Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Στέφανος Κασσελάκης: H ημερομηνία «σταθμός» για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και το αλαλούμ με Τζουμάκα – Ραγκούση

Στέφανος Κασσελάκης: H ημερομηνία «σταθμός» για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και το αλαλούμ με Τζουμάκα – Ραγκούση
EUROKINISSI

«Οι άνθρωποι αλλάζουν». Με αυτή την φράση, η πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη απάντησε σε όσα καταμαρτυρούσαν μέσα στο Σαββατοκύριακο στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το άρθρο της Εφημερίδας των Συντακτών και τα όσα είχε υποστηρίξει στο παρελθόν.

Σύμφωνα με το επίμαχο ρεπορτάζ, στα άρθρα του στον «Εθνικό Κήρυκα», όπου υπέγραφε ως «Αριστοτέλης Οικονόμου», ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίζεται να συντάσσεται υπέρ των μικρότερων μισθών στην Ελλάδα ώστε να τονωθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων, ενώ υποστήριζε ότι θεωρεί λίγες τις απολύσεις 15.000 δημοσίων υπαλλήλων, όπως είχαν πιεστεί να πράξουν οι κυβερνήσεις της εποχής των μνημονίων. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε επικαλούμενος την ηλικία του, λέγοντας ότι από τότε έχουν περάσει πολλά χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, σε ανάρτηση του ανέφερε:

«είπα σε μία συνέντευξη μου ότι ο 24χρονος Στέφανος δε θα ψήφιζε τον 35χρονο Στέφανο. Και ότι ο 24χρονος Μητσοτάκης δε θα ψήφιζε τον 55χρονο Μητσοτάκη.

Αλλά μάλλον λάθος η εκτίμηση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ψήφιζε τον μεγαλύτερο του εαυτό.

Διότι ο πατέρας του αγκάλιασε τον Καρατζαφέρη, και κληροδότησε στον γιο του όλη την ακροδεξιά της ΝΔ. Του Άδωνι, του Πλεύρη και του Βορίδη.

Εγώ δεν ανήκω σε πολιτική οικογένεια. Δεν είμαι κληρονόμος.

Γι’ αυτόν τον λόγο έχω την ελευθερία της Αλλαγής. Προς το καλύτερο. Προς το Δίκαιο. Προς την Αριστερά». 

Η αναφορά της ηλικία του έφερε αντιδράσεις στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης από τα στελέχη της Ομπρέλας, τα οποία υπενθύμιζαν με όλους τους τρόπους το κομματικό τους παρελθόν.

Από την άλλη, η πλευρά Κασσελάκη υπενθύμιζε περιπτώσεις πολιτικών που σήμερα βρίσκονται στην πολιτική ζωή και οι οποίοι ξεκίνησαν από αλλά πολιτικά κόμματα και φορείς.

H ημερομηνία «σταθμός» για τον Κασσελάκη

Φυσικά, οι περισσότεροι συνέδεαν το σχετικό δημοσίευμα με την τακτική που έχει χαράξει η Ομπρέλα εν όψει της κρίσιμης συνεδρίασης της ΚΕ. Όπως υποστηρίζουν στελέχη της Κουμουνδούρου, από την πλευρά της εσωκομματικής αντιπολίτευσης έχει ξεκινήσει ένας πόλεμος αποδόμησης του νέου προέδρου, προκειμένου στην συνεδρίαση της ΚΕ που θα γίνει στις 11-12 Νοεμβρίου να υπάρξει μαζική αντίδραση εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη και να αμφισβητηθεί στην πράξη.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ η αντιπαράθεση για την διαγραφή του Στέφανου Τζουμάκα. Όπως υποστηρίζουν συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, η παραπομπή του στο πειθαρχικό θα περάσει από την Πολιτική Γραμματεία έστω και με ισχνή πλειοψηφία. Πιο συγκεκριμένα θεωρούν ότι το αποτέλεσμα θα είναι 20 υπέρ της πρότασης του προέδρου και 18 κατά. Το αποτέλεσμα αυτό προκύπτει από τις επίσημες τοποθετήσεις των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης όπου και τα στελέχη που τάχθηκαν υπέρ της υποψηφιότητας της Έφης Αχτσιόγλου έχουν τοποθετηθεί κατά της διαγραφής του Στέφανου Τζουμάκα.

Μέσα σε όλο αυτό το αλαλούμ προέκυψε χθες (22.10.2023) θέμα και με τον Γιάννη Ραγκούση. Ο πρώην βουλευτής προσέφυγε στην δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, καταγγέλλοντας προφίλ του Facebook που τον θέλει να καλεί σε συγκέντρωση για την παραπομπή Τζουμάκα, ζητώντας μάλιστα και οικονομική ενίσχυση, στέλνοντας το μήνυμα «μηδενική ανοχή στον υπόκοσμο». 

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε το λογαριασμό Ec Stevi και όπως αναφέρει «δεν είναι μόνο η γελοιότητα περί δήθεν δικού μου μηνύματος για συγκέντρωση στο Σύνταγμα, είναι και η απολύτως ύποπτη κι επικίνδυνη αναφορά σε δήθεν μήνυμά μου για συγκέντρωση χρημάτων».

Μάλιστα, προειδοποίησε πως, εάν αποκαλυφθεί πως το συγκεκριμένο άτομο είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει την παραπομπή της στην επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος.

Ο ίδιος σημειώνει, ακόμη, ότι θα ζητήσει από τα μέλη του κόμματος αλλά και από τον Παύλο Πολάκη, που «φαίνεται ότι αλληλοεπιδρά σε άλλες αναρτήσεις με τη συγκεκριμένη – αλλά είμαι βέβαιος ότι δεν έχει καμία σχέση με αυτήν την άθλια ανάρτηση», να συνδράμουν τις Αρχές στην αναζήτηση των στοιχείων του εν λόγω ατόμου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις