Σάββατο, 27 Απρ.
21oC Αθήνα

Σταύρος Παπασταύρου: Αυτός είναι ένας από τους υπουργούς Επικρατείας της νέας κυβέρνησης

Σταύρος Παπασταύρου: Αυτός είναι ένας από τους υπουργούς Επικρατείας της νέας κυβέρνησης

Ο Σταύρος Παπασταύρου είναι ο ένας από τους υπουργούς Επικρατείας της νέας κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως αυτή ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα (26.6.2023) μια ημέρα μετά τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές.

Μαζί με τον Μάκη Βορίδη και τον Άκη Σκέρτσο, ο Σταύρος Παπασταύρου θα είναι υπουργός Επικρατείας της νέας κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και θα αναλάβει για πρώτη φορά στην καριέρα του υπουργικό χαρτοφυλάκιο.

Ο Σταύρος Παπασταύρου είναι δικηγόρος. Ήταν στενός συνεργάτης της Κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά και είχε διατελέσει ως ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Κυβέρνησης με την Τρόικα (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) για το δημόσιο χρέος της Ελλάδας.

Σπούδασε στη Νομική Αθηνών κι έκανε μεταπτυχιακό στο Χάρβαρντ. Τη δεκαετία του ’90 ήταν στέλεχος της ΟΝΝΕΔ. Είναι στέλεχος της ΝΔ ήδη από την περίοδο πρωθυπουργίας του Κώστα Καραμανλή (2004-09), ως γραμματέας Διεθνών Σχέσεων. Την ίδια περίοδο, συμπεριλήφθηκε στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.

Την περίοδο ηγεσίας της ΝΔ από τον Αντώνη Σαμαρά (2009-15) κράτησε τη θέση του, ενώ του δόθηκε δραστήριος ρόλος στις διαπραγματεύσεις της Κυβέρνησης με την Τρόικα, καθώς αναφέρεται ως ο επικεφαλής της ελληνικής πλευράς.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις