Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Σπυράκη: Το θέατρο της κυβέρνησης για την συμφωνία των Πρεσπών θα αποκαλυφθεί

Σπυράκη: Το θέατρο της κυβέρνησης για την συμφωνία των Πρεσπών θα αποκαλυφθεί

Για ένα θέατρο το οποίο το επόμενο διάστημα θα αποκαλυφθεί έκανε λόγο η Μαρία Σπυράκη, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών. Παράλληλα ανέφερε πως η ΝΔ είναι αποφασισμένη να φέρει στην Βουλή το ζήτημα της διαχείρισης της των κονδυλίων για το προσφυγικό,

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, η κ. Σπυράκη προσέθεσε ότι «Είναι το θέατρο ανάμεσα στους δύο κυβερνητικούς συνεταίρους που θεωρούν ότι μπορούν να είναι μαζί όταν πρόκειται για τη νομή της εξουσίας και χώρια όταν πρόκειται για κεντρικές πολιτικές επιλογές, όπως είναι η περίπτωση της συμφωνίας των Πρεσπών. Αυτό το θέατρο, λοιπόν, θα τελειώσει. Ο κόσμος ξέρει ότι πρόκειται περί ενός θεάτρου»

Υποστήριξε πως η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να αλιεύσει άλλους βουλευτές, ορισμένους που ήδη έχουν εκδηλωθεί και από την πλευρά των ΑΝΕΛ και από την πλευρά άλλων κομμάτων ή ανεξάρτητους, προκειμένου να δημιουργήσει μια νέα πλειοψηφία.

Η κ. Σπυράκη σημείωσε πως τα πολιτικά “καύσιμα” αυτής της κυβέρνησης έχουν εξαντληθεί και αυτό αναμένεται να επιβεβαιωθεί, είπε, πάρα πολύ γρήγορα. Σε ερώτηση στην περίπτωση που περάσει η συμφωνία αν ο κ. Τσίπρας θα πάει σε εκλογές η κ. Σπυράκη δήλωσε: «Αν δεν πάει σε εκλογές, κάνει τεράστιο κακό στη χώρα και θα είναι υπόλογος. Ήδη κάνει τεράστιο κακό στη χώρα».

“Πρέπει η Ελλάδα να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη”

Αναφερόμενη στα θέματα της οικονομίας τόνισε πως οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου είναι αυτές που στην πραγματικότητα έχουν στραγγίξει την αγορά και δεν επιτρέπουν στον ιδιωτικό τομέα ούτε να αποπληρώσει τις δικές του οφειλές ούτε να προσλάβει έναν άνθρωπο.

«Η πρόσβαση στις αγορές είναι απαραίτητη για να μπορέσει η Ελλάδα να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη», υπογράμμισε. Η κ. Σπυράκη μίλησε και για το ενδεχόμενο σύστασης προανακριτικής επιτροπής. «Είχαμε πει πολύ νωρίς ότι το πρότζεκτ Πολάκη δεν είναι κάτι αυτόνομο, είναι πρότζεκτ Τσίπρα», δήλωσε και πρόσθεσε πως η ΝΔ δεν θα επιτρέψει να ποινικοποιηθεί η πολιτική ζωή με βάση, όπως χαρακτηριστικά είπε, ιστορίες που ανακυκλώνονται.

Στην Βουλή το ζήτημα της διαχείρισης για των κονδυλίων για το προσφυγικό

«Θα ‘ρθουν όλα στο φως γιατί ερευνώνται από τη Δικαιοσύνη. Αλλά σε εκλογές με συνταγή Πολάκη, δεν θα επιτρέψουμε να πάμε. Θα το αποτρέψουμε, αποκαλύπτοντας με όλες τις λεπτομέρειες τα πραγματικά σκάνδαλα», συμπλήρωσε. Επιπλέον για το προσφυγικό είπε ότι η Ν.Δ. ζητά προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για τη διαχείριση των κονδυλίων και για την κατάσταση που επικρατεί και στη Μόρια και σε άλλα hot spot.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις