Πολιτική

Στέφανος Κασσελάκης: Δεν σταματάμε τη δημιουργία της μεγάλης προοδευτικής παράταξης περιμένοντας τι θα κάνουν οι άλλοι

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την άποψη ότι δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει τη δημιουργία της μεγάλης προοδευτικής παράταξης για να περιμένει τι θα κάνουν οι άλλοι εξέφρασε ο Στέφανος Κασσελάκης σημειώνοντας ότι κόμμα πρέπει από τώρα να φτιάξει ένα πλήρες κυβερνητικό πρόγραμμα.

O Στέφανος Κασσελάκης επέμεινε πως ο «σωστός δρόμος» είναι οι βάσεις των δύο μεγάλων κομμάτων της κεντροαριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ) να «επιλέξουν τί επιθυμούν», ενώ τόνισε, μιλώντας στο ομογενειακό ραδιοφωνικό σταθμό cosmos fm, πως όσοι επιθυμούν «κάποια συνεργασία» σε κοινοβουλευτικό και προγραμματικό επίπεδο, «είμαστε στη διάθεση τους».

Επισήμανε ακόμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει από τώρα να φτιάξει ένα πλήρες κυβερνητικό πρόγραμμα, στο οποίο να βρίσκει ο κάθε πολίτης τον εαυτό του και να έχει ξεκάθαρες προτάσεις νόμου που θα είναι έτοιμες να εφαρμοστούν, αλλά και ένα «νέο μητρώο στελεχών» τόσο για την αυτοδιοίκηση όσο και τις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Ο Στέφανος Κασσελάκης εξαπέλυσε για ακόμα μία φορά επίθεση στη ΝΔ για το χρέος της και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποδεχθεί την πρόταση του να ανατεθεί στην Deloitte, μια διεθνή εταιρία, να ελέγξει τα οικονομικά των δύο κομμάτων και να βγουν στη δημοσιότητα.

Ερωτηθείς σχετικά με τις αποχωρήσεις στελεχών από τα όργανα του κόμματος, ο Στέφανος Κασσελάκης σημείωσε ότι αν κάποιος δε θέλει να συμμετάσχει, δεν μπορεί να τον αναγκάσει, αλλά ευχήθηκε « να συνεχίσουν να συνεισφέρουν στην προγραμματική διαδικασία του κόμματος», επισημαίνοντας ότι από το συνέδριο έχει συμφωνηθεί η ανάγκη αλλαγής της δομής του κόμματος και των οργάνων του. Στόχος, είπε, είναι να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ένα «σύγχρονο, πάρα πολύ προοδευτικό κόμμα που θα αλλάξει τις παθογένειες αυτής της χώρας», καθώς, όπως υπογραμμίζει «δεν είναι ένα συστημικό κόμμα».

Σχετικά με το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της Αυγής, ανέφερε ότι εξαιτίας της μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης και της μη προσέλκυσης διαφημίσεων, η Αυγή είχε φτάσει σε μία κατάσταση που «δεν δίνει πολλές επιλογές », ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, ότι «δεν σταματά την καθημερινή της δραστηριότητα», καθώς συνεχίζει τη διαδικτυακή της παρουσία και το κυριακάτικο φύλλο. Εξάλλου, κάλεσε τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει δωρεά για τη στήριξη του κόμματος και όπως είπε ο ίδιο θα δώσει το παράδειγμα δωρίζοντας σήμερα το μάξιμουμ που επιτρέπεται, δηλαδή 20.000 ευρώ.

Όσον αφορά τους εργαζόμενους, σημείωσε ότι κατανοεί την ανησυχία τους και ότι τους προσφέρθηκε να αναλάβουν οι ίδιοι το φύλλο, αλλά «δεν εισακούστηκε». Υπενθύμισε, δε, ότι την απόφαση για το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου την είχε λάβει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος πριν την εκλογή του, αλλά ο προκάτοχος του δεν την εφάρμοσε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης για Ιορδανία: Οι επιθέσεις σε αθώους ανθρώπους και τόπους λατρείας αποτελούν προσβολή για την κοινή μας ανθρωπιά
«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την τρομοκρατία και να εξαλείψουμε τον φανατισμό, στη Μέση Ανατολή και σε ολόκληρο τον κόσμο» επισημαίνει ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης
Εκλογικό προσκλητήριο Μητσοτάκη από τα Βριλήσσια: Πολιτικός μονόδρομος η αυτοδυναμία, όχι για τη ΝΔ αλλά για τη χώρα
Ο πρωθυπουργός συνέδεσε τις επόμενες κάλπες με την ασφάλεια και τη σταθερότητα της χώρας - «Φανταστείτε να έπρεπε να διαχειριστούμε κρίσεις κάνοντας παζάρια με άλλα κόμματα» - Αιχμές για Τσίπρα και αντιπολίτευση
Κυριάκος Μητσοτάκης, Βριλήσσια 51
Αιχμηρή απάντηση της Νέας Αριστεράς στην Αχτσιόγλου: «Δεν έβρισκε χρήσιμη ούτε την Κοινοβουλευτική Ομάδα που συνίδρυσε»
Σφοδρά πυρά κατά της πρώην υπουργού Εργασίας, με αφορμή τις δηλώσεις της για τις πολιτικές της επιλογές και τη στήριξή της στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα
Έφη Αχτσιόγλου 8
O Σπύρος Κουλκουδίνας απαντά στα δημοσιεύματα για την επιδότηση των 200.000 ευρώ: «Όλα έγιναν νόμιμα, θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη»
Ο βουλευτής της ΝΔ υποστηρίζει ότι η επιχειρηματική του δραστηριότητα ήταν γνωστή από το 2019 και ότι η επένδυση προβλεπόταν από το πρόγραμμα
Σπύρος Κουλκουδίνας, ΝΔ 9
Έφη Αχτσιόγλου: Δεν είχα χρησιμότητα στη Βουλή – Η προσωπικότητα του Τσίπρα έχει βαρύνουσα σημασία
Η απόφαση ένταξης στην ΕΛΑΣ, ο καθοριστικός ρόλος του πρώην πρωθυπουργού και οι αιχμές για το ΠΑΣΟΚ - Τι είπε για τις δημοσκοπήσεις και το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών
Έφη Αχτσιόγλου