Πολιτική

Σταθάκης, Τσακαλώτος, Κατρούγκαλος VS Θεσμών: “Πετούν” έξω το ΔΝΤ;

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους Θεσμούς. Στο επίκεντρο το δημοσιονομικό κενό, τι θα γίνει με την "εμπλοκή" που παρουσιάστηκε με το ΔΝΤ.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των θεσμών, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Κατά την έναρξη της συνάντησης προσήλθαν οι υπουργοί, Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος ενώ στις 12 το μεσημέρι έφτασε και ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης.

Τα δεδομένα

Σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου Οικονομικών. η συζήτηση για τα δημοσιονομικά έγινε με βάση τη δέσμευση για 1% του ΑΕΠ, που θα νομοθετηθεί τώρα για να κλείσει το δημοσιονομικό κενό του 2018.

Συζητήθηκαν τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί ότι κλείνουν το δημοσιονομικό κενό, συζητήθηκαν και τα μέτρα που συμφωνούν όλοι, αλλά υπάρχουν ακόμη διαφορές στις εκτιμήσεις για την απόδοσή τους. Αυτά τα μέτρα είναι μία δεύτερη κατηγορία.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι υπάρχει και άλλο ένα κενό και συζητήθηκαν κάποια άλλα μέτρα που θα μπορούσαν να κλείσουν αυτό το μικρό κενό που απομένει.

Είναι φυσιολογικό κάποια στιγμή, επειδή την άλλη Κυριακή είναι το δικό τους Πάσχα, να φύγουν. Θα φύγουν την Κυριακή, την Τρίτη, την Τετάρτη; Θα υπάρξει ενημέρωση. Θα έχουμε, λοιπόν, μία διακοπή για το Πάσχα των Καθολικών.

Για το φορολογικό υπάρχει σημαντική συμφωνία. Συμφωνία υπάρχει και για το αφορολόγητο κατά την άποψη αξιωματούχων του υπουργείου. Εδώ να θυμίσουμε πως ανώτατη κυβερνητική πηγή ανέφερε χαρακτηριστικά χθες πως σε περίπτωση που συμφωνήσουν οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ είναι το μόνο που αντιδρά, τότε η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να καταθέσει στη Βουλή και το φορολογικό και το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και χωρίς την έγκριση του ΔΝΤ. Αύριο, Κυριακή, θα συζητηθούν οι συντάξεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης για Ηλία Κασιδιάρη: Δίνεται η δυνατότητα στον Άρειο Πάγο να εγκρίνει ή να απορρίψει κάποιον που κατεβάζει κόμμα
«Υπάρχει κόσμος που ακούει τις απόψεις ενός ανθρώπου που εξέφραζε ιδέες ναζιστικές, οφείλουμε να εξηγούμε ότι τα πολιτικά άκρα δεν έλυσαν κανένα πρόβλημα», επισημαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Παύλος Μαρινάκης
6
Μητσοτάκης στον Κεραμεικό: «Εδώ ξανασυναντιόμαστε με τη Δημοκρατία που 2.500 χρόνια μετά εξακολουθεί να αντέχει»
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, επισημαίνοντας ότι διατίθενται 350 εκατομμύρια ευρώ για περισσότερα από 100 διαφορετικά έργα
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια για τα έργα αναβάθμισης των υποδομών στον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού
37
Σπύρος Χαλβατζής: Το τελευταίο «αντίο» στο ιστορικό στέλεχος του ΚΚΕ – Ποιοι έδωσαν το «παρών»
Στο προαύλιο του ΣΦΕΑ για το ύστατο «χαίρε» στον πρώην γραμματέα της ΚΝΕ και βουλευτή του ΚΚΕ - Κουτσούμπας, πολιτικοί και σύντροφοι στην τελετή - Με την κόκκινη σημαία και τον «Ριζοσπάστη» το φέρετρό του
Σπύρος Χαλβατζής, ΚΚΕ, πολιτική κηδεία
Το ΠΑΣΟΚ απαντά στον Μαρινάκη για το «δορυφόρος του Τσίπρα»: «Προσωπικές απόψεις οι δηλώσεις Πάνα» – «Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται»
Η Χαριλάου Τρικούπη επιστρέφει τα πυρά στον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τον χαρακτηρίζει «λαγό» της κυβερνητικής ατζέντας για το επίδομα ανεργίας
Παύλος Μαρινάκης
Μαρινάκης: «Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη έχει γίνει δορυφόρος του Τσίπρα» – Η δήλωση Πάνα για τις συνεργασίες που άναψε φωτιές
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «διαβάζει» τη δήλωση του βουλευτή της Χαριλάου Τρικούπη για την ΕΛΑΣ ως άνοιγμα - «Κάλυψε το υπόλοιπο 20% που τους χωρίζει»
Απόστολος Πάνας