Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Στη Θεσσαλονίκη ο Τσίπρας – Συνάντηση με εργαζόμενους της ΕΛΒΟ

Ο Α. Τσίπρας με εργαζόμενους της ΕΛΒΟ
Ο Α. Τσίπρας με εργαζόμενους της ΕΛΒΟ

Με εργαζόμενους της ΕΛΒΟ συναντήθηκε κεκλεισμένων των θυρών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατα τη συνάντηση που έγινε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, οι εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ ζήτησαν τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στον αγώνα που κάνουν προκειμένου να μην οδηγηθεί η εταιρία στον «θάνατο» και στην απόλυση οι 360 εργαζόμενοι σε αυτήν.

Ο κ. Τσίπρας τούς παρουσίασε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για έναν ενιαίο δημόσιο φορέα αμυντικών βιομηχανιών και τόνισε πως η κυβέρνηση πρέπει να ανατραπεί, γιατί είναι επικίνδυνη και για τους εργαζόμενους και για την κυριαρχία της χώρας.

Ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε και με τον υπουργό Πολιτισμών της Βολιβίας, Πάμπλο Σέζαρ Γκρουξ Κανέδο.  Ο υπουργός μετέφερε στον κ. Τσίπρα το ενδιαφέρον του Προέδρου της χώρας του, Έβο Μοράλες, για τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Συζήτησαν, επίσης, για τα κινήματα κατά του νεοφιλελευθερισμού στη Λατινική Αμερική και την Ευρώπη, και την εμπειρία από την ιδιωτικοποίηση του νερού στη Βολιβία, που απέτυχε πλήρως γι αυτό και εγκαταλείφθηκε.

Ο Βολιβιανός υπουργός βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη προσκεκλημένος της πρωτοβουλίας πολιτών και φορέων SOSτε το νερό, για συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ.

Το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας θα δώσει το “παρών” στα συλλαλητήρια των συνδικάτων ενώ αναμένεται να δώσει και συνάντευξη στην ΕΤ3.

Το άλλο σαββατοκύριακο θα ανέβει ξανά στη Θεσσαλονίκη, όχι ως διαδηλωτής αλλά με την ιδιότητα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Απο το γραφείο ρεπορτάζ του Newsit στη Θεσσαλονίκη μεταδίδει η Ευη Καλλίνη

Διαβάστε

«Τέλος τα μέτρα» υποσχέθηκε από τη ΔΕΘ ο Σαμαράς – Ανάκαμψη από το 2014 – Καμία αναφορά στην ΕΛΒΟ – ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή δε θα κυβερνήσουν είπε

Οι ατάκες πρωθυπουργών στη ΔΕΘ που άφησαν ιστορία

“Φρούριο” η Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ (ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ)

Θεσσαλονίκη: “Υποδοχή” με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε