Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Σταύρος Θεοδωράκης: Γιατί αποχωρεί από το ΚΙΝΑΛ – Ποια ατάκα “δηλητήριο” είπε

Σταύρος Θεοδωράκης: Γιατί αποχωρεί από το ΚΙΝΑΛ – Ποια ατάκα “δηλητήριο” είπε
φωτογραφία ΑΠΕ - ΜΠΕ

Εν αναμονή της κεντρικής πολιτικής του ομιλίας στις 18:30 για την διαφαινόμενη ρήξη μεταξύ του Ποταμιού και του ΚΙΝΑΛ, ο Σταύρος Θεοδωράκης τάχθηκε υπέρ του διαζυγίου, ρίχνοντας το “καρφί” του.

Στην εισήγησή του νωρίτερα σήμερα προς την 8η Σύνοδο της Μεγάλης Συνάντησης των Αντιπροσώπων (ΜΕΣΥΑ) του Ποταμιού, η οποία φιλοξενείται στο Μέγαρο Μουσικής, ο Σταύρος Θεοδωράκης πρότεινε να αποχωρήσει το Ποτάμι από το Κίνημα Αλλαγής, επειδή “θυμίζει πολύ ΠΑΣΟΚ”, όπως είπε.

Με την πρόταση του συντάχθηκαν όλοι οι βουλευτές του κόμματος και πολλά κορυφαία στελέχη του – γεγονός που προδικάζει την τελική απόφαση. Δεν υπήρξε όμως ομοφωνία ως προς την ακολουθητέα πορεία και τη στρατηγική συμμαχιών.

Ο βουλευτής Ηρακλείου Σπύρος Δανέλλης και ο ευρωβουλευτής Μίλτος Κύρκος είπαν ότι πρέπει να δημιουργηθεί μία “νέα αριστερά” και μίλησαν για προοδευτική συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα, οι Γιώργος Αμυράς και Γρηγόρης Ψαριανός εξέφρασαν την άποψη ότι η λύση για την αναστροφή της καταστροφικής πορείας της χώρας πρέπει να αναζητηθεί προς την πλευρά της ΝΔ.

Σταύρος Θεοδωράκης: Τηλεοπτικό διάγγελμα…

Κατηγορηματικός ως προς την αποχώρηση από το ΚΙΝΑΛ ήταν ο εκπρόσωπος των “Μεταρρυθμιστών” Σπύρος Λυκούδης, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι δεν μένει “ούτε ώρα σε ένα κόμμα όπου όλα τα αποφασίζει ο αρχηγός”.

Τη ΜΕΣΥΑ θα παρακολουθήσουν και οι γραμματείς και αναπληρωτές γραμματείς τον Τοπικών Ομάδων, καθώς και οι Συντονιστές των Τομέων Πολιτικής.

Μετά τη λήξη των διαδικασιών, θα ακολουθήσει η κεντρική πολιτική ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη, στις 18:30, η οποία θα είναι ανοικτή προς το κοινό και θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ2.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις