Πολιτική

Σκουρλέτης: Ο Σαμαράς προσπαθεί να ξεγελάσει το λαό όπως το 2012 – Σίγουρες οι εκλογές

Οι αγορές έχουν τη δική τους λογική, ο πρώτος που τις προκαλεί και τις ερεθίζει είναι ο κ. Σαμαράς και σε κάθε περίπτωση, οι αγορές δεν είναι εκείνες, που θα καθορίσουν τα πολιτικά πράγματα μιας χώρας» τόνισε ο Πάνος Σκουρλέτης κατα την διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών επισημαίνοντας ότι «η κυβέρνηση είναι συνώνυμο του χάους».

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε εκ νέου σκληρή κριτική στην κυβέρνηση αλλά και προσωπικά στον Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι, όπως και το 2012, που έλεγε ότι θα διαπραγματευτεί, έτσι και τώρα προσπαθεί να ξεγελάσει τον ελληνικό λαό, αλλά και τους ξένους, ότι διαθέτει τους 180 βουλευτές και ότι η χώρα δεν θα οδηγηθεί σε εκλογές.

Σχολιάζοντας την υποψηφιότητα Δήμα έκανε λόγο για «επιλογή στενή και κομματική, με στόχο να συσπειρώσει τον χώρο της κεντροδεξιάς», σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση προσπαθεί να επιτύχει μία αξιοπρεπή ήττα», ενώ εκτίμησε ότι δεν θα εκλεγεί Πρόεδρος και η κυβέρνηση έχει μόνο ζητούμενο τη διαχείριση της ήττας της.

Στο ενδεχόμενο να στηριχθεί η εκλογή ΠτΔ στις ψήφους της Χ.Α. δήλωσε ότι θα είναι «εκτροπή και συνταγματικό πραξικόπημα και θα αποτελεί κοσμοϊστορικό γεγονός η εκλογή Προέδρου με χιτλερικές ψήφους».

Ο κ. Σκουρλέτης προεξόφλησε πάντως την προσφυγή στις κάλπες, προσδιορίζοντας το δίλημμα των εκλογών στη φράση «ή Σαμαράς και μνημόνιο ή εναλλακτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, στηριγμένο σε ισχυρή και νωπή λαϊκή εντολή».

Αναφορικά με τις δηλώσεις Σόιμπλε, υπογράμμισε πως «παρομοίωσε τον κ. Σαμαρά με τον Γιώργο Παπανδρέου την εποχή των Καννών και δεν ξέρω αν πιστεύει ότι αυτό τον τιμά» και εξέφρασε την ανησυχία του ότι ενδέχεται να υπάρξει μπαράζ αρνητικών δημοσιευμάτων σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ από τον Διεθνή Τύπο, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «επιχειρεί να οργανώσει τα δικά της πολιτικά διλήμματα, για να αποκρύψει τις δεσμεύσεις της απέναντι στους δανειστές».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δένδιας: Όργιο σπατάλης με τα ακίνητα του Στρατού – Το ρετιρέ του αξιωματικού αξίας 800.000€, η πισίνα των 49,5 μέτρων και τα 2.400 τετραγωνικά για 29 άτομα
«Το Ταμείο Εθνικού Στόλου, Φειδίου 12, έχει 700 τετραγωνικά για 10 άτομα, 70 τετραγωνικά το άτομο. Αυτή την πραγματικότητα μου λέτε να μην αλλάξω», ανέφερε ο κ. Δένδιας.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατά την ομιλία του στη Βουλή 39
ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπαίνει εμπόδιο για να φτάσουν οι δυο υπουργοί στη Δικαιοσύνη
Ο Κώστας Τσουκαλάς παρουσιάζει πως περιγράφεται στη δικογραφία από τους Ευρωπαίους Εισαγγελείς η δράση του καθετοποιημένου κυκλώματος που απάρτιζαν διοικητικά στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ - μέλη της ΝΔ
Το λογότυπο του ΠΑΣΟΚ
«Μετωπική» ΝΔ με ΠΑΣΟΚ για τον ΟΠΕΚΕΠΕ με το βλέμμα στο κεντρώο ακροατήριο – Μέσα στον Αύγουστο τα πρώτα «ραβασάκια» για επιστροφή «αμαρτωλών» επιδοτήσεων
Η κυβέρνηση διατηρεί ψηλά τους τόνους της αντιπαράθεσης με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, και κυρίως με το ΠΑΣΟΚ, για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Το «ευχαριστώ» του Κυριακού Μητσοτάκη σε πυροσβέστες και εθελοντές - «Το κράτος δίπλα σε όσους είδαν να καταστρέφονται οι περιουσίες τους»
«Ο κρατικός μηχανισμός κλήθηκε να δώσει έναν τιτάνιο αγώνα και να αντιμετωπίσει παράλληλα δεκάδες πυρκαγιές σε όλη τη χώρα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 76