Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

“Σκοτωμός” Γεωργιάδη – Κοντονή για τον νόμο Παρασκευόπουλου

νόμος Παρασκευόπουλου

Στα ύψη ανέβηκε το πολιτικό θερμόμετρο στη Βουλή με επίκεντρο το νόμο Παρασκευόπουλου για την αποσυμφόρηση των φυλακών και αφορμή, την αποφυλάκιση του κατ΄ ομολογία δολοφόνου της εφοριακού.

Έντονη ήταν η αντίδραση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή στις κατηγορίες του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη ότι, ο συγκεκριμένος κρατούμενος, που το 2011 είχε καταδικαστεί σε 20 χρόνια φυλάκιση, αποφυλακίστηκε κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου.

“Αποφυλακίστηκε με νόμο από το 1950”

«Σπέρνετε τρόμο και φαρμάκι στη κοινωνία ενώ γνωρίζετε ότι αυτό είναι δόλιο που λέτε. Ο συγκεκριμένος καταδικασθείς είχε εκτίσει τα 3/5 της ποινής του, είχε εκτίσει έξι χρόνια και είτε υπήρχε είτε δεν υπήρχε ο νόμος Παρασκευόπουλου θα είχε απολυθεί με βάσει το ποινικό κώδικα που ισχύει από το 1950».

Ακόμα, ο κ. Κοντονής συντάχθηκε με την άποψη του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παρασκευόπουλου τονίζοντας ότι είπε το αυτονόητο, ότι οι νόμοι για την αποσυμφόρηση των φυλακών θα πάψουν κάποια στιγμή να υπάρχουν καλώς εχόντως των πραγμάτων.

Μπακογιάννη για άδεια Κουφοντίνα: Αναζητά άλλοθι αριστεροσύνης η Κυβέρνηση

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε τον κ. Κοντονή τρομερό θεατρίνο, ενώ υποστήριξε ότι ο προηγούμενος νόμος που καταργήθηκε από το νόμο Παρασκευόπουλου, προέβλεπε απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών γιατί ήταν εξατομικευμένη η αποφυλάκιση.

Από την πλευρά του, ο κ. Παρασκευόπουλος έκανε λόγο για στοχοποίηση του και συκοφαντική δυσφήμηση κατ’εξακολούθηση και πρόσθεσε ότι η χώρα έχει αντίστοιχους αποσυμφορητικούς νόμους από το 2005.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις