Πολιτική

Στα κάγκελα Βενιζέλος – Κουβέλης για τον αντιρατσιστικό νόμο – Ταφόπλακα από το Μαξίμου στο νόμο Ρουπακιώτη λίγο πριν την συνάντηση με Σαμαρά

- Σε εξέλιξη η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών
- Η Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή χαρακτήρισε αντισυνταγματικό και αόριστο το σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης
- ΠΑΣΟΚ: Κάποιοι δεν θέλουν την συνενόηση μεταξύ των εταίρων στην σύσκεψη των αρχηγών
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σαμαράς έχει αναλάβει προσωπικά τον ενταφιασμο του αντιρατσιστικού νόμου

Με το Μέγαρο Μαξίμου να έχει στηλώσει τα πόδια και τους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη να εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων ο αντιρατσιστικός νόμος, ξεκίνησε στις 18.00 η σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών.

Η κυβέρνηση, με την κίνηση να δώσει στην δημοσιότητα λίγες ώρες πριν την σύσκεψη το πρακτικό της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής, το οποίο περιγράφει το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη ως αόριστο και αντισυνταγματικό, δείχνει ότι δεν είναι διατεθειμένη να καταθέσει νεο νομο στην Βουλή.

Μάλιστα αυτό το έκανε ξεκάθαρο νωρίτερα και ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, κ. Αθανασίου ο οποίος είπε ότι το υπάρχον νομικό πλαίσιο είναι επαρκές.

Ωστόσο, ο Ευάγγελος Βενιζέλος εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος από τις κινήσεις του Μαξίμου. Το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι “Κακή υπηρεσία προσφέρει στην Κυβέρνηση και την αναγκαία συνεννόηση των κυβερνητικών εταίρων όποιος είχε την έμπνευση να επισπευσθεί η διατύπωση και άμεση δημοσιοποίηση του πρακτικού της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής (ΚΕΝΕ) για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, λίγες μόνον ώρες πριν από τη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών σήμερα το απόγευμα.”

Ο κ. Κουβέλης από την άλλη, επιμένει ότι πρέπει να κατατεθεί νεος νόμος και ας γίνουν αλλαγές στο αντιρατσιστικό του Ρουπακιώτη.

Ετσι, στο Μέγαρο Μαξίμου γίνεται μια συνάντηση όχι με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Αν κρίνει μάλιστα κανείς από την κατάληξη της ανακοίνωσης του ΠΑΣΟΚ, καταλαβαίνει ότι δεν θα είναι ένα εύκολο απόγευμα για τον Αντώνη Σαμαρά.

Την ίδια ώρα πάντως στα κάγκελα εμφανίζεται και ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος εξαπολύει σκληρή επίθεση προσωπικά στον Αντώνη Σαμαρά λέγοντας ότι έχει αναλάβει προσωπικά τον ενταφιασμό του αντιρατσιστικού νόμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στα άκρα η κόντρα των εταίρων για το αντιρατσιστικό – Σκληρή ανακοίνωση από το ΠΑΣΟΚ

Λάδι στην φωτιά από την ΚΕΝΕ: Αόριστο και αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη!

Σύσκεψη αρχηγών: Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους…

Αγκάθι το αντιρατσιστικό στη σύσκεψη των τριών αρχηγών – Πολιτική

 Συνάντηση Βενιζέλου – Ρουπακιώτη τη Δευτέρα – Πολιτική

‘Έμεινα με τον μουντζούρη και μου το παίζουν μάγκες” – Πολιτική

Σκανδαλίδης: Μέχρι πότε θα περιμένουμε τον Σαμαρά; – Πολιτική

Βενιζέλος ενώπιον όλων – Πολιτική

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για την κάρτα εργασίας: «Στον τουρισμό μόνο τον Μάιο δηλώθηκαν 1000% περισσότερες υπερωρίες»
Ο πρωθυπουργός τόνισε πως τον Μάιο υπήρξε τεράστια αύξηση στις υπερωρίες και ξεκαθάρισε πως αλλάζουν και στην πράξη οι καταστάσεις λόγω της εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας
Κυριάκος Μητσοτάκης
9
Σακελλαροπούλου: Δεν παρέλαβα ποτέ ηχητικό των πρακτικών του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών – Παυλόπουλος: Διαβιβάσθηκαν γραπτώς
«Τα συγκεκριμένα πρακτικά δεν συνοδεύονταν από ηχητικό αρχείο, είναι μόνο το γραπτό, ανυπόγραφο κείμενο», αναφέρει η πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας
Η πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου 6
Τζορτζ Τσούνης: «Η Γκιλφόϊλ θα είναι η καλύτερη πρέσβης που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα»
«Έχει πολλά χαρίσματα, έχει θάρρος και πιστεύει στο κράτος δικαίου και νομίζω πως τα 3,5 χρόνια που θα είναι στην Ελλάδα, θα είναι από τα καλύτερα χρόνια στις σχέσεις ΗΠΑ – Ελλάδας»
Ο Τζορτζ Τσούνης
2
Μαρινάκης: Ο Τσακαλώτος ομολόγησε στους Financial Times την εξαπάτηση των πολιτών με το δημοψήφισμα του 2015 
Ο κ. Τσίπρας εξαπάτησε τον ελληνικό λαό επιτρέποντας στη μισή του κυβέρνηση να μεθοδεύει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και στην άλλη μισή να προωθεί ένα ψευδεπίγραφο δημοψήφισμα
Ο Παύλος Μαρινάκης 3