Πολιτική

Στέλιος Πέτσας: Ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί πολύ πάνω από το 2%

Βέβαιος ότι ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί πολύ πάνω από 2% είναι ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος έκανε λόγο για μια δυναμικά αναπτυσσόμενη ελληνική οικονομία, καθώς τα μέτρα που επιβάλλονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας, θωρακίζουν την αγορά.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Πέτσας εξήγησε ότι ο τρόπος υπολογισμού για να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός γίνεται λαμβάνοντας υπόψη τον πληθωρισμό, τον ρυθμό ανάπτυξης αλλά και τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας «και όπως καταλαβαίνουμε με έναν ρυθμό ανάπτυξης που -κατά την εκτίμηση τη δική μου, θα πλησιάζει το 8% φέτος, δεν μπορούμε να μιλάμε για αύξηση 2%».

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός πρόσθεσε ότι οι αυξήσεις στις τιμές τις ενέργειας είναι παροδικές και έτσι θα συνεχιστεί ο δυναμικός ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και το 2022 «άρα οι αυξήσεις θα είναι πολύ πάνω από το 2% δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία γι αυτό».

Η αγορά θωρακίζεται από τα μέτρα – «Δεν είναι κάτι τρομερό να τα τηρήσουμε»

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις της αγοράς στα νέα μέτρα για είσοδο ανεμβολίαστων με rapid test, ο Στέλιος Πέτσας θύμισε τις πολύ δύσκολες εποχές που όλα ήταν κλειστά ή με click away και κάλεσε τους πάντες να βάλουν «πλάτη» καθώς τα μέτρα θωρακίζουν την αγορά.

«Δεν είναι κάτι τρομερό το να τηρήσουμε αυτού του είδους τα μέτρα που υπάρχουν σήμερα, ίσα- ίσα θωρακίζουν την αγορά ότι θα λειτουργήσει», τόνισε ο κ. Πέτσας και δήλωσε για μια ακόμη φορά αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας που είναι δυναμικά αναπτυσσόμενη.

«Το μόνο που μας ανησυχεί αυτή τη στιγμή και θέλει μια προσοχή διαχείρισης ως προσωρινό φαινόμενο, είναι οι ανατιμήσεις οι οποίες είναι σοβαρές, είναι μεγάλες, είναι εισαγόμενες εν πολλοίς, αλλά πιστεύω θα έχουν» ημερομηνία λήξης και αυτές», πρόσθεσε.

Δεν είναι ζήτημα διχασμού η άσκηση του θρησκευτικού δικαιώματος

Σε ό,τι αφορά την είσοδο ανεμβολίαστων στις εκκλησίες και στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση, ο κ. Πέτσας απάντησε ότι εφαρμόζονται μέτρα όπως η τήρηση των αποστάσεων αλλά και η υποχρέωση για rapid test δύο φορές την εβδομάδα στους ιερείς και το προσωπικό των ναών.

Μάλιστα, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών πρόσθεσε ότι το να ασκεί κάποιος τις θρησκευτικές του υποχρεώσεις είναι βασικό ατομικό και συνταγματικό δικαίωμα και όχι ζήτημα διχασμού ενώ υπάρχει και το πρακτικό σκέλος, ότι δεν μπορεί να επιτηρηθεί η εφαρμογή του μέτρου.

«Είναι θέμα πρακτικά ανεφάρμοστο στην Εκκλησία» τόνισε ο κ. Πέτσας και σημείωσε ότι στα πανεπιστήμια, στα εμπορικά καταστήματα, στα κέντρα διασκέδασης, υπάρχει δυνατότητα ελέγχου των πιστοποιητικών και ταυτοποίησης των κατόχων τους.

Το βασικό μήνυμα της κυβέρνησης πρόσθεσε ο υπουργός, είναι να εμβολιαστούν όλοι αφήνοντας πίσω τους τις σειρήνες του ανορθολογισμού.

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως είτε ψαρεύει σε θολά νερά είτε προσπαθεί να δημιουργήσει διχασμό και πως συνήθως στρέφεται κατά της εκκλησίας, μια πορεία που η κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει καθώς πιστεύει στην ενότητα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Ανδρουλάκης για Φώφη Γεννηματά: «Συνεχίζουμε στον δρόμο που χάραξε, ένα δρόμο ενότητας και αυτονομίας»
«Οι αγώνες της για τη μείωση των ανισοτήτων, την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, την ισότητα των φύλων θα μας εμπνέουν πάντα», γράφει ο Νίκος Ανδρουλάκης
Νίκος Ανδρουλάκης και Φώφη Γεννηματά
Φώφη Γεννηματά: «Θα είσαι για πάντα στην καρδιά και στο μυαλό όλων μας, λείπεις» – Η συγκινητική ανάρτηση του Ανδρέα Τσούνη
Η Φώφη Γεννηματά ήταν ίσως η τελευταία ευκαιρία να επιστρέψει η ανθρωπιά και η ηθική στην πολιτική ζωή αυτής της χώρας, αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του ο σύζυγός της
Η Φώφη Γεννηματά
«Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα πράξει ό,τι απαιτείται για να μην επιτρέψει την υποβάθμιση του Αγνώστου Στρατιώτη» λένε κυβερνητικές πηγές για τον Χάρη Δούκα
«Μέσα σε λίγες ώρες, ο κ. Δούκας αναίρεσε τον εαυτό του» τονίζουν κυβερνητικές πηγές για τον δήμαρχο Αθηναίων
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ 39
Άδωνις Γεωργιάδης – Παύλος Πολάκης: Νέα κόντρα στη Βουλή – «Μην πάρεις πάλι αναβολή», «ο δικηγόρος μου έχει πολλές υποθέσεις»
«Είπες ψέματα ότι δεν ζήτησες αναβολή, και σου κότσαρα το δικαστικό έγγραφο», είπε ο υπουργός Υγείας. «Λες ψέματα» απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Παύλος Πολάκης στη Βουλή 26
Αλλαγές στο γραφείο του έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης - Ο Γιώργος Παπαβασιλείου νέος διευθυντής
Η επί σειρά ετών συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη και μέχρι τώρα διευθύντρια του γραφείου του, Έλενα Αναστασίου, αναλαμβάνει γραμματέας του Δικτύου για τα δικαιώματα του παιδιού και της οικογένειας
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
Κόντρα χωρίς τέλος για τον Άγνωστο Στρατιώτη ανάμεσα σε Δούκα και Δένδια: Στη δικαιοσύνη ο δήμαρχος – «Δεν θα επιτρέψουμε την υποβάθμιση του μνημείου», απαντά το Άμυνας
Στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο Χάρης Δούκας για την ανάθεση της καθαριότητας του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη σε ιδιώτη – Η απάντηση του υπουργείου Άμυνας
Κόντρα χωρίς τέλος για τον Άγνωστο Στρατιώτη ανάμεσα σε Δούκα και Δένδια: Στη δικαιοσύνη ο δήμαρχος – «Δεν θα επιτρέψουμε την υποβάθμιση του μνημείου», απαντά το Άμυνας 80