Πέμπτη, 13 Ιουν.
34oC Αθήνα

Σκοτωμός Τζανακόπουλου – Γεωργιάδη για Novartis! “Γι’ αυτό δεν θα παραιτηθώ”

Σκοτωμός Τζανακόπουλου – Γεωργιάδη για Novartis! “Γι’ αυτό δεν θα παραιτηθώ”
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

“Κρατείστε μικρό καλάθι”, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος προς την πτέρυγα της ΝΔ, σχετικά με διαρροές περί δήλωσης του αμερικανού πρέσβη, ότι το FBI δεν κάνει καμία έρευνα για Έλληνα πολιτικό σε σχέση με το σκάνδαλο Novartis.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε επίσης, πως από τη στιγμή που η δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή, η επιλογή που είχε το Κοινοβούλιο ήταν, είτε να μην κάνει τίποτα, είτε να προχωρήσει στην συγκρότηση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης.

Αντιπαράθεση προκάλεσε η παρέμβαση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δ. Τζανακόπουλου στην Ολομέλεια, αμέσως μετά την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κ. Μητσοτάκη. Την απάντηση που επεφύλασσε ο κ. Τζανακόπουλος, σχολίασαν ο αντιπρόεδρος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, κ.κ. Γεωργιάδης και Τζαβάρας.

“Ακούστε γιατί δεν θα παραιτηθώ! Δεν πρόκειται να παραιτηθώ διότι ο κ. Τσίπρας με την κυρία Παπασπύρου, την δεύτερη μητέρα σας, την κ. Θάνου και τον Παπαγγελόπουλο έστησαν αυτή την ιστορία!” είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης και συμπλήρωσε: “Και προσέξετε που το ξέρω. Μας είπατε ‘κάντε μήνυση και στο FBI’. Προ μιας ώρας ο κ. πρέσβης των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι καμία έρευνα δεν κάνει το FBI για κανέναν Έλληνα πολιτικό. Να γιατί δεν κάνουμε μήνυση στο FBI και κάνουμε σε εσάς. Γιατί εσείς το στήσατε!”, είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στον Δ. Παπαδημητρίου, αναφορικά με την υπόθεση της επιδότησης του ενοικίου του: “Και ο κ. Παπαδημητρίου έπαιρνε τα λεφτά. ‘Αρα, μαζί της (σ.σ. με την Ράνια Αντωνοπούλου) πρέπει να πάει στην παραίτηση”, είπα. Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι “αν για όποιον αναφέρεται το όνομα του στη δικογραφία, πρέπει να παραιτηθεί΄, τότε αυτή η αναφορά είναι και για τον κ. Κουρουμπλή, τον κ. Ξανθό, τον κ. Πολάκη, διότι αναφέρονται σε έγγραφο που έχει αποκρύψει η κυβέρνηση”.

Λίγο αργότερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας, αναφέρθηκε στην υπόθεση Novartis και κάλεσε τον κ. Τζανακόπουλο να απαντήσει αν είναι ικανοποιημένος από τον τρόπο που η κυβέρνηση αντιμετώπισε προδικαστικά αυτό το θέμα. “Και αυτό που κάνετε σήμερα, να εμφανίζεστε ενώπιον της Βουλής και να κάνετε τις δηλώσεις που κάνετε, δεν ασκείτε εσείς προσπάθεια επηρεασμού; Συμβιβάζεται αυτή η στάση σας, με την ιδιότητα που έχετε;” ρώτησε απευθυνόμενος στον κυβερνητικό εκπρόσωπο ο Κ. Τζαβάρας και επέμεινε: “Είστε ικανοποιημένοι για τον τρόπο που η δικογραφία πήγαινε και ερχότανε στα εισαγγελικά γραφεία, μάλιστα δε, κάτω από την καθοδήγηση της διευθύντριας του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού, για την οποία προχθές εξεδόθη απόφαση, γνώμη και κατακραυγή, όλου του δικαστικού σώματος εκφραζομένου από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων; Είναι πολύ σοβαρά αυτά που είπε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και πρέπει, έστω και την υστάτη στιγμή, να αντιληφθείτε ότι παίζετε εν ου παικτοίς και δημιουργείτε πρόβλημα στους θεσμούς”.

“Αν οι καταγγελίες τις οποίες σκοπεύει ο κ. Γεωργιάδης εναντίον του πρωθυπουργού έχουν τόση σχέση με την πραγματικότητα, όση σχέση έχει με την πραγματικότητα αυτό το οποίο περιφέρεται και λέει στα κανάλια, ότι δήθεν η κ. Παπασπύρου είναι η δεύτερη μητέρα μου, τότε πραγματικά ο κ. πρωθυπουργός δεν έχει τίποτα να φοβάται”, σχολίασε για τον αντιπρόεδρο της ΝΔ ο Δ. Τζανακόπουλος. Σε ό,τι αφορά το FBI και τις έρευνες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προέτρεψε την ΝΔ: “Καλό είναι να περιμένουμε. Να δούμε ακριβώς ποιες ήταν οι δηλώσεις του αμερικανού πρέσβη. Αν δεν κάνω λάθος, αυτά τα οποία φέρεται να είπε, προέκυψαν μετά από διαρροές της ΝΔ. Επομένως κρατείστε και μικρό καλάθι, κύριε Γεωργιάδη”.

“Τίποτα μη θεσμικό δεν έχει γίνει! Τίποτα απολύτως – και όλη αυτή η παραφιλολογία την οποία συνεχίζετε να επαναλαμβάνετε, την επαναλαμβάνετε επειδή δεν θέλετε να πάμε στην ουσία της συζήτησης! απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συμπλήρωσε: “Δεν θέλετε να μιλήσουμε για το πραγματικό σκάνδαλο. Θέλετε να διαδικασιολογήσετε”. Σε αυτή τη διαδικασιολογία, “υπάρχει και εμμονικό άδικο, διότι τίποτα το μη θεσμικό δεν έγινε” τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος.

“Έχουμε τη διαβίβαση μιας δικογραφίας από την εισαγγελία διαφθοράς στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβιβάζει στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το υπουργείο Δικαιοσύνης διαβιβάζει στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Και ποια είναι η μοναδική επιλογή την οποία έχει το ελληνικό Κοινοβούλιο; Είτε να θάψει την υπόθεση μη κάνοντας τίποτα, είτε να προχωρήσει στην συγκρότηση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για να διερευνήσει αν έχει αρμοδιότητα – η ίδια η επιτροπή θα αποφασίσει αν έχει αρμοδιότητα – και αν δεν έχει αρμοδιότητα να πράξει τα δέοντα. Επομένως, μην διαδικασιολογείτε συνεχώς, διότι έχετε νομικό άδικο, έχετε και πολιτικό άδικο”, είπε ο κ. Τζανακόπουλος.

Για τον κ. Κουρουμπλή και την καταγγελία της ΝΔ ότι είχε προνομιακή μεταχείριση, αφού δεν περιελήφθη το όνομά του στην πρόταση για την επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι στο διαβιβαστικό που έφτασε στο Κοινοβούλιο, υπήρχαν τα δέκα ονόματα των πολιτικών προσώπων, και από εκεί πέρα γινόταν μνεία και σε μήνυση από τον κ. Α. Λοβέρδο και την κ. Χριστοφιλοπούλου, και σε τίποτα δεν σχετιζόταν με τη NOVARTIS. “Επομένως, αν θέλετε να προχωρήσετε μετά από νέο διαβιβαστικό, και εφόσον υπάρχουν αυτά που εσείς θεωρείτε ότι υπάρχουν, σε πρόταση στην ολομέλεια για την άσκηση δίωξης, εδώ είμαστε να το συζητήσουμε να δούμε την επιχειρηματολογία σας και να δούμε πού θα καταλήξει η συζήτηση”, είπε ο κ. Τζανακόπουλος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις