Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Σκουρλέτης προς Καμμένο: Δεν υπάρχει αποστασία, είναι κυβερνητικοί βουλευτές

Σκουρλέτης - Καμμένος

Ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης “απάντησε” στον Πάνο Καμμένο που μέσω Twitter κήρυξε “ανένδοτο”.

Την άποψη ότι η υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από βουλευτές των ΑΝΕΛ δεν συνιστά αποστασία, εξέφρασε ο Πάνος Σκουρλέτης, απαντώντας έτσι στον κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο που μέσω Twitter “ξεσπάθωσε” κατά της επιχειρούμενης “αποστασίας” και κήρυξε “ανένδοτο“.

Ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον δημοτικό σταθμό της Αθήνας 9.84 ρωτήθηκε για το tweet Καμμένου περί αποστασίας και απάντησε: “Κατανοώ τις μεγάλες ενστάσεις, τις σέβομαι, ήταν γνωστές οι απόψεις του κ. Καμμένου. Δεν δέχομαι όμως τους παραλληλισμούς του είδους, ότι εάν τελικά αυτή η συμφωνία ψηφιστεί και από κάποιους από τους βουλευτές των ΑΝΕΛ, αυτό ισοδυναμεί με μια νέα αποστασία. Αυτό το θεωρώ εντελώς λάθος. Οι συγκεκριμένοι βουλευτές ανήκουν στην κυβερνητική πλειοψηφία, στηρίζουν αυτή την κυβέρνηση, άρα, να αποστατήσουν από τι και για ποιο λόγο;” αναρωτήθηκε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πάνος Καμμένος είχε “χρεώσει” τις αναφορές του περί “αποστασίας” και “ανένδοτου” -που σχολίασε ο Πάνος Σκουρλέτης- σε αντίδρασή του απέναντι στον Νίκο Κοτζιά, που μάλιστα χαρακτήρισε “ολετήρα”.

Ωστόσο κάποιοι είδαν στην αντίδραση Καμμένου να “φωτογραφίζονται” βουλευτές των ΑΝΕΛ που έχουν δηλώσει ότι θα υπερψηφίσουν την συμφωνία των Πρεσπών, όπως ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος -ο οποίος είχε τετ-α-τετ με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς-, ίσως και η Έλενα Κουντουρά. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες μάλιστα, ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας θεωρεί ότι η επίσπευση των διαδικασιών για έγκριση της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ ακυρώνει την “άτυπη συμφωνία” που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα για εισαγωγή της προς ψήφιση στην Βουλή τον ερχόμενο Μάρτιο.

Παπαχριστόπουλος στο Newsit.gr: Γνωστό ότι θα υπερψηφίσω τη συμφωνία

Σε επικοινωνία του Newsit,gr με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Θανάση Παπαχριστόπουλο, ο ίδιος επανέλαβε πως δεν αλλάζει την δημόσια διακηρυγμένη θέση του ότι θα υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, θέση που άλλωστε τον έχει καταστήσει “ξένο σώμα” στους κόλπους των ΑΝΕΛ.

Όσο για σενάρια που θέλουν τον Πάνο Καμμένο να “εκρήγνυται” μόλις πληροφορήθηκε τη συνάντηση Τσίπρα-Παπαχριστόπουλου, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ σημείωσε πως επισκέφτηκε τον πρωθυπουργό για να του ευχηθεί Καλή Χρονιά. “Αν ήταν να πάω για να “παζαρέψω” δεν θα πήγαινα μαζί με άλλους 30 ανθρώπους”, είπε ο κ. Παπαχριστόπουλος.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις