Πολιτική

«Σκοτωμός» ΣΥΡΙΖΑ – Κυρανάκη για ρεπό, ασθένειες και εργασία

Μετά τα όσα είπε στη Βουλή για το εργασιακό νομοσχέδιο, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε με μια σκληρή ανακοίνωση.

Φουλ επίθεση εναντίον του Κυρανάκη ο ΣΥΡΙΖΑ

«Αν είχε θεσπιστεί βραβείο κοινοβουλευτικής γραφικότητας, ο κ. Κυρανάκης θα ήταν από τους επικρατέστερους υποψηφίους», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σημερινό του σχόλιο. Η αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνει ότι «τον θυμόμαστε όλοι να λέει πριν από τρία χρόνια στα συλλαλητήρια για τη Συμφωνία των Πρεσπών ότι ο κ. Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός θα συγκρουστεί με ΗΠΑ και Γερμανία για να την καταργήσει» και τονίζει: «Ακόμα περιμένουμε αυτή τη σύγκρουση…».

«Επίσης τον θυμόμαστε στις αρχές της πανδημίας να εγκαλεί τους επιστήμονες γιατί αργούν να ανακαλύψουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό. Είχε βγάλει μάλιστα το συμπέρασμα ότι εμφανίζονται κατώτεροι των περιστάσεων» προσθέτει, ενώ υπογραμμίζει ότι «σήμερα ήρθε και πρόσθεσε στο βιογραφικό του κάτι εφάμιλλης κωμικής αξίας».

«Μας είπε ότι με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας οι εργαζόμενοι πλέον θα μπορούν όταν αρρωσταίνουν να λείπουν από τη δουλειά τους χρησιμοποιώντας το “ρεπό του Χατζηδάκη”», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καλώντας το «κόμμα του» να «τον ειδοποιήσει ότι εδώ και δεκαετίες, τουλάχιστον σε όλο τον δυτικό κόσμο, έχει ενσωματωθεί στο εργατικό δίκαιο μια έννοια που λέγεται “αναρρωτική άδεια”».

«Ή έστω, αν υπάρχει στον περίγυρο του κάποιος που έχει δουλέψει έστω μια μέρα στη ζωή του, τον καλούμε να αποκαλύψει στον κ. Κυρανάκη ότι μέχρι σήμερα στην Ελλάδα δεν είχαμε καθεστώς δουλείας», καταλήγει.

Τι απάντησε ο Κυρανάκης

Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κυρανάκης απάντησε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter

Συγκεκριμένα γράφει: «Εσείς που κάνετε πλάκα προφανώς δεν βρεθήκατε ποτέ στη θέση κάποιου εργαζομένου που ο άνθρωπός του περνάει καρκίνο, θέλει να σταθεί δίπλα του στις χημειοθεραπείες, να αφιερώσει μέρες, βδομάδες, να είναι εκεί, χωρίς να χάσει τη δουλειά του. Εύχομαι να μην χρειαστεί ποτέ».

Δείτε την ανάρτηση

Φωτογραφίες αρχείου: Intime.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ για Μητσοτάκη: Υποδύεται τον «ήρωα της διαφάνειας» για ΟΠΕΚΕΠΕ όταν λειτουργεί ως επισπεύδων της συγκάλυψης
«Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιστέκεται σθεναρά σε κάθε προσπάθεια διαλεύκανσης του σκανδάλου στον ΟΠΕΚΕΠΕ και επιτίθεται στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, που ζητούν τον έλεγχο»
Το σήμα του ΠΑΣΟΚ
Κυριάκος Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν θα κάνουμε πίσω όποιο κι αν είναι το πολιτικό κόστος, μέχρι να τιμωρηθούν όσοι έλαβαν παράνομες ενισχύσεις
«Τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου. Ο μήνας αυτός μας «πήρε μακριά» τον μεγάλο μας τραγουδοποιό, Διονύση Σαββόπουλο. Όμως, με έναν τρόπο, ο Νιόνιος θα είναι πάντα εδώ»
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες 78