Σάββατο, 27 Απρ.
19oC Αθήνα

Σπαρτιάτες: Ομόφωνη εισήγηση από την Επιτροπή Δεοντολογίας στη Βουλή για άρση της ασυλίας

Σπαρτιάτες: Ομόφωνη εισήγηση από την Επιτροπή Δεοντολογίας στη Βουλή για άρση της ασυλίας

Ομόφωνη εισήγηση στην Ολομέλεια  για την άρση της ασυλίας των 10 +1 βουλευτών του κόμματος των Σπαρτιατών από την Επιτροπή Δεοντολογίας σχετικά με  το εισαγγελικό αίτημα να καταθέσουν ως ύποπτοι για εξαπάτηση εκλογέων.

Το αίτημα για την άρση της ασυλίας έχει αποσταλεί στην Βουλή από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδελίνη στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται από την Δικαιοσύνη, μετά τις καταγγελίες που είχε κάνει από το βήμα της Ολομέλειας ο ίδιος ο πρόεδρος των Σπαρτιατών Βασίλης Στίγκας κατά των βουλευτών της κοινοβουλευτικούς ομάδας, ως χειραγωγούμενους του Ηλία Κασιδιάρη.

Σύμφωνα με πληρoφορίες, και οι 11 ελεγχόμενοι βουλευτές παρέσθησαν στην συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών ζήτησαν να αρθεί η ασυλία τους προκειμένου να απαντήσουν στην κατηγορία της εισαγγελέως της Αρείου Πάγου. Είμαστε βέβαιοι ότι θα αποδομηθεί το κατηγορητήριο, ώστε να διατυπωθεί η άποψη των βουλευτών και να λάμψει η αλήθεια και να πέσει φως σε κάθε πτυχή αυτής της διαδικασίας», δήλωσε ο Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς.

«Συνεχίζουμε απρόσκοπτα το κοινοβουλευτικό έργο. Ο κ. Κόντης ζήτησε να μην αρθεί η ασυλία του. Το κατηγορητήριο δεν ευσταθεί, έχουμε όλα τα απτά στοιχεία, η ίδια η πραγματικότητα θα ανατρέψει αυτή την ένδειξη για το αδίκημα», συμπλήρωσε ο ίδιος. 

Από την πλευρά του, ο βουλευτής των Σπαρτιατών Γιάννης Κόντης δήλωσε: «Στην επιτροπή Δεοντολογίας είπα προσωπικά πως δεν θεωρώ ότι έχω κάνει αυτό το πλημμέλημα και πως δεν έχω θέμα ότι και να αποφασίσουν, είτε άρουν είτε όχι, δεν έχω θέμα αν θα αρθεί. Δεν έχω καμία σχέση με αυτή την κατηγορία. Φυσικά και δεν καθοδηγούμαι από κανέναν».

 ​

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις