Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Σταθάκης για Πρόεδρο ΔΕΣΦΑ: Δεν έγινε και τίποτα!

Σταθάκης για Πρόεδρο ΔΕΣΦΑ: Δεν έγινε και τίποτα!

Προκλητικός εμφανίστηκε ο υπουργός Περιβάλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης όταν ρωτήθηκε για τις καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας ότι ο πρόεδρος του ΔΕΣΦΑ έδωσε «χρυσό» εφάπαξ στον εαυτό του.

«Νομίζω ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με αυτό. Ήταν διευθυντής της εταιρίας και πριν συνταξιοδοτηθεί έγινε γενικός διευθυντής. Αυτό έγινε από το εποπτικό συμβούλιο, όχι από τον ίδιο, οπότε δεν νομίζω ότι συντρέχει κανένας λόγος», είπε μιλώντας στον Real FM.

Και συνέχισε: «Θα έπαιρνε εφάπαξ έτσι κι αλλιώς. Όταν ανεβαίνεις βαθμίδα, παίρνεις κάτι παραπάνω. Δεν νομίζω ότι εμπίπτει σε θέματα δεοντολογίας, όπως και απορώ γιατί συσχετίζεται με το θέμα άλλων οργανισμών όπου έγιναν κάποια πράγματα που αντιδράσαμε όπως αντιδράσαμε».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ Κώστα Σκρέκα ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ, πήρε προαγωγή από τη θέση του διευθυντή της εταιρείας και στη συνέχεια υπέβαλε παραίτηση για συνταξιοδότηση με αποτέλεσμα το εφάπαξ που θα λάβει να είναι κατά 100.000 μεγαλύτερο από εκείνο που προβλεπόταν για την προηγούμενη θέση την οποία κατείχε.

Μάλιστα σύμφωνα με την ίδια καταγγελία τόσο το δικό του εφάπαξ όσο και εκείνα άλλων εργαζομένων εξασφαλίζονται από ποσό ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία εξουσιοδοτήθηκε ο ίδιος να μεταφέρει σε λογαριασμό ασφαλιστικής εταιρείας.
Το ποσό αυτό, φυσικά, θα πληρωθεί από τους πολίτες μέσω των λογαριασμών για το φυσικό αέριο.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε