Τρίτη, 21 Μαΐ
28oC Αθήνα

Σόιμπλε σε Σταθάκη για αποκρατικοποιήσεις: Η συμφωνία προέβλεπε 50 δισ!

Σόιμπλε σε Σταθάκη για αποκρατικοποιήσεις: Η συμφωνία προέβλεπε 50 δισ!

Κάθε συζήτηση για χαμήλωμα το πήχυ όσον αφορά στα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις έκοψε ο εκπρόσωπος του Σόιμπλε μετά την δήλωση του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη ότι η ιδέα για έσοδα 50 δισ είναι εξωπραγματική.

Για την Γερμανία, η συμφωνία που συνήφθη με την Ελλάδα πέρυσι το καλοκαίρι, η οποία προέβλεπε έσοδα από αποκρατικοποιήσεις ύψους 50 δισεκ. ευρώ, συνεχίζει να ισχύει, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, η Ελλάδα είχε συμφωνήσει με τους διεθνείς δανειστές της να περιληφθούν στο μνημόνιο έσοδα ύψους 50 δισεκ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις. «Σε ό,τι μας αφορά, αυτό το μνημόνιο συνεχίζει να ισχύει», δήλωσε η εκπρόσωπος σε συνέντευξη Τύπου.

Ο εκπρόσωπος αναφερόταν στα όσα είπε σε ημερίδα του Ελληνικού Επιχειρηματικού Φόρουμ στο Βερολίνο ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης. Όπως είπε, αναφερόμενος στο υπό ίδρυση ταμείο αποκρατικοποιήσεων που θα αντικαταστήσει το ΤΑΙΠΕΔ, το αντίτιμο από την πώληση της δημόσιας περιουσίας θα είναι πολύ μικρότερο από το αρχικά προβλεπόμενο. «Νομίζω ότι συμφωνούμε όλοι, ότι η ιδέα για 50 δισεκατομμύρια ευρώ ήταν εξωπραγματική» είπε. Το ποσό αυτό μειώθηκε στη συνέχεια καταρχάς στα 25 δισ. και ύστερα στα 15 δισ. Μέχρι τώρα, πρόσθεσε, έχουν εισπραχθεί 2,5 δισ. Στο τέλος θα φτάσουν «ίσως στα 6-7 δισ.». Από τις 11 περιπτώσεις ιδιωτικοποιήσεων, που προβλέπεται να γίνουν στο ορατό μέλλον, διευκρίνισε, ίσως εισπραχθούν 7 δισ. – ποσό που είναι «λίγο ή πολύ ρεαλιστικό».

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε