Πολιτική

Σπίρτζης: To οικονομικό μας επιτελείο δεν γνώριζε ότι η αγορά έχει πάρει ανάσα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στην εκπομπή Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης αναφορικά με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Χρήστος Σπίρτζης τόνισε αρχικά για τις εσωκομματικές ενέργειες που έγιναν μέσα στο ΣΚ: «Η πολιτική γραμματεία πήρε κάποιες αποφάσεις να εισηγηθεί στην κεντρική επιτροπή, όπου εκεί θα παρθούν οι καταληκτικές αποφάσεις. Ο Αλέξης ήταν η συγκολλητική ουσία για όλους μας, χαρακτηριστικό που το ‘’έχτισε’’ μόνος του. Θεωρώ ότι τώρα οι υποψήφιοι πρόεδροι να απευθυνθούν και στην κοινωνία – κυρίως στην κοινωνία – και στους προοδευτικούς πολίτες και στους δημοκράτες πολίτες, αλλά και στα μέλη μας, με σκοπό να δώσουν μία φρεσκάδα στην πολιτική πρόταση που θα έχουν και ξεκάθαρες προτάσεις».

Στην ερώτηση γιατί ο Αλέξης Τσίπρας απέχει από την μάχη της διαδοχής απάντησε: «Αν θέλετε την άποψή μου, κακώς δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας ότι θα μείνει εκτός της μάχης. Εγώ λέω να ήταν ο ίδιος υποψήφιος. O Αλέξης Τσίπρας έχει αφήσει πολλά στελέχη, έχει ‘’θωρακίσει’’ τον ΣΥΡΙΖΑ».

Στην συνέχεια το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε για την συνέχεα που πρέπει να έχει το κόμμα του: «Θα πρέπει γκρίζες ζώνες που δημιουργήθηκαν και στην προεκλογική περίοδο, αλλά και τα 4 προηγούμενα χρόνια από τους υποψήφιους προέδρους να ξεκαθαριστούν. Έτσι θα υπάρξει μία νέα συγκολλητική ουσία μεταξύ μας, και μία κοινή πολιτική πρόταση».

Ο Χρήστος Σπίρτζης απάντησε και για τον λόγο που επίκριναν συνεχώς την οικονομική πολιτική της ΝΔ, ακόμη και στην περίπτωση κάποιων παροχών εξήγησε: «Αυτό ήταν ένα κενό από το οικονομικό μας επιτελείο που δεν γνώριζε ότι πραγματικά η αγορά έχει πάρει μία μεγάλη ‘’ανάσα’’ από αυτά που έδινε η προηγούμενη κυβέρνηση».

Αναφορικά με τον χρονικό ορίζοντα που θα πρέπει να γίνει η εκλογή του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σπίρτζης τόνισε: «Δεν γίνεται να βγάλουμε έναν πρόεδρο στις 25 Αυγούστου που θα λείπει όλη η Ελλάδα».

«Το μεγάλο στοίχημα που δεν το έχει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, το έχουν και τα άλλα προοδευτικά κόμματα είναι να μην γίνει η χώρα μας Γαλλία. Να μην γίνει ο άλλος πόλος του πολιτικού συστήματος η ακροδεξιά. Σε αυτό έχει μεγάλη ευθύνη και Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ. Άφησαν χώρο στην ακροδεξιά κι άφησαν τον Κασιδιάρη να κάνει 4 χρόνια προεκλογική εκστρατεία», σχολίασε σχετικά με τα αποτελέσματα των εκλογών.

Σχετικά με τις ευθύνες που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε: «Είχαμε πολλή μεγάλη ευθύνη που δεν μπορέσαμε να επικοινωνήσουμε το πρόγραμμά μας στους πολίτες με καθαρό τρόπο. Επίσης πολλά ήταν τα στελέχη που ”γκριζαραν” το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Αυλωνίτης «μαζεύει» τα περί συνεργασιών με ΕΛΑΣ, ΣΥΡΙΖΑ και Πλεύση Ελευθερίας: «Μόνο με το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα μπορεί να ηττηθεί η ΝΔ»
«Χωρίς πολιτική αυτονομία δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική πολιτική αλλαγή», τονίζει ο βουλευτής Κέρκυρας και καλεί τον «δημοκρατικό κόσμο» να συσπειρωθεί γύρω από τον Νίκο Ανδρουλάκη
Αλέξανδρος Αυλωνίτης 5
Φαραντούρης μετά τις καταγγελίες Σδούκου και το «χαριεντιζόσασταν σε υπουργούς»: «Απάντησα πολιτικά και μόνο»
Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ απορρίπτει την καταγγελία περί σεξιστικής αναφοράς και υποστηρίζει ότι απάντησε σε αντίστοιχη φράση της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ
Νικόλας Φαραντούρης
21
Γεωργιάδης για την γιατρό της Καρνεάδου: Απατεώνισσα, στους ελέγχους έκρυβε το μηχάνημα για να μην εντοπίζεται
Ο υπουργός Υγείας απέρριψε τις επικρίσεις για τους ελέγχους στο παράνομο ιατρείο του Κολωνακίου - Τι απάντησε για το Σώμα Επιθεωρητών, τα «νανογιλέκα» και το MedWatch
Άδωνις Γεωργιάδης 33
Ο Μάριος Σαλμάς θέτει ζήτημα σύγκρουσης συμφερόντων για τη Singular Logic ενόψει εκλογών: «Να μην μπορεί να αμφισβητηθεί το αδιάβλητο»
Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ ζητά εξηγήσεις από τον υπουργό Εσωτερικών και ρωτά αν εξετάζεται εναλλακτική λύση για την πληροφορική υποστήριξη της διαδικασίας
Μάριος Σαλμάς 8