Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Σοβαρές εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία! Παραιτήθηκε ο Παπαμιμίκος μετά το φιάσκο στην ΟΝΝΕΔ – Διέγραψαν από παντού και τον Γεωργιάδη

Σοβαρές εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία! Παραιτήθηκε ο Παπαμιμίκος μετά το φιάσκο στην ΟΝΝΕΔ – Διέγραψαν από παντού και τον Γεωργιάδη

– Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος ήταν ο άνθρωπος πίσω από το φιάσκο με τις εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία
– Ο κ. Παπαμιμίκος δήλωσε πως κατηγορείται για κάτι που δεν ευθύνεται και πως έψαχναν άλλοθι
– Αφήνει στην επιστολή του αιχμές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη
– Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται οργισμένος για το φιάσκο με την ΟΝΝΕΔ
– Ξεκαθάρισε πως δεν αναγνωρίζει την εκλογική διαδικασία, ενώ στο συνέδριο στην Αθήνα δεν θα μετέχουν αντιπρόσωποι από το συνέδριο της νεολαίας

Μετά το φιάσκο στην ΟΝΝΕΔ με την εκλογική διαδικασία που θύμιζε παρωδία, η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε συναγερμό, καθώς για άλλη μία φορά το κόμμα μαστίζεται από εσωκομματικές γκρίνιες και καρφιά μεταξύ στελεχών.

Την παραίτησή του από τη θέση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής αλλά και από αυτή του μέλους της ΝΔ υπέβαλε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Ανδρέας Παπαμιμίκος αφήνοντας αιχμές προς πολλές κατευθύνσεις.

Ο κ. Παπαμιμίκος δήλωσε πως για μια ακόμα φορά αναλαμβάνει ευθύνες που του αποδίδονται και δεν του αναλογούν και ζήτησε να σταματήσει το κυνήγι, όπως είπε, ανθρώπων που δεν φταίνε σε τίποτα. ¨Οπως είπε . κάποιοι από το πρωί έψαχναν τρόπο να τον διαγράψουν χωρίς όμως να βρουν κάτι για αυτό και αποφάσισε να διευκολύνει την κατάσταση παραιτούμενος.

Ο κ Παπαμιμίκος άφησε αιχμές πως κάποιοι δεν ήθελαν την παρουσία του στο συνέδριο όπου και θα κατέθετε πρόταση για τη θεσμοθέτηση τάσεων ενώ τόνισε πως διαφωνεί με τη διάλυση της ΟΝΝΕΔ τονίζοντας πως κάποιοι θέλουν να πετάξουν στον κάλαθο των αρχήστων τους αγώνες της νεολαίας εδώ και 40 χρόνια.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΥ 

Λίγα λεπτά αργότερα έγινε γνωστό πως με εντολή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη παραπέμφθηκε στην Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας, με το ερώτημα της διαγραφής, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Βασίλης Γεωργιάδης.

Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Δεοντολογίας κ. Απόστολος Κράτσας, ο κ. Βασίλης Γεωργιάδης διεγράφη από μέλος του Κόμματος και ως εκ τούτου εξέπεσε αυτοδίκαια από το αξίωμα του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ, καθώς και από κάθε άλλη κομματική ιδιότητα.

Η απάντηση του Βασίλη Γεωργιάδη

 

Την αντίδρασή του στην διάλυση της ΟΝΝΕΔ, αλλά και στην διαγραφή του από τη ΝΔ εκφράζει με δήλωσή του ο πρόεδρός της Βασίλης Γεωργιάδης.

Ο διαγραφείς πρόεδρος αναφέρει ότι “δεν γνωρίζω γιατί διαγράφηκα αφού ουδέποτε κλήθηκα σε κανένα πειθαρχικό όργανο” και αφήνει αιχμές για την ηγεσία του κόμματος λέγοντας ότι τα όργανα και το καταστατικό για κάποιους δεν έχουν σημασία.

Ολόκληρη η δήλωσή του έχει ως εξής:

 

“Η ΟΝΝΕΔ σήμερα στο πρόσωπό μου δέχθηκε μία άδικη και προσχεδιασμένη επίθεση. Αμφισβητήθηκαν τόσο η ύπαρξη και η προσφορά της όσο και η θεσμοθετημένη από το καταστατικό της Ν.Δ. αυτοτέλειά της.

Η ανεξάρτητη φωνή και βούληση των ΟΝΝΕΔιτισσών και ΟΝΝΕΔιτών ενοχλεί συστημικά κέντρα εξουσίας που τις προηγούμενες ημέρες είχαν ήδη αποκλείσει εκπροσώπους της ΟΝΝΕΔ από τις εσωκομματικές εκλογές αγνοώντας και παραβιάζοντας τις σχετικές αποφάσεις της ΚΕΦΕ.

Σχετικά με την διαγραφή μου, δεν γνωρίζω γιατί διαγράφηκα αφού ουδέποτε κλήθηκα σε κανένα πειθαρχικό όργανο επειδή προφανώς τα όργανα και το καταστατικό για κάποιους δεν έχουν καμία αξία.

Οι εξελίξεις αυτές στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι ραγδαίες, μετά την οργή του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος αποφάσισε να μην συμμετάσχουν αντιπρόσωποι από το συνέδριο της νεολαίας στο 10ο τακτικό συνέδριο του κόμματος, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα.

Σε δήλωσή του, ο κ. Μητσοτάκης τονίζει πως «η πολιτική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας αφορά και απευθύνεται πρώτα από όλα στη νέα γενιά, αυτήν που αποζητά την αλήθεια και εμπνέεται από τις αξίες της ελευθερίας, της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας». Όμως, ξεκαθαρίζει πως «οι εικόνες απαξίωσης της ΟΝΝΕΔ στο συνέδριο της ιστορικής νεολαίας της παράταξης εκπέμπουν παρακμή και τέλος εποχής».

Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος είχε δείξει από την πρώτη στιγμή τη δυσφορία του για την εικόνα που παρουσίασε η νεολαία του κόμματος, κάνει λόγο για «νοσηρή ατμόσφαιρα» και για γεγονότα που δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά, ενώ επισημαίνει πως στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ δεν πραγματοποιήθηκε καμία εκλογική διαδικασία. «Στην ομιλία μου στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, την Παρασκευή, είπα ξεκάθαρα ότι δεν θα ανεχθώ μία ΟΝΝΕΔ μηχανισμών που θα αναπαράγει τις παθογένειες του χθες» αναφέρει.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε