Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Σκουρλέτης εκτός γραμμής: Τα μέτρα να ψηφιστούν με ευρύτατη πλειοψηφία

Σκουρλέτης εκτός γραμμής: Τα μέτρα να ψηφιστούν με ευρύτατη πλειοψηφία

Τονίζοντας εμφατικά ότι είναι προσωπική του άποψη, ο υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, Πάνος Σκουρλέτης μίλησε στον Realfm 97,8 και είπε μεταξύ άλλων ότι θεωρεί ότι τα μέτρα για το 2019 πρέπει να ψηφιστούν με ευρύτατη πλειοψηφία.

«Επειδή αυτά τα μέτρα αφορούν το έτος 2019 και μετά υπάρχει ανάγκη να ψηφιστούν από μία ευρύτατη πλειοψηφία εντός της Βουλής. Μιλάω για μία ευρύτατη συναίνεση, δεν ξέρω εάν θα είναι 180 ψήφοι ή παραπάνω ή λιγότεροι, αλλά αντιλαμβάνεστε ότι τα μέτρα αυτά αφορούν την επόμενη κυβέρνηση που δεν ξέρουμε ποια θα είναι στο μεγαλύτερο της μέρος. Άρα δεν μπορούμε να παραγνωρίζουμε αυτήν τη διάσταση της ανάγκης να υπάρξει μία ευρύτερη συναίνεση. Αυτό είναι η προσωπική μου άποψη» είπε ο κ. Σκουρλέτης.

Και πρόσθεσε: «Μιλάω για μία αυξημένη πλειοψηφία, μιλάω για μία συζήτηση που πρέπει να ξεκινήσει παράλληλα με αυτήν που κάνουμε για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, υπάρχει και αυτή η παράμετρος».

Σχετικά με τα μέτρα και τα αντίμετρα ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι «η συζήτηση για τα επιπλέον μέτρα και τα αντίμετρα γίνεται πάνω στο έδαφος του συμφωνημένου πρωτογενούς πλεονάσματος, είτε είναι αυτό 3% ή 3,5% ή 2% ή οτιδήποτε άλλο υπάρξει τελικά. Δημοσιονομικά ουδέτερα μέτρα πέραν του ύψους του πρωτογενούς πλεονάσματος που έχει συμφωνηθεί. Το πρωτογενές πλεόνασμα δεν έχει κλειδώσει, υπάρχει ακόμα πάνω στο τραπέζι».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε