Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Στέλιος Κυμπουρόπουλος: Η συγκινητική ιστορία του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ

Στέλιος Κυμπουρόπουλος: Η συγκινητική ιστορία του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ

Ο Δρ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος είναι ένα από τα 15 νέα ονόματα που περιλαμβάνονται στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης συμπεριέλαβε στη λίστα τον 34χρονο που πάσχει από Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία, και που έχει συγκινήσει το πανελλήνιο με την ιστορία του.

Παρά τις αντιξοότητες, κατάφερε να είναι άριστος μαθητής και να σπουδάσει ιατρική αποκτώντας μάλιστα τον τίτλο του “Δόκτωρα”.

“Γεννήθηκα το 1985 στον Βύρωνα. Δεκατεσσάρων μηνών διαγιγνώσκομαι με Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία σε ένα μάλλον απροετοίμαστο κράτος, αλλά βιώνω μια γεμάτη παιδική και εφηβική ηλικία λόγω της αγαπημένης μου οικογένειας. Έτσι, στις 28 Οκτωβρίου 1999 γίνομαι ο πρώτος αριστούχος μαθητής με αναπηρία παρελαύνοντας σημαιοφόρος με το αμαξίδιό μου. Το 2003 εισάγομαι στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, απ’ όπου το 2012 αποφοιτώ αριστούχος, κι αποφασίζω να μείνω στην Ελλάδα.

Το 2014 αποκτώ μεταπτυχιακό τίτλο στην Προαγωγή Ψυχικής Υγείας-Πρόληψη Ψυχιατρικών Διαταραχών και την περίοδο 2013-2015 μετεκπαιδεύομαι στα ζητήματα της ανθρώπινης σεξουαλικότητας. Το 2016 αποκτώ ειδικότητα στην ψυχιατρική και έκτοτε εργάζομαι ως επιμελητής Β’ στο ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ. Το 2014 συν-ιδρύω το i-Living, τον πρώτο ελληνικό οργανισμό ανεξάρτητης διαβίωσης, εκλεγόμενος έκτοτε μέλος του ΔΣ του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Ανεξάρτητη Διαβίωση.

Είμαι στην πιο δημιουργική περίοδο της ζωής μου, έχοντας συγκεντρώσει εμπειρίες από λάθη και επιτυχίες, χωρίς ποτέ να εφησυχάσω. Πιστεύοντας βαθιά στη Συμφωνία Αλήθειας του Κυριάκου Μητσοτάκη και για αυτό αποφάσισα να είμαι υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία. Θα ήθελα μέσω της παρουσίας μου στο Ευρωκοινοβούλιο να προωθήσω κυρίως τα συμφέροντα της νέας γενιάς και της τρίτης ηλικίας, αλλά και να συνεχίσω τον αγώνα για την ουσιαστική κατοχύρωση του δικαίωμα των Ατόμων με Αναπηρία σε ισότιμη συμμετοχή στην εργασία, στην κοινωνία και στην πολιτική”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις