Πολιτική

Σκουρλέτης: Ξεκάθαρη κόκκινη γραμμή οι ομαδικές απολύσεις

Το θέμα των ομαδικών απολύσεων, το οποίο έχουν θέσει οι θεσμοί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αποτελεί κόκκινη γραμμή για την κυβέρνηση και δεν προτίθεται να το συζητήσει, ξεκαθαρίζει ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στη θετική στάση του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (ILO), απέναντι στη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης να εισάγει μια λογική αυτονομίας των συλλογικών διαπραγματεύσεων, αναφέρεται, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Εργασίας.

Για τη συνάντησή του με τον διευθυντή της ILO

Το θετικό είναι ότι από μεριάς του ILO χαιρετίστηκε η επανέναρξη του κοινωνικού διαλόγου στην Ελλάδα αλλά συγκεκριμένα τοποθετήθηκε θετικά ως προς τη συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία η οποία μας ξαναεισάγει σε μια λογική αυτονομίας των συλλογικών διαπραγματεύσεων και αποκατάστασης του πραγματικού περιεχομένου της συλλογικής διαπραγμάτευσης και του κοινωνικού διαλόγου. Θεωρώ ότι είναι μια πολύ σημαντική μέρα η σημερινή σε μια κρίσιμη στιγμή, που γνωρίζετε ότι τα εργατικά συζητούνται και με τους θεσμούς. Πήγαμε πάρα πολύ καλά.

Για τις ομαδικές απολύσεις

Και οι θεσμοί είχαν αναγνωρίσει από μεριάς τους την ανάγκη να ξαναδούμε όλοι μαζί τα συγκεκριμένα ζητήματα που αφορούν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και πέρα από συγκεκριμένες δικές τους εμμονές θα έλεγε κανείς τα κρίσιμα θέματα των ομαδικών απολύσεων, τα οποία όμως αποτελούν για την ελληνική κυβέρνηση μια καθαρή ξεκάθαρη κόκκινη γραμμή και δεν τίθεται από μεριάς μας τέτοιο ζήτημα, νομίζω ότι και μετά τη σημερινή συνάντηση θα διαπιστώσουν και εκείνοι ότι πλέον όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στη διεθνή κοινότητα διαμορφώνεται ένα μέτωπο συμπαράστασης της πρωτοβουλίας που παίρνει σήμερα η ελληνική κυβέρνηση για την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Οι συζητήσεις με τους θεσμούς για τα εργασιακά

Έχοντας στο χέρι μας μια δήλωση εκ μέρους του ILO το οποίο βεβαίως χωρίς να υποκαθιστά τη συζήτηση ανάμεσα στους θεσμούς και στην ελληνική κυβέρνηση τοποθετείται καταρχήν θετικά απέναντι στη συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη τη Δευτέρα: «Ελλάδα 2.0», ακρίβεια, νέα σχολική χρονιά και χωροταξικά στην ατζέντα
Το υπουργικό συμβούλιο της Δευτέρας υπό τον πρωθυπουργό θα συνεδριάσει στις 11:30 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, με επτά θέματα στην ημερήσια διάταξη
Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη 8
Παύλος Μαρινάκης για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Σταλινισμού και του Ναζισμού: Το μίσος δεν είναι ιδεολογία
«Δεν υπάρχει "σωστό" άκρο. Δεν υπάρχει αποδεκτό μίσος. Η δημοκρατία απαιτεί καθαρές θέσεις. Γιατί η ελευθερία, η αξιοπρέπεια και η ανθρώπινη ζωή δεν έχουν χρώμα»
Παύλος Μαρινάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα διατηρηθούν ισχυροί οι ρυθμοί ανάπτυξης το 2026 χάρη στη δημοσιονομική μας πολιτική, περισσότερα θα πούμε στη ΔΕΘ – Τι είπε για την Τουρκία
«Δεν μπορούμε να φορτώνουμε στα παιδιά μας λογαριασμούς που δημιουργήθηκαν στο παρελθόν» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του
Συνεδρίαση υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη του Υπουργικού Συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου. Πέμπτη 30 Ιουλίου 2026 (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI) 70
Παύλος Μαρινάκης: Όσα ακούσετε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, θα τα δείτε να γίνονται και πράξη
«Οι εκλογές πάνε για την άνοιξη του ‘27», ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, συμπληρώνοντας: «Η πολιτική είναι ένας μαραθώνιος και, από τη φύση της, πάντα κρύβει απρόοπτα»
Παύλος Μαρινάκης