Σάββατο, 27 Απρ.
21oC Αθήνα

Σόου Κωνσταντοπούλου λίγο πριν την ομιλία του Κώστα Καραμανλή στη Βουλή

Σόου Κωνσταντοπούλου λίγο πριν την ομιλία του Κώστα Καραμανλή στη Βουλή

Ανέβηκαν πολύ οι τόνοι στην συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας στη Βουλή. Την ένταση πυροδότησε η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία για αρκετή ώρα αντιπαρατέθηκε με τους βουλευτές της ΝΔ.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε τον λόγο για λίγα λεπτά και αφού έκανε παρατηρήσεις στον τρόπο με τον οποίο  αντιδρούσε σε όσα έλεγε στον Κώστα Καραμανλή στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίο κατηγόρησε ότι κρύβεται και ότι επέλεξε να μιλήσει τελευταίος ως κατηγορούμενος. 

Τότε, παρενέβη ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Α. Γεωργιάδης: Μην μας κάνετε παρατηρήσεις. Εισαγγελέας είστε κυρία μου;

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Σε εμένα μου λέτε “έτσι”;

Θ. Μπούρας: Δεν είστε σε δικαστήριο. Σας παρακαλώ να απευθύνεστε στο ακροατήριο

 Ζ. Κωνσταντοπούλου : Τι είπατε;

Α. Γεωργιάδης: Κυρία εθνική εισαγγελεύς

Θ. Μπούρας: συνεχίστε σας παρακαλώ

Ζ. Κωνσταντοπούλου: εκτίθεστε

Θ. Μπούρας:Εγώ δεν εκτίθεμαι και δεν σας φοβάμαι. Μην απευθύνεστε στο ακροατήριο αλλά στο προεδρείο

Ζ. Κωνσταντοπούλου: σε εμένα το λέτε; Δεν ακούτε την οχλαγωγία; Εσείς και ο κ. Γεωργιάδης είστε εκτεθειμένοι γι αυτό και με βλέπετε ως εισαγγελέα

Θ. Μπούρας: σας παρακαλώ έχουμε και εμείς αντοχές . Συνεχίστε. Δεν είστε σε δικαστήριο

Ζ. Κωνσταντοπούλου: κυρία Παπακώστα η οικογένεια Πλακιά σας απάντησε και εγώ είμαι με την οικογένεια των 3 κοριτσιών που κόπηκε το νήμα της ζωής τους.

Απευθυνόμενη στον Κώστα Καραμανλή του ζήτησε εξηγήσεις γιατί κατέβηκε ως υποψήφιος βουλευτής σε συμφωνία με τον πρωθυπουργό και να πει τι αποφάσισε και τι συζήτησε με τον κ. Μητσοτάκη. 

Για αρκετή ώρα η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας διαπραγματευόταν με το προεδρείο λέγοντας: σας έπιασε ο πόνος του χρονόμετρου ενώ γίνεται αυτό το αίσχος από κάτω. 

Κλείνοντας η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε απευθυνόμενη στον Κώστα Καραμανλή: Είναι ντροπή και ντρέπομαι για λογαριασμό σας!

Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Βλάσης ο οποίος κατηγόρησε την κα Κωνσταντοπούλου ότι προσπαθεί πάνω σε μια τραγωδία να χτίσει καριέρα. 

Ακολούθησε η βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Σία Αναγνωστοπούλου η οποία μεταξύ άλλων κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι το μόνο που την ενδιαφέρει δεν είναι τα θύματα αλλά να διατηρήσει μια αρραγή πλειοψηφία. 

Δείτε ζωντανά 

 

Κ. Χατζηδάκης: Περισσότερο από τα Τέμπη τους νοιάζουν οι ψήφοι

Νωρίτερα, παίρνοντας τον λόγο ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης είπε μεταξύ άλλων:

«Ο αντιπολιτευτικός οίστρος οδηγεί σε μία απεγνωσμένη και έξαλλη αντιπολίτευση. Αν θεωρητικά ψηφιστεί η πρόταση δυσπιστίας, το πρόβλημα δεν θα είναι μόνο ότι θα έχει πέσει η κυβέρνηση που έχει αναστηλώσει το κύρος της χώρας. Αλλά και ότι θα κληθεί να κυβερνήσει μία αντιπολίτευση τοξική και χωρίς κανένα σχέδιο!»

«Η αντιπολίτευση, τόνισε, παραβιάζει βασικούς κανόνες άσκησης της πολιτικής που ισχύουν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, αγνοεί το τεκμήριο της αθωότητας και αδιαφορεί για τους κανόνες μίας δίκαιης δίκης. Δεν νοιάζεται τόσο για τα θύματα όσο για τις δημοσκοπήσεις!».

Αναφερόμενος στην τραγωδία των Τεμπών ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών τόνισε ότι δεν υπάρχει κανείς που να μην είναι συγκλονισμένος, κανείς που να μην έχει σκεφτεί ότι τα παιδιά στο τρένο θα μπορούσαν να ήταν και δικά του παιδιά. Και κανείς δεν πιστεύει πως δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες – και πάντως όχι η κυβέρνηση. «Τις ανέλαβε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και ο τότε Υπουργός Μεταφορών ο οποίος υπέβαλε αμέσως την παραίτησή του. Αλλά δεν υπάρχει και κανείς που να μην πιστεύει ότι στο δυστύχημα των Τεμπών, τα ανθρώπινα λάθη έπαιξαν καθοριστική σημασία. Καθώς το βράδυ εκείνο παραβιάστηκε 7 φορές ο Γενικός Κανονισμός Κυκλοφορίας του ΟΣΕ μέσα σε πολύ λίγα λεπτά. Εγώ ο ίδιος έχω ακούσει με τα αυτιά μου βουλευτές της αντιπολίτευσης στην Εξεταστική Επιτροπή να το παραδέχονται», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι ο μόνος κερδισμένος από ενδεχόμενη συγκάλυψη των ευθυνών για αυτή την τραγωδία είναι σε καθαρά πολιτικό επίπεδο η αντιπολίτευση. «Σίγουρα όχι οι οικογένειες των θυμάτων και επίσης σίγουρα όχι η κυβέρνηση. Διότι οι πολίτες σε αυτές τις περιπτώσεις δεν θέλουν να μένει καμία σκιά σε τέτοιες υποθέσεις. Και τιμωρούν όποιον επιχειρήσει κάτι τέτοιο». Ο κ. Χατζηδάκης υπενθύμισε ότι – σε αντιδιαστολή – η Νέα Δημοκρατία για το Μάτι κατήγγειλε μεν τις κυβερνητικές ευθύνες, λάθη και παραλείψεις αλλά δεν ζήτησε να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες Υπουργών ούτε κατήγγειλαν οι ευρωβουλευτές της το θέμα σε ευρωπαϊκά και διεθνή φόρα. «Ούτε η Νέα Δημοκρατία το είχε κάνει. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ φυσικά είχε διανοηθεί τέτοια πράγματα. Αλλά ούτε και το ΠΑΣΟΚ, που τώρα κάνει άλλα! Όλα τα θύματα είναι θύματα και όλες οι οικογένειες είναι πονεμένες. Είναι ξεκάθαρο για μένα, ότι αυτή η αδίστακτη δημαγωγία δεν υπηρετεί τίποτα άλλο παρά μικροκομματικές ανάγκες! Οι οικογένειες των θυμάτων δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από μία τέτοια αντιπολίτευση. Που δεν νοιάζεται τόσο για τα θύματα όσο για τις δημοσκοπήσεις», σημείωσε.

«Οι ελπίδες όλων μας -και οι δικές μας, καθώς δεν είμαστε λιγότερο ευαίσθητοι ανθρώπινα από εσάς- είναι στην Δικαιοσύνη. Μια Δικαιοσύνη που θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα διεξάγει μία δίκαιη δίκη!»

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις