Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Σκληρό ροκ ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για Μαρέβα Μητσοτάκη και Παπασταύρου! Με αγωγές απειλεί η Συγγρού – “Υπεκφεύγετε” απαντά η κυβέρνηση!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Σκληρή ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας κατά του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ
– Όπως αναφέρουν από τη Συγγρού απάντηση θα δώσει η ελληνική Δικαιοσύνη
– Με νέα ανακοίνωση η κυβέρνηση κάνει λόγο για “παραλληρηματικές ανακοινώσεις” και υπεκφυγές!
– Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αρχικά επικαλεστεί δημοσίευμα από τα Επίκαιρα που γράφουν για επαγγελματική σχέση του κ. Παπασταύρου με τη σύζυγο του κ. Μητσοτάκη
– Ανακοίνωση εξέδωσε και το περιοδικό, μιλώντας για “προσπάθεια φίμωσης του Τύπου”!
– Πριν λίγες ημέρες ο κ. Παπασταύρου πλήρωσε πρόστιμο 3,3 εκατ. ευρώ αφού το όνομά του βρέθηκε στη λίστα Λαγκάρντ

Άγρια πολιτική κόντρα έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, εν μέσω του “καυτού” ζητήματος του ασφαλιστικού. Αφορμή ένα δημοσίευμα του περιοδικού Επίκαιρα το οποίο αναφέρει πως ο κ. Παπασταύρου, που πρόσφατα πλήρωσε πρόστιμο 3,3 εκατ. ευρώ για την παρουσία του στη λίστα Λαγκάρντ, ήταν στενός συνεργάτης της συζύγου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, της κας Μαρέβα Γκραμπόβσκι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την σύζυγό του, Μαρέβα

Η αρχή του… χαμού

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο κ. Παπασταύρου ήταν συνεταίρος και συνεργάτης της συζύγου του κ. Μητσοτάκη στην εταιρεία συμβούλων διαχείρισης κεφαλαίων (MG Capital Advisors ΑΕ) που η τελευταία ίδρυσε και διοικούσε.

Φυσικά το θέμα έσπευσε να εκμεταλλευτεί πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού με ανακοίνωσή του επισημαίνει πως η “παρουσία του κ. Παπασταύρου επιβεβαιώνεται από τα σχετικά φύλλα του τεύχους Ανωνύμων Εταιρειών του ΦΕΚ όπου δημοσιεύεται η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας με τη συμμετοχή της συζύγου του Προέδρου της ΝΔ, Μ. Γκραμπόβσκι, και του κ. Παπασταύρου”.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζει πως ο κ. Παπασταύρου λόγω της εμπλοκής του στη λίστα Λαγκάρντ πλήρωσε πρόστιμο 3,3 εκατομμύρια ευρώ και θυμίζει πως ήταν στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Παπασταύρου

Ο ΣΥΡΙΖΑ εν συνεχεία ρωτά τον κ. Μητσοτάκη εάν εμφανίζεται στη δήλωση οικονομικών συμφερόντων και πόθεν έσχες του η εν λόγω εταιρεία και καλεί τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να πάρει θέση για τα όσα αποκαλύπτονται.

Απάντηση ΝΔ με απειλές για αγωγές!

Η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας ήταν άμεση και σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους. Η Λεωφόρος Συγγρού σημειώνει πως μπροστά στα ολέθρια αδιέξοδο στα οποία οδηγούν τους Έλληνες, “ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας και το παρασύστημά τουςεξελίσσονται από “συνώνυμο της εξαπάτησης και του ψέματος σε συνώνυμο της λασπολογίας και της χυδαιότητας”.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η Νέα Δημοκρατία, μάλιστα, δεν μένει μόνο εκεί αλλά προχωρά ένα βήμα παραπέρα, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά μηνύσεις και αγωγές. Επισημαίνει χαρακτηριστικά πως απάντηση στην αθλιότητα και τη συκοφαντία των δημοσιευμάτων “που χωρίς ντροπή υιοθετεί και αναπαράγει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα δώσει η ελληνική Δικαιοσύνη”.

Νέα απάντηση ΣΥΡΙΖΑ με ερωτήματα και… υστερόγραφα

Από την πλευρά της Κουμουνδούρου υπήρξε, ωστόσο και νέα απάντηση, με τους τόνους να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία πως υπεκφεύγει και κάνει λόγο για διαπλοκή!

Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

Καλούμε τη Νέα Δημοκρατία να σταματήσει να υπεκφεύγει με παραληρηματικές ανακοινώσεις και να απαντήσει στα πολιτικά ερωτήματα που της έχουν τεθεί:

“Α. Υπήρξαν συνεταίροι η σύζυγος του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Παπασταύρου; Σχετίζεται η εταιρεία τους με την οικονομική δραστηριότητα του κ. Παπασταύρου εξ αιτίας της οποίας καταδικάστηκε σε πρόστιμο 3.3 εκ ευρώ; Έχει αναλάβει αυτή η εταιρεία δουλειές από το Δημόσιο και με ποιες διαδικασίες ανάθεσης; Εμφανίζεται η συγκεκριμένη εταιρεία στη δήλωση οικονομικών συμφερόντων και πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη;

Β. Υιοθετεί ο κ. Μητσοτάκης την παλιότερη δήλωση του κ. Σαμαρά «μακάρι να είχαμε 10 Παπασταύρου», με την οποία επιχείρησε να καλύψει και να προστατεύσει τον στενό του συνεργάτη;

ΥΓ. Επειδή η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας αναφέρεται σε «παρασύστημα», είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε και το εξής: Τα ιδιωτικά κανάλια απέκρυψαν απόψε την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις οικονομικές δραστηριότητες που φέρεται να είχε η σύζυγος του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Παπασταύρου. Σε συνδυασμό με την λυσσαλέα προσπάθεια της ΝΔ να μπλοκάρει το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, αυτό ονομάζεται Διαπλοκή.   

Οι πολίτες ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους”.

Ανακοίνωση και από τα Επίκαιρα!

Μέσα στην κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, ήρθε παράλληλα και μία ανακοίνωση από το περιοδικό Επίκαιρα. Σε επίσημα δημόσια έγγραφα όπως φύλλα της εφημερίδας της κυβέρνησης βασίζεται το δημοσίευμα του περιοδικού Επίκαιρα, όπως τονίζει η σύνταξη του περιοδικού σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα και κρίνει πως είναι «αδιανόητο» η ΝΔ να επιδιώκει, «χρησιμοποιώντας ανοίκειους χαρακτηρισμούς», τη «φίμωση του Τύπου».

Το πλήρες δελτίο Τύπου έχει ως εξής:

«Το δημοσίευμα των Επικαίρων που αφορά στην εταιρική σχέση της κυρίας Μητσοτάκη-Γκραμπόφσκι και του κυρίου Σταύρου Παπασταύρου είναι απόλυτα έγκυρο και αξιόπιστο και βασίζεται σε επίσημα δημόσια έγγραφα, όπως είναι τα ΦΕΚ.

Είναι αδιανόητο η Νέα Δημοκρατία να επιδιώκει με ανακοίνωσή της, χρησιμοποιώντας μάλιστα ανοίκειους χαρακτηρισμούς, τη φίμωση του Τύπου και να υπερασπίζεται την ελευθεροτυπία μόνον όταν λειτουργεί υπέρ της.

Καλούμε οιονδήποτε θεωρεί ότι θίγεται αδίκως από το δημοσίευμα να σπεύσει στη Δικαιοσύνη. Η δημοσιογραφία οφείλει να είναι ανεξάρτητη και έντιμη και τα Επίκαιρα το έχουν αποδείξει εμπράκτως στη μακρόχρονη πορεία τους».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε