Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Στέφανος Κασσελάκης: Επίσκεψη στο μνημείο Τεμπονέρα στην Πάτρα – Η λιποθυμία που αναστάτωσε

Στέφανος Κασσελάκης: Επίσκεψη στο μνημείο Τεμπονέρα στην Πάτρα – Η λιποθυμία που αναστάτωσε
pelop.gr

Από το μνημείο Τεμπονέρα ξεκίνησε τη σημερινή (6.10.2023) επίσκεψή του στην Πάτρα, ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.

Εκεί τον υποδέχθηκαν στελέχη του κόμματος, ενώ ο Συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ 
Μιχάλης Σιδηρόπουλος τον υποδέχθηκε με λουλούδια. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την επίσκεψή του στην Πάτρα από το μνημείο του δολοφονηθέντος καθηγητή, Νίκου Τεμπονέρα, όπου εκεί εναπόθεσε λίγα λουλούδια, ενώ μετά την επίσκεψή του στο εκλογικό κέντρο του υποψήφιου περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Κώστα Καρπέτα, περπάτησε στο κέντρο της πόλης και συνομίλησε με πολίτες.

«Ο προοδευτικός κόσμος της Ελλάδας, ο κόσμος του κέντρου, έχει μια ευκαιρία αυτή την Κυριακή, να επιλέξει καθαρά χέρια, ανθρώπους που έχουν εργαστεί μέσα στην κοινωνία και θέλουν να προσφέρουν, με ενσυναίσθηση, με ανθρωπιά και με έγνοια για το περιβάλλον».

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, σε δηλώσεις που έκανε σήμερα στην Πάτρα, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Όπως πρόσθεσε, έχοντας δίπλα του τον υποψήφιο περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Κώστα Καρπέτα, τον οποίο στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «ο Κώστας Καρπέτας είναι ένα από αυτά τα άτομα που αξίζουν την στήριξη του προοδευτικού κόσμου» και υπογράμμισε: «Η χώρα μας μπορεί καλύτερα από αυτό το οποίο ζει αυτή τη στιγμή».

Ακολούθησε κατάθεση λουλουδιών στο μνημείο Τεμπονέρα από τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος συνομίλησε με τον κόσμο, ενώ δεν έκανε δηλώσεις: 

Εκεί, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Παναγιωτόπουλος μίλησε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντάς του το ιστορικό της δολοφονίας του Νίκου Τεμπονέρα.

Μετά από λίγα λεπτά, ο Στέφανος Κασσελάκης αποχώρησε και ακολούθησε επίσκεψη στο εκλογικό κέντρο του Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα» Κώστα Καρπέτα.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης καλωσόρισε τον Στέφανο Κασσελάκη, σημειώνοντας πως την Κυριακή επιστρέφει στην Περιφέρεια η κοινωνία των πολιτών και η κοινωνία των πολλών, συμπληρώνοντας πως θα δείξει την πόρτα της εξόδου στον Νεκτάριο Φαρμάκη που δεν έχει επιδείξει έργο και εξυπηρετεί συμφέροντα.

Από την πλευρά του, ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε πως είναι ένα μοτίβο πολλών αιρετών της ΝΔ που έχουν αμελήσει τον τόπο και έχουν ξεκοκαλλήσει το μέλλον του τόπου με το φάγωμα που έχουν κάνει, κάτι που το είδαν και στη Θεσσαλία.

Ειδικότερα, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε ότι «πάρα πολλοί αιρετοί της αυτοδιοίκησης των περιφερειών, της ΝΔ, έχουν πραγματικά αμελήσει τον τόπο» και συμπλήρωσε:

«Έχουν ξεκοκαλίσει το μέλλον του τόπου με το φάγωμα που έχουν κάνει, από άκρη σε άκρη στην χώρα. Το είδαμε και στη Θεσσαλία με 500 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία ήταν να πάνε για αντιπλημμυρικά έργα μετά τον “Ιανό”, τα οποία δεν πήγαν πουθενά και ο πρωθυπουργός της χώρας δεν έχει ιδέα που έχουν πάει, αλλά δίνει υποσχέσεις».

Ακολούθησε βόλτα στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας, ενώ στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου αναμένεται να συναντηθεί με τον υποψήφιο δήμαρχο Πατρέων Βασίλη Αϊβαλή.

Η λιποθυμία που δημιούργησε αναστάτωση

Αυτό που όμως ξεχώρισε στην επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη στο μνημείο Τεμπονέρα, ήταν η λιποθυμία του δημοσιογράφου Απόστολου Βουλδή, τη στιγμή μάλιστα που ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος μιλούσε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για το πώς έγινε η δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα.

Αμέσως, στο πλευρό του Απόστολου Βουλδή βρέθηκε τόσο ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος όσο και ο Τάκης Γεωργακόπουλος, γιατροί και οι δύο, που του προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες, ενώ κλήθηκε και το ΕΚΑΒ.

Πηγή: pelop.gr 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις