Πολιτική

Στη Βουλή η δικογραφία με τις καταγγελίες της Βίκυς Σταμάτη για εκβιασμό από τον Γ. Παπανδρέου

Στη Βουλή διαβίβασε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τη δικογραφία με τις καταγγελίες της Βίκυς Σταμάτη σε βάρος του τέως πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για χρηματισμό και εκβίαση του συζύγου της Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος είναι στις φυλακές Κορυδαλλού. 

Οι καταγγελίες αυτές από την κ. Σταμάτη στηρίζονται σε αφηγήσεις του συζύγου της και έγιναν το 2013, όταν κλήθηκε από τον εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη να καταθέσει στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργούσε για τις συνθήκες απόδρασής της από το ψυχιατρείο όπου νοσηλευόταν. Υπενθυμίζεται ότι τότε είχε βρεθεί σε κακή ψυχολογική κατάσταση περιφερόμενη έξω από το ψυχιατρείο, μετά από απόρριψη αίτησης αποφυλάκισής της.

Στις καταγγελίες εμπλέκονται ο τέως διευθυντής των Εξοπλιστικών και ήδη καταδικασμένος Γιάννης Σμπώκος, ο επιχειρηματίας και φίλος του κ. Παπανδρέου, Τζορτζ Χάλακ, καθώς και ένας Λίβυος πρέσβης, το όνομα του οποίου δεν κατονομάζεται.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες της Βίκυς Σταμάτη, ο Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε από τον Άκη Τσοχατζόπουλο ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, άνω των 3 εκατ. ευρώ, απειλώντας ότι εάν δεν του τα δώσει μπορεί να εμπλακεί, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει κάτι περισσότερο.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πεπόνης είχε υποδείξει τότε στην κ. Σταμάτη να κάνει τις καταγγελίες της στην εκκρεμή δίκη για τα εξοπλιστικά, αλλά αρνήθηκε εκφράζοντας φόβους για τη ζωή της και επισημαίνοντας ότι προτιμά την εισαγγελική έρευνα η οποία λόγω της εμπλοκής πολιτικών προσώπων θα καταλήξει αναγκαστικά στη Βουλή. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Αποχαιρετώ μία ασυμβίβαστη αγωνίστρια της δημοκρατίας» το συλλυπητήριο μήνυμα Ανδρουλάκη για την απώλεια της Σύλβας Ακρίτα
»Παρούσα στην ιδρυτική διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη και πρώτη γυναίκα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ» τονίζει για τη Σύλβα Ακρίτα ο Νίκος Ανδρουλάκης
Σύλβα Ακρίτα: Τα συλλυπητήρια του Νίκου Ανδρουλάκη – «Αποχαιρετώ μία ασυμβίβαστη αγωνίστρια της δημοκρατίας»
Μητσοτάκης σε αγρότες: «Δεν υποκύπτουμε σε εκβιασμούς – Τον πρώτο λόγο για την απελευθέρωση των δρόμων τον έχει η Τροχαία»
«Οι συμπολίτες μας δεν πρέπει ούτε να ταλαιπωρηθούν, αλλά κυρίως δεν πρέπει να ρισκάρουν, κανένα τροχαίο σε επικίνδυνες παρακαμπτηρίους» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό 147
Ο «Μουντζούρης» των ευθυνών για τα μπλόκα των αγροτών: Νέο μήνυμα Μητσοτάκη και στάση αναμονής για την παρέμβαση εισαγγελέα
Στα σημεία όπου θα υπάρχουν μπλόκα, πηγές της ΕΛΑΣ ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα επιτρέψουν τη διέλευση Ι.Χ. αλλά θα τα κατευθύνουν σε παρακαμπτήριες οδούς
Μπλόκα αγροτών στις σήραγγες στα Τέμπη 29