Δευτέρα, 20 Μαΐ
28oC Αθήνα

Στέφανος Κασσελάκης στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής: Όταν βαφτίστηκα, στο νερό σχηματίστηκε ένας Σταυρός από το λάδι

Στέφανος Κασσελάκης στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής: Όταν βαφτίστηκα, στο νερό σχηματίστηκε ένας Σταυρός από το λάδι
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μεγάλη εντύπωση έκανε μια ατάκα που είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο στη Νέα Υόρκη το βράδυ της Δευτέρας (15.4.24).

Ο Στέφανος Κασσελάκης συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο και άλλους ιερείς στην Αρχιεπισκοπή και σύμφωνα με το hellasjournal.gr, τους εκμυστηρεύτηκε ένα περιστατικό από τη βάφτισή του.

«Με βάφτισε ο Άγιος Τσαλίκης με τον πατέρα Κύριλλο και στο νερό σχηματίστηκε ένας Σταυρός από το λάδι. Ο Άγιος Τσαλίκης είπε στους γονείς μου: “αυτός είτε παπάς θα γίνει, είτε πολύ σπουδαίος”».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αυτό είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, που τον άκουγε εκστασιασμένος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής έκανε και ανάρτηση στο Twitter για τη συνάντησή του με τον Στέφανο Κασσελάκη, όπου έγραψε:

«Με χαρά υποδέχθηκα στην Αρχιεπισκοπή μας τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Στέφανο Κασσελάκη, ένα παιδί της Ομογένειάς μας, που σέβεται και εκτιμά το ρόλο της Εκκλησίας μας. Του ευχήθηκα καλή επιτυχία στην προσπάθειά του για πρόοδο της αγαπημένης μας Ελλάδας».

Όπως έγινε γνωστό, στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν τα εθνικά θέματα, ζητήματα ενίσχυσης της συνεργασίας Ομογένειας και Ελληνικού κράτους, καθώς και ζητήματα εκκλησιαστικού ενδιαφέροντος.

Από πλευράς του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επαναβεβαίωσε την ισχυρή στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο και φυσικά την Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος εξέφρασε τη χαρά του που ένας ομογενής ανέλαβε μια τόσο σημαντική θέση στο ελληνικό κράτος.

Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη

Ανάρτηση για τη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντάς τον «φωτισμένο άνθρωπο» και «υπόδειγμα του συμπεριληπτικού, προοδευτικού, αλληλέγγυου ρόλου που μπορεί να επιτελέσει ο θεσμός της εκκλησίας».

«Εδώ στη Νέα Υόρκη, πλάι στους Ομογενείς μας, διάβασα το Πιστεύω στα αγγλικά – είχα αυτήν τη μεγάλη τιμή. Να είμαι κομμάτι ενός Ελληνισμού που μπορεί μακριά από την Ελλάδα να ενώνει τους Έλληνες. Αυτό δηλαδή που αποτελεί στόχο και της δικής μου παρουσίας στην πολιτική».

Είχα επίσης μία εκ βαθέων συζήτηση με αυτόν τον φωτισμένο άνθρωπο, τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, ο οποίος είναι υπόδειγμα του συμπεριληπτικού, προοδευτικού, αλληλέγγυου ρόλου που μπορεί να επιτελέσει ο θεσμός της εκκλησίας – υπενθυμίζω τη θέρμη με την οποία πρωτοστάτησε στο κίνημα black lives matter. Το έχω ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή ότι πιστεύω».

«Η προσωπική μου πίστη όμως είναι άλλο, κι άλλο η αναγκαία ρύθμιση της σχέσης Κράτους – Εκκλησίας ώστε να έχουν διακριτούς ρόλους, όπως έχω επίσης πει από την πρώτη στιγμή και όπως θα πράξουμε εφόσον εκλεγώ. Με συνετά βήματα, με αγάπη, με συνεννόηση, η Ελλάδα θα γίνει μία σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, όπου οι δύο θεσμοί θα λειτουργούν παράλληλα αλλά και ανεξάρτητα», αναφέρει στην ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις