Σάββατο, 27 Απρ.
21oC Αθήνα

Στη γραμμή Σκουρλέτη και ο Νίκος Φίλης: Ο Κασσελάκης στηρίχτηκε από το σκοτεινό μέρος του διαδικτύου

Στη γραμμή Σκουρλέτη και ο Νίκος Φίλης: Ο Κασσελάκης στηρίχτηκε από το σκοτεινό μέρος του διαδικτύου
Eurokinissi

Ο Στέφανος Κασσελάκης συμπεριφέρεται σαν παίκτης ριάλιτι σημείωσε μεταξύ άλλων ο Νίκος Φίλης μιλώντας στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΙ και συντάχτηκε με την άποψη Σκουρλέτη ότι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στηρίχτηκε από το «σκοτεινό μέρος του διαδικτύου».

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Φίλης, δύο ημέρες μετά την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας για διαγραφή, σημειώνει πως ο Στέφανος Κασσελάκης «κάνει πολιτική επί δύο – τρεις μήνες τώρα με βάση την προσωπική του ζωή, όχι με τα προβλήματα των ανθρώπων».

«Πότε παντρεύεται, πότε λέει ότι ευχαριστώ την οικογένεια μου γιατί αυτή μου έδωσε τη νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρεται ονομαστικά στα μέλη της οικογένειάς του. Εμφανίζει τον εαυτό του σαν ένα ριάλιτι. Πότε δείχνει τη βέρα στο δεξί. Είναι δυνατόν να εμπνεύσει κανείς έτσι και να κάνει αντιπολίτευση;» είπε ο Νίκος Φίλης.

«Το κόμμα συρρικνώνεται, επιδεινώνεται η αξιοπιστία του. Ο κ. Κασσελάκης το επιδεινώνει γιατί προσπαθεί να μετατρέψει ένα κόμμα της Αριστεράς σε ένα δημοκρατικό κόμμα Μπάιντεν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «στηρίχτηκε από το σκοτεινό διαδίκτυο» ακολουθώντας πρακτικές του Τραμπ.

Ο Νίκος Φίλης έθεσε και πάλι θέμα ηγεσίας στο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «ο κ. Κασσελακης μιλάει για θέματα έξω από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Αν επιμείνει με αυτές τις απόψεις που διατύπωσε πριν και μετά ως πρόεδρος, κατά τη γνώμη μας δεν μπορεί να είναι πρόεδρος».

Τόνισε δε πως τελικά αν διαμορφωθούν δύο κόσμοι τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους, η συνύπαρξη θα είναι δύσκολη.

 

«Η μετατόπιση προς τα κεντροδεξιά αφήνει ένα κενό. Μετά από 60 χρόνια που δόθηκε μια μάχη για μια άλλη Αριστερά, μη δογματική θα αφήσουμε αυτό το χώρο διαλυμένο; Μπορεί να κάνει αντιπολίτευση αυτό το κόμμα όταν φεύγει από το χώρο που έχει προσδιορίσει και γίνεται κάτι διαφορετικό κόμμα της κεντροδεξιάς ως μπαλαντέρ;» αναρωτήθηκε ο κ. Φίλης.

«Αν είσαι ένα κόμμα συμπληρωματικό προς την κυβέρνηση με φιλελεύθερες απόψεις δεν μπορεί να εμπνεύσει κανέναν» είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Φίλη ο κ. Κασσελάκης δεν μπορεί να διαγράψει κανέναν με βάση το καταστατικό.

 

 

Για το αν ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να μιλήσει για όλα αυτά που συμβαίνουν στο ΣΥΡΙΖΑ κι αν φέρει μερίδιο ευθύνης, ο κ. Φίλης είπε. «Ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει όταν κρίνει αναγκαίο». Ωστόσο, επισήμανε τι ο κ. Τσίπρας δεν αντέδρασε ούτε όταν ο κ. Κασσελάκης είπε στο συνέδριο του κόμματος ότι πρωτοκλασάτα μέλη υπονόμευαν τον Τσίπρα, ούτε όταν στο «σκοτεινό διαδίκτυο» άρχισε μια ιστορία «ότι η Αχτσιόγλου απείλησε τον Τσίπρα. Δεν θα έπρεπε να πει ότι ήταν συκοφαντίες;» είπε και υπογράμμισε ότι ο Τσίπρας είναι αυτός που ανέδειξε τον Κασσελάκη.

«Από ότι βλέπω ο κ. Κασσελάκης έχει αποφασίσει να με διαγράψει. Να κάνει συνέδριο με πρόωρες διαγραφές. Αν τα πράγματα φτάσουν στο αδιέξοδο θα πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε» πρόσθεσε.

«Η δύναμη του δεν είναι οι 60.000 ψήφοι. Υπάρχουν 400.000 που φύγανε στις βουλευτικές εκλογές. Είμαστε σε μια φάση που ο ΣΥΡΙΖΑ περνάει μια συνεχή στρατηγική ήττα και υποχωρεί. Δυστυχώς, ο Κασσελάκης δείχνει να υλοποιεί με θολό τρόπο ένα σχέδιο μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ από αριστερό, ευρύχωρο ευρωπαϊκό κόμμα σε κάτι άλλο πράγμα που θέλουν και δυνάμεις της οικονομικής ολιγαρχίας στη χώρα μας» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και κατέληξε ότι «αυτά που κάνει εξυπηρετούν την κατάρρευση της ριζοσπαστικής Αριστεράς».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις