Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Σκουρλέτης: Τα δικά μας μέτρα είναι… light!

Σκουρλέτης: Τα δικά μας μέτρα είναι… light!

Αίσθηση προκαλεί η δήλωση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, σύμφωνα με τον οποίο, η κυβέρνηση ναι μεν ακολουθεί πολιτική λιτότητας, αλλά είναι πιο… light και πιο ήπια από εκείνη των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Η κυβέρνηση είχε το θάρρος και έθεσε σε δοκιμασία τον επώδυνο συμβιβασμό, είπε ο Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στην εκπομπή Ακραίως στον ΣΚΑΙ το πρωί της Κυριακής (02.07.2017), αναφερόμενος στη συμφωνία του Ιουλίου του 2015 και τις εκλογές του Σεπτεμβρίου και σημείωσε πως «αυτά που περάσαμε εμείς είναι πολύ πιο light, πολύ πιο ήπια από αυτά που πέρασαν με τη βία, με ΜΑΤ».

«Θυμάστε ένα πλεόνασμα αυταρχισμού από το 2010 έως το 2012 και μια ακραία πολιτική λιτότητας, που στέρησε από την ελληνική οικονομία το 25% του εισοδήματός της», είπε. Ζήτησε δε η στάση της κυβέρνηση να κριθεί σε σύγκριση με την εναλλακτική που είχε το ’15, αυτή της «τυφλής ρήξης», που όμως θα οδηγούσε σε μεγαλύτερη φτωχοποίηση του λαού με απρόβλεπτες συνέπειες, όπως τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών.

«Η πολιτική που εφαρμόζεται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, προφανώς, δεν ξεφεύγει από το να είναι μια πολίτική λιτότητας αλλά σε σχέση με αυτά που υπέστη ο ελληνικός λαός, είναι πολύ πιο ήπια. Αυτό πιστοποιείται από τα νούμερα», πρόσθεσε ο Πάνος Σκουρλέτης και αναφερόμενος στις προηγούμενες κυβερνήσεις τόνισε πως έχουν τεράστιες ευθύνες λέγοντας πως κάποιοι «έφαγαν με 10 μασέλες».

«Αυτή η κυβέρνηση δεν ασπάζεται την αντίληψη και τη λογική των μνημονίων», είπε ο υπουργός Εσωτερικών και επιτέθηκε στον επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ λέγοντας πως δεν συμπεριφέρεται ως τεχνοκράτης αλλά ασκεί πολιτική.

«Ο Ρέγκλινγκ μπαίνει στην ουσία της πολιτικής χωρίς να είναι εκλεγμένος. Προσπαθεί να πείσει ότι όλοι είμαστε ίδιοι. Τους ενδιαφέρει (σ.σ. τους δανειστές) να εφαρμοστεί μια ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική και να πείσουν ότι η λιτότητα είναι μονόδρομος. Ο κ. Ρέγκλινγκ μιλάει εξ ονόματος του ευρωπαϊκού ΔΝΤ, θέλει να ομογενοποιήσει τις πολιτικές δυνάμεις», επεσήμανε.

Δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «πετύχαμε πολύ περισσότερα από όσα μπορούσαμε», και εμφανίστηκε βέβαιος ότι η βελτίωση στο πρόγραμμα είναι αισθητή. Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι η Αθήνα κέρδισε τη «δέσμευση για τα ζητήματα του χρέους παρόλο που υπάρχει ασάφεια», συμπληρώνοντας ότι η δέσμευση αυτή ήταν «κατώτερη των προσδοκιών».

Αναφερόμενος στους συμβασιούχους και στην απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι η μοριοδότηση αποτελεί ουσιαστικά αναγνώριση της υπηρεσίας και της εμπειρίας τους και χαρακτήρισε θετικό που «για πρώτη φορά από το 2010 γίνεται ανοιχτός διαγωνισμός για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού».

Επίσης, κάλεσε τους δημάρχους μέχρι τέλους του μήνα να καταθέσουν επικαιροποιημένες λίστες αν χρειάζονται προσωπικό πέραν των 2.500 υπαλλήλων. Μάλιστα είπε πως ορισμένοι δεν έχουν καν δώσει λίστα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε