Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Στ. Θεοδωράκης: Να μην σπρώξουμε την πΓΔΜ στην αγκαλιά της Τουρκίας – Δικαίωμα του κόσμου τα συλλαλητήρια

Στ. Θεοδωράκης: Να μην σπρώξουμε την πΓΔΜ στην αγκαλιά της Τουρκίας – Δικαίωμα του κόσμου τα συλλαλητήρια

Την αγωνία του για το ενδεχόμενο οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την σκοπιανή να ναυαγήσουν οριστικά, εξέφρασε ο πρόεδρος του Ποταμιού – Προειδοποιεί ότι αν δεν βοηθήσουμε τους βόρειους γείτονές μας να γίνουν μέλη της ΕΕ, θα αναγκαστούν να μπουν στο άρμα της Άγκυρας.

Είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να υπάρχει μία συμφωνία με τα Σκόπια, τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης και πρόσθεσε “ο κόσμος στην πΓΔΜ στηρίζει τη λύση του Μακεδονικού λόγω της ανάγκης τους για μια Ευρωπαϊκή ταυτότητα”

Σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τετάρτη στο ραδιόφωνο του Alpha 989, ο επικεφαλής του Ποταμιού διερωτήθηκε “αν με τη στάση μας δίνουμε τα Σκόπια πακέτο στους Τούρκους γιατί στην πολιτική δεν υπάρχει κενό”.

Όπως εξήγησε, “αν εμείς δεν δώσουμε το χέρι στους γείτονές μας να γίνουν μέλη της ευρωπαϊκής κοινότητας, το κενό θα το γεμίσουν οι Τούρκοι”. Και απηύθυνε το ρητορικό ερώτημα προς τους Έλληνες πατριώτες: “Μπορεί η χώρα μας να αντιμετωπίσει ένα τουρκικό μέτωπο και στα βόρεια σύνορά της”.

Αναφερόμενος ο Σταύρος Θεοδωράκης, στα συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται σήμερα σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, εξέφρασε την αντίθεσή του με την παρουσία των πολιτικών σε αυτά λέγοντας: “Είναι δικαίωμα του κόσμου να διαδηλώνει, αλλά οι πολιτικοί μάλλον πάνε εκεί για να … ψαρέψουν ψήφους” και πρόσθεσε: “οι πολιτικοί να πάρουν καθαρή απόσταση από τέτοιες εκδηλώσεις που δεν βοηθούν την πολιτική λύση της υπόθεσης”.

 

Μιλώντας, τέλος, για τη συνάντηση που είχε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο, χθες, ο κ. Θεοδωράκης είπε πως, στην ερώτηση που του απηύθυνε “τι θα γίνει με την Εκκλησία των Σκοπίων”, ο Πατριάρχης εξέφρασε την αισιοδοξία του.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: “Είναι αποφασισμένος να βοηθήσει και ο ίδιος να απαλλαγούμε από αυτό το αγκάθι γιατί θα είναι καλό, η εκκλησία των Σκοπίων να επιστρέψει σε ένα όνομα που δεν προκαλεί εντάσεις και θα είναι μια πρώτη νίκη της ειρήνης απέναντι σε αλυτρωτικές πολιτικές”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις