Κυριακή, 21 Απρ.
20oC Αθήνα

Στέφανος Κασσελάκης: Η απάντησή του για το αν απολύθηκε από τις Goldman Sachs και Tiptree

Στέφανος Κασσελάκης: Η απάντησή του για το αν απολύθηκε από τις Goldman Sachs και Tiptree

«Τα ΜΜΕ που ψάχνουν σκιές στην καθαρή ζωή μου, ας συνεχίσουν το ερευνητικό τους έργο, γιατί τα δημόσια πρόσωπα πρέπει να ελεγχόμαστε. Αλλά έντιμα, με κανονικά, όχι με παραπλανητικά στοιχεία», αναφέρει ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, σε δήλωση του με αφορμή σημερινό (3.9.2023) δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» για την επαγγελματική του πορεία.

«Το ίδιο έντιμα, ας κάνουν ένα ρεπορτάζ για την ακρίβεια που μαστίζει τους πολίτες. Ένα ρεπορτάζ επιτόπου, στον Έβρο, που είναι κι αυτός Ελλάδα, και που μέσα σε 16 μέρες η κυβέρνηση Μητσοτάκη τον αφάνισε από τον χάρτη», προσθέτει ο Στέφανος Κασσελάκης. Ειδικότερα, σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του υποψήφιου για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρεται:

«Στο κυριακάτικο φύλλο (3/9) του “ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ” κλιμακώνεται η κακόβουλη επίθεση σε βάρος του Στέφανου Κασσελάκη. Στο σημερινό επεισόδιο επιχειρούν να τον εμφανίσουν ως ανεπαρκή και αποτυχημένο στην επαγγελματική του πορεία. Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο κ. Κασσελάκης απολύθηκε τόσο από την Goldman Sachs όσο και από Tiptree.

Επειδή, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει “τίποτα δεν θα μένει αναπάντητο και ατεκμηρίωτο”, η αλήθεια είναι η εξής:

1. Όσον αφορά στη δήθεν απόλυση από την G.S., στις 17 Μαρτίου 2014 και ενόσω εργαζόταν σε αυτήν, ο κ. Κασσελάκης γίνεται δεκτός από το ΜΙΤ για μεταπτυχιακές σπουδές στη διοίκηση επιχειρήσεων (ακόλουθο έγγραφο). Για την εισαγωγή του στο κορυφαίο Πανεπιστήμιο έλαβε συστατικές επιστολές από τους προϊσταμένους του στη Goldman Sachs. Η αποχώρησή του από τη G.S. έγινε ώστε να συνεχίσει ανώτερες σπουδές στο παραπάνω γνωστικό αντικείμενο.

2. Όσον αφορά στη δήθεν απόλυσή του από την Tiptree, στις 13 Ιανουαρίου 2023 του ζητήθηκε να παραιτηθεί από τις αξιώσεις που είχε έναντι της εταιρείας για συμφωνημένες και μη καταβεβλημένες αμοιβές του. Επειδή ο κ. Κασσελάκης αρνήθηκε να “προσαρμόσει” τις απαιτήσεις του, η Τiptree επανήλθε στις 16.01.2023 με νέα δελεαστική πρόταση/προσφορά συνεργασίας, η οποία συνίστατο στην ανάθεση σε εκείνον νέου διευρυμένου επενδυτικού project πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Διευκρινίζεται ότι και αυτή η πρόταση έγινε στο πλαίσιο των εξωδικαστικών συζητήσεων των δύο πλευρών αναφορικά με τα δεδουλευμένα του. Επειδή, ο κ. Κασσελάκης απέρριψε και αυτή την πρόταση, στις 13 Μαρτίου 2023 ο ίδιος κατέθεσε αγωγή ενώπιον των αμερικανικών δικαστηρίων για λήξη (“termination”) της συνεργασίας του με την Tiptree (ακόλουθο έγγραφο). 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις