Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Στη Βουλή η υπόθεση Ξεπαπαδέα – Ερώτηση από τον Θόδωρο Παπαθεοδώρου

Στη Βουλή η υπόθεση Ξεπαπαδέα – Ερώτηση από τον Θόδωρο Παπαθεοδώρου
Φωτογραφία InTime News

Η αντιπολίτευση είναι αποφασισμένη να μην αφήσει την υπόθεση της Νατάσας Ξεπαπαδέα να… ξεχαστεί. Το θέμα πάει στη Βουλή μετά την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο υπεύθυνος του Τομέα Δικαιοσύνης του ΚΙΝΑΛ, Θόδωρος Παπαθεοδώρου.

Στην επίκαιρη ερώτησή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο Θόδωρος Παπαθεοδώρου καλεί τον Μιχάλη Καλογήρου να ενημερώσει τη Βουλή «από πότε ήταν σε γνώση του η επαγγελματική δραστηριότητα της κ. Αν. Ξεπαπαδέα, ως πληρεξούσιας δικηγόρου του κ. Αρτεμίου» και «γιατί μετά τις αποκαλύψεις ο υπουργός δε ζήτησε την παραίτηση της κ. Αν. Ξεπαπαδέα και την παραπομπή των εν λόγω στοιχείων στις αρμόδιες δικαστικές αρχές προς διερεύνηση».

«Η διαπλοκή στην ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι πλέον αποδεδειγμένη», δήλωσε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου και πρόσθεσε ότι “η κ. Αν. Ξεπαπαδέα, πληρεξούσιος δικηγόρος του Αρτ. Αρτεμίου, υπήρξε ταυτόχρονα διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του υπουργού αναπληρωτή Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλου, στη συνέχεια ειδική συνεργάτης του και κατόπιν ορίσθηκε Γενική Γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς».

Ο Θόδωρος Παπαθεοδώρου ανέφερε ότι «η πολιτική ιδιότητά της κ. Ξεπαπαδέα και οι θέσεις που κατείχε στο υπουργείο Δικαιοσύνης, διαπλέκονταν απολύτως με την άσκηση της επαγγελματικής δραστηριότητάς της, ιδιαίτερα σε υποθέσεις στις οποίες θα όφειλε να ελέγξει για διαφθορά πρόσωπα όπως ο εντολέας της κ. Αρτεμίου και ο κ. Μ. Πετσίτης».

«Το γεγονός ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Καλογήρου δεν έχει ζητήσει ακόμα την παραίτησή της αποδεικνύει ότι αυτή η διαπλεκόμενη σχέση αγγίζει τους πολιτικούς προστάτες του Αρτεμίου και του Πετσίτη στο Μέγαρο Μαξίμου», δήλωσε ο κ. Παπαθεοδώρου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις