Πολιτική

Σπίρτζης: Κάνουμε την Ελλάδα κανονική Δημοκρατική χώρα – Δεν είμαστε ΝΔ εμείς

''Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα κάνει την Ελλάδα κανονική δημοκρατική χώρα,'' ο Χρήστος Σπίρτζης, στην του νομοσχεδίου για την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ. 

”Δεν θα έχουμε πια τα βαρίδια και τις δεσμεύσεις του παλαιοκομματισμού, θα είμαστε μια χώρα με κοινωνική δικαιοσύνη και ανάπτυξη. Με αυτό το νομοσχέδιο, που έχει στόχο οι αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης να παρέχουν κοινωνικό έργο, ξεκινά η προσπάθεια της δικής μας πολιτικής» είπε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Ταυτόχρονα, ”επιτέθηκε” εκ νέου στην ΝΔ, κατηγορώντας την για παλαιοκομματισμό και τονίζοντας ότι θα ήταν αποδεκτή η κριτική της αν η σημερινή κυβέρνηση διατηρούσε τον οργανισμό όπως τον βρήκε και συνεχιζόταν η σπατάλη και η κακοδιαχείριση.

Πρόσθεσε δε, ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «πουλούσε το δικαίωμα στην εργασία» και αυτή, όπως είπε, είναι «η διαφορά της με τη σημερινή κυβέρνηση».

« Εμείς δεν χτίζουμε κομματικό κράτος και δεν διώχνουμε κανέναν. Η ΝΔ ήταν, είναι και θα είναι ο παλαιοκομματισμός που τροφοδοτούσε το παρακράτος και υπερασπίζεται το χθες» ανέφερε.
Ο υπουργός Μεταφορών τόνισε ότι το επόμενο διάστημα θα βγουν τα ονόματα που είναι στο μετοχολόγιο του ΟΑΣΘ, ενώ έκανε λόγο για παρερμηνεία σε ότι αφορά τον ευρωπαϊκό κανονισμό, αντιτείνοντας ότι «δεν λέει σώνει και καλά ότι το 2019 θα γίνουν ανοικτές διαγωνιστικές διαδικασίες παντού».

«Αυτές είναι δικές σας ερμηνείες. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δίνει σε κάθε χώρα το δικαίωμα να καθορίζει το μοντέλο που θέλει να εφαρμόσει στις αστικές συγκοινωνίες» τόνισε και πρόσθεσε: «Όσοι απειλούν την κυβέρνηση ότι θα έχουμε δικαστικές εμπλοκές, τους λέμε ότι εμείς δεν φοβόμαστε. Για κάθε προσφυγή θα υπάρχουν και 15 από εμάς. Δεν μας τρομάζουν τα δικαστήρια. Τα επιζητάμε».

«Γελάει και το παρδαλό κατσίκι όταν αυτή η κυβέρνηση λέει ότι ανέλαβε να διώξει τον παλαιοκομματισμό. Εσείς είστε οι εκπρόσωποι του παλαιοκομματισμού», ανέφερε νωρίτερα ο πρώην υπουργός Επικρατείας της ΝΔ, Δημήτρης Σταμάτης και πρόσθεσε: «Αφήστε τους λαϊκισμούς. Είστε παντελώς ανίκανοι να κυβερνήσετε, αλλά στον λαϊκισμό είστε ασυναγώνιστοι. Η σοσιαλιστική σας συνείδηση κάνει αυτά που εμείς αρνηθήκαμε να κάνουμε και που οι Τροϊκανοί δεν είχαν σκεφτεί καν να μας ζητήσουν».

«Ισχυρίζεται ο υπουργός ότι αυτή η κυβέρνηση ήρθε για να βγάλει από τα μνημόνια τη χώρα που εμείς τη βάλαμε. Και επειδή είναι αριστερή σοσιαλιστική κυβέρνηση φόρτωσε με άλλα δύο μνημόνια τον ελληνικό λαό. Η αριστερή της συνείδηση ήταν που την οδήγησε σε τρίτο και τέταρτο μνημόνιο» κατέληξε ο κ. Σταμάτης. 

Πηγή: ΑΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
328
Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ελλάδα ασφαλώς αναγνωρίζει το διεθνές ποινικό δικαστήριο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσει τη χώρα να καταστραφεί
«Το tweet μου για την Eurovision ανέδειξε την αριστερή υποκρισία» είπε ο υπουργός Υγείας για τις αναρτήσεις του για τη Διεθνή Αμνηστία και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης
Ο Άδωνις Γεωργιαδης 21
Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης εναντίον Διεθνούς Αμνηστίας και Χάγης: «Αντιδυτικά και αριστεροκρατούμενα όργανα»
«Οι αποφάσεις που λαμβάνουν τα διεθνή δικαστήρια έρχονται σε σύγκρουση με τη βούληση των ευρωπαϊκών λαών και των κυβερνήσεων που εκλέγονται δημοκρατικά», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης 19
Κόντρα ανάμεσα σε Αλεξάνδρα Σδούκου και ΠΑΣΟΚ: «Η πιο αδίστακτη κυβέρνηση» – «Ψάχνετε κάτι για να αντιπαρατεθείτε στην κυβέρνηση»
Στο επίκεντρο της διαμάχης Πειραιώς και Χαριλάου Τρικούπη είναι τα αγροτικά μπλόκα αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ με τις δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών αγροτοσυνδικαλιστών
Αλεξάνδρα Σδούκου 20