Σπυράκη και τη Νέα Δημοκρατία, τα προγράμματα της περιόδου 2007-13 θα ολοκληρωθούν ομαλά, χωρίς τις απώλειες πολύτιμων πόρων που θα προκαλούσε ο δικός τους σχεδιασμός» καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Χαρίτσης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε