Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Σκοτώθηκαν με το… γάντι Μητσοτάκης – Τσακαλώτος: Τον ενικό στον… ΣΥΡΙΖΑ, εδώ είναι Βουλή (video)

Σκοτώθηκαν με το… γάντι Μητσοτάκης – Τσακαλώτος: Τον ενικό στον… ΣΥΡΙΖΑ, εδώ είναι Βουλή (video)

Μια αναφορά που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον πολιτικό φιλόσοφο Ρόναλντ Ντουόρκιν ήταν αρκετή για να προκληθεί ένα έντονο λεκτικό πινγκ πονγκ με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Και η ένταση, δεν έλειψε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, δανείστηκε τον τίτλο ενός βιβλίου του Αμερικανού φιλοσόφου, Ρόναλντ Ντουόρκιν.

Όπως είπε, ο Ντούρκιν απέρριπτε το ασυμβίβαστο μεταξύ ελευθερίας και ισότητας. «Αυτό επιχειρούμε σήμερα, να εναρμονίσουμε την ελευθερία που απορρέει από το Σύνταγμα με την ισότητα των δικαιωμάτων. Να πάψουν κάποτε οι αυτόκλητοι υπερασπιστές των συνταγματικών ελευθεριών να τις καταχρώνται εις βάρος των υπολοίπων».

Κάπου εκεί άρχισαν να ακούγονται… φωνές στην αίθουσα. Μια απ’ αυτές και του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

«Συγχαρητήρια, υπάρχει ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που γνωρίζει τον Ντουόρκιν. Μπράβο κ. Τσακαλώτε» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και φυσικά η φράση του προκάλεσε ακόμη περισσότερες φωνές.

«Εγώ τον έχω διαβάσει, εσύ τον έχεις διαβάσει;» ακούστηκε να λέει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Αλλά δεν είναι σαφές αν απευθυνόταν στον Κυριάκο Μητσοτάκη ή σε κάποιον άλλο βουλευτή.

«Εδώ είναι Βουλή, δεν είναι φροντιστήριο», είπε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, προκαλώντας γέλια στην αίθουσα. Ακόμη κι ο Αλέξης Τσίπρας «συνελήφθη» από το φακό να γελάει, αλλά κανείς δεν ξέρει αν άκουσε κάτι ή γέλασε με αυτό που είπε ο πρόεδρος της Βουλής.

Στο μεταξύ, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος συνέχισε να φωνάζει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πριν ξεκινήσει ξανά την ομιλία του, είπε: «Στη Βουλή μιλάμε στον πληθυντικό κ. Τσακαλώτε. Τον ενικό να τον αφήσετε για τις δικές σας εσωτερικές συγκεντρώσεις, όταν τσακώνεστε μεταξύ σας. Εδώ είναι Κοινοβούλιο και θα μάθετε ότι υπάρχουν κανόνες».

Και αφού συνεχίστηκαν για λίγο ακόμα οι φωνές, η ομιλία Μητσοτάκη συνεχίστηκε…

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα μετά το 28ο λεπτό

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις