Κυριακή, 28 Απρ.
24oC Αθήνα

Ο Σκουρλέτης απαντά για τα περί “4ου μνημονίου” [vid]

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Για την αποτυχία της πολιτικής του 3ου Μνημονίου αλλά και των προηγούμενων δυο, μίλησε μπροστά σε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πάνος Σκουρλέτης, αποδομώντας την προσπάθεια της κυβέρνησης από το καλοκαίρι του 2015 και έπειτα.

Τα κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δίνουν από το καλοκαίρι του 2015 τη μάχη της υπεράσπισης του 3ου Μνημονίου που συμφώνησαν και ψήφισαν, ως “το λιγότερο βαρύ από τα 3” έστω και αν κανείς δεν διαφωνεί πως πρόκειται για προϊόν συμβιβασμού και υποχώρησης του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Πάνος Σκουρλέτης και πάλι “εκτός γραμμής” και μιλώντας σε μέλη και φίλους του κόμματός του στην Ηλιούπολη, έφερε και πάλι στη συζήτηση το ζήτημα ενός 4ου Μνημονίου. Ο υπουργός Εσωτερικών, σημείωσε συγκεκριμένα “ακούγεται αυτές τις ώρες που μιλάμε από κάποιες φωνές ότι ενδεχομένως να χρειαζόμαστε άλλο ένα νέο μνημόνιο. Μα αυτό δεν λέγαμε το 2010 και το 2011, ότι η αποτυχία αυτής της πολιτικής είναι ότι γεννάει την ανάγκη για μια νέα συνταγή, ίδια με την προηγούμενη, ένα νέο μνημόνιο, μια ανακύκλωση της λιτότητας”. 

“Νομίζω λοιπόν ότι βρισκόμαστε ακριβώς σε αυτή τη στιγμή. Κάτι που το γνωρίζαμε όταν αναλάβαμε την κυβέρνηση”, κατέληξε.

Η απάντηση Σκουρλέτη για τα περί “4ου Μνημονίου”

“Υπερβολική δόση αυθαίρετης ερμηνείας” αποδίδει ο Πάνος Σκουρλέτης στις αναφορές μερίδας των μέσων ενημέρωσης, σύμφωνα με τα οποία ο υπουργός Εσωτερικών σε ομιλία του σε κομματική εκδήλωση στη Ηλιούπολη, παραδέχτηκε ότι η χώρα είναι κοντά σε ένα τέταρτο μνημόνιο.

Σε σχετικά δήλωσή του αναφέρει:

“Τα συστημικά μέσα ενημέρωσης, σε συνεργασία με την τρόικα εσωτερικού, το ΔΝΤ και τον Σόιμπλε, προσπαθούν να κάνουν την επιθυμία τους πραγματικότητα. Αυτό το επιχειρούν με μια αποσπασματική αναφορά 30 δευτερολέπτων, από μια ομιλία διάρκειας 52 λεπτών και με μια υπερβολική δόση αυθαίρετης ερμηνείας. Ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι αυτοί που επιθυμούν ένα 4ο μνημόνιο είναι το ΔΝΤ, ο Σόιμπλε και η Νέα Δημοκρατία”.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε