Πολιτική

Στη Σερβία ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στη Σερβία βρίσκεται σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. Το πρόγραμμα του προέδρου της ΝΔ περιλαμβάνει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς, τον πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίο, καθώς και με τον πρωθυπουργό, Αλεξάντερ Βούτσιτς.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το βράδυ θα παρακαθήσει σε δείπνο που θα παραθέσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ίβιτσα Ντάσιτς. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί και με Έλληνες επιχειρηματίες.

Στις συναντήσεις με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία θα συζητηθούν οι εξελίξεις στην περιοχή και οι πολιτικές και οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών.

Χθες ο κ. Μητσοτάκης ήταν στη Σόφια. Στις συναντήσεις του με την πολιτική ηγεσία της Βουλγαρίας, οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λωζάνης και τις απειλές του προς την Ευρωπαϊκή Ένωση αναφορικά με το προσφυγικό-μεταναστευτικό.

Στην συνάντηση που είχε με Έλληνες επιχειρηματίες οι οποίοι δραστηριοποιούνται στη Βουλγαρία, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η ΝΔ είναι το Κόμμα το οποίο στηρίζει την επιχειρηματικότητα σε όλες τις εκφάνσεις της και πιστεύει ότι μόνο μέσα από μία γενναία μείωση των φορολογικών συντελεστών μπορεί να έρθει ανάπτυξη στη χώρα, καθώς μόνο μία τέτοια μείωση φορολογικών συντελεστών στα επιχειρηματικά κέρδη μπορεί να αποτελέσει ικανό κίνητρο για να αυξηθεί σημαντικά το επίπεδο των επενδύσεων στην Ελλάδα.

 

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Εξώδικο Καρυστιανού για την συμφωνία για τη Μονή Σινά: «Να διαφυλάξουν τον κρίσιμο ρόλο της στην Ελληνορθόδοξη Παράδοση»
«Οφείλουν να υπερασπιστούν τη νομική προσωπικότητα της Ιεράς Μονής, τη νομίμως κτηθείσα ακίνητη περιουσία αυτής και να διαφυλάξουν τα έννομα συμφέροντά αυτής»
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΤΖΕΚΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ 34
Γιώργος Γεραπετρίτης για Μονή Σινά: Ιστορική ημέρα για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία
«Η συμφωνία είναι η επιτομή μιας βαθιάς στρατηγικής σχέσης, αλλά και μιας αδελφικής σχέσης μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, που εκτείνεται σε όλα τα επίπεδα» αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών
Γιώργος Γεραπετρίτης 7