Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Σπυράκη για Πρέσπες: «Η ΝΔ δεν κάνει παζάρια με κανέναν»

Σπυράκη

«Ο κάθε βουλευτής αναμετράται με τη συνείδησή του». Με αυτή τη φράση, η Μαρία Σπυράκη έστειλε ένα ακόμη μήνυμα για τη συμφωνία των Πρεσπών εκ μέρους της ΝΔ προς όλες τις πτέρυγες του Κοινοβουλίου.

Παράλληλα, η Μαρία Σπυράκη επανέλαβε ότι η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης ή όποιο άλλο κοινοβουλευτικό εργαλείο βρίσκεται πάνω στο τραπέζι για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς εμμένει στη θέση του πως η συμφωνία βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα.

Ειδικά για τη στάση του Ποταμιού, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να την προκαταλάβει, ωστόσο τόνισε ότι η ΝΔ είναι υπόλογη μόνο για τους βουλευτές της και ότι «δεν κάνει παζάρια με κανέναν», αναφερόμενη εμμέσως στα δημοσιεύματα που ήθελαν τον Σταύρο Θεοδωράκη να συζητάει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη τη συνεργασία του με τη ΝΔ με συγκεκριμένα ανταλλάγματα.

Για την υπόθεση ΔΕΠΑ και τον Μανώλη Πετσίτη, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ απηύθυνε τέσσερα ερωτήματα προς το Μαξίμου:

-Ποια η σχέση του κ. Πετσίτη με το Μαξίμου;

-Πόσες φορές έχει επισκεφθεί το Μαξίμου;

-Πώς έχει την άνεση να φωτογραφίζεται στο πόντιουμ του Μαξίμου; (αναφερόμενη στο σχετικό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Τα Νέα)

-Ποιες υπηρεσίες προσέφερε στα λιπάσματα του κ. Λαυρεντιάδη και πηρε 72.000 για το 2016 και 128.000 για το 2017;

Με αφορμή, εξάλλου, την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη σύνοδο του ΟΗΕ για το μεταναστευτικό, η κυρία Σπυράκη υπενθύμισε ότι εκκρεμεί η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή με αντικείμενο το προσφυγικό-μεταναστευτικό, όπως έχει ζητήσει η ΝΔ εδώ και περίπου ενάμιση μήνα.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι ένα από τα ερωτήματα που θα κληθεί τότε ν’ απαντήσει ο πρωθυπουργός είναι πού πήγαν τα κονδύλια για το μεταναστευτικό, καθώς ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα της ευρωπαϊκής υπηρεσίας κατά της απάτης (OLAF) για πιθανή κακοδιαχείριση.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις