Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Σπυράκη: Ο Μητσοτάκης δεν ήξερε από πριν για τη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου

Μαρία Σπυράκη

Επιμένει η Νέα Δημοκρατία πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων για τη συμφωνία ανάμεσα στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Το επανέλαβε και η εκπρόσωπος του κόμματος Μαρία Σπυράκη.

«Η ΝΔ και ο πρόεδρός της προσωπικά δεν είχε καμία ενημέρωση για τη συμφωνία που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός με τον Αρχιεπίσκοπο» τόνισε η Μαρία Σπυράκη στο Thema FM το πρωί της Δευτέρας (19.11.2018), σημειώνοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είχε ενημέρωση εκ των προτέρων από καμία πηγή.

Η κα Σπυράκη επανέλαβε και τη θέση της ΝΔ πως «διαφωνεί απόλυτα με την αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος των κληρικών» και πρόσθεσε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν συμφωνεί με το να οδηγηθούν 10.000 κληρικοί «σε καθεστώς ανασφάλειας μόνο και μόνο για να δημιουργηθεί χώρος ώστε η κυβέρνηση να κάνει προσλήψεις προεκλογικού χαρακτήρα».

«Το αν οι Μητροπολίτες άκουσαν ή όχι τις αντιρρήσεις των κληρικών τους, αυτό είναι μια υπόθεση που αφορά τους Μητροπολίτες. Εμείς ως πολιτικό κόμμα διαφωνούμε απόλυτα με την αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος των κληρικών. Δεν θέλουμε να οδηγηθούν στην ανασφάλεια προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στην κυβέρνηση να προσλάβει άλλους 10.000 υπαλλήλους στο δημόσιο προεκλογικά. Δεν είναι δυνατόν οι Έλληνες φορολογούμενοι να πληρώσουν και τους κληρικούς με τη μορφή της επιχορήγησης προς την Εκκλησία και να πληρώσουν και τους επιπλέον υπαλλήλους που ετοιμαζόταν να  προσλάβει η κυβέρνηση στη θέση των κληρικών. Αυτό δεν μπορούσε να γίνει δεκτό από εμάς», είπε.

Σε ό,τι αφορά στην αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, η Μαρία Σπυράκη τόνισε πως «δεν έχουμε καμία αντίρρηση», επισημαίνοντας πως «άλλωστε εμείς ξεκινήσαμε το 2013 την προσπάθεια αξιοποίησης των ακινήτων που ανήκουν στην Εκκλησία και έχουν καθαρούς τίτλους. Άρα αυτό είναι επί της αρχής μια πρωτοβουλία που είχαμε λάβει».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις