Πολιτική

Στην Αίγυπτο θα μεταβεί και ο Νίκος Ανδρουλάκης – Καμία εμπιστοσύνη στους χειρισμούς της κυβέρνησης για το Όρος Σινά

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μανιάτης αναμένεται να θέσει το θέμα της Ιεράς Μονής της Αγίας Αικατερίνης στο ευρωκοινοβούλιο
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Nέα σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στο κυβερνών κόμμα και το ΠΑΣΟΚ ξέσπασε, με αφορμή την διαχείριση του θέματος της Αγίας Αικατερίνης του Σινά από την κυβέρνηση και την σκληρή δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη εναντίον του Μεγάρου Μαξίμου για τον τρόπο που χειρίζεται τα εθνικά θέματα.

Η κυβέρνηση κατηγόρησε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης  ότι  λειτουργούν ως «προπονητές εξέδρας» και στο κρίσιμο ζήτημα της Ιεράς Μονής της Αγίας Αικατερίνης στην Αίγυπτο. Μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι έσπευσε να πάρει επιθετική στάση χωρίς να έχει ακόμη διαβάσει καλά-καλά την ανακοίνωση του αιγυπτιακού δικαστηρίου.

«Θέλει θράσος να μιλά για «προπονητές εξέδρας η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ενός Πρωθυπουργού-θεατή που έχει καταρρακώσει το κύρος και την ισχύ της χώρας στο διεθνές γίγνεσθαι», υποστήριξε ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τσουκαλάς επιμένοντας ότι: «Ο κ. Μητσοτάκης για τους εταίρους μας είναι συνώνυμος της μαλθακότητας στην εξωτερική πολιτική, ταυτισμένος με τη διαφθορά των κρατικών δομών, την απόλυτη διαχειριστική ανεπάρκεια και τη μετατροπή μιας ευρωπαϊκής χώρας με δημοκρατική παράδοση σε αυταρχικό αντιπαράδειγμα στο επίπεδο λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών».

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  υποστήριξε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσπαθεί στην πραγματικότητα να δημιουργήσει εντυπώσεις για μία ψήφο. «Ξέρετε τι μου θυμίζουν τέτοιες συμπεριφορές; Θυμάστε τους κατά καιρούς πολλούς προπονητές της εξέδρας; Που έβλεπαν έναν αγώνα από την εξέδρα χωρίς να έχουν ειδικές γνώσεις- όλοι είχαμε τέτοιους φίλους, συγγενείς- και έλεγαν παλιά «σιγά τι κάνει ο Μαραντόνα, εγώ τα κάνω καλύτερα», μετά την επόμενη εποχή, ο Μέσι και ο Κριστιάν Ρονάλντο, τώρα μπορεί να λένε για τον Γιαμάλ. Η πολιτική δεν είναι μια άσκηση, μια συνθήκη που μπορεί να γίνεται με όρους προπονητών της εξέδρας», είπε ο κ. Μαρινάκης.

Συνέχισε λέγοντας ότι: «Δεν μπορεί αν δεν έχει διαβάσει μια απόφαση, αν δεν έχεις ενημερωθεί, για να βγει ένας τίτλος «είναι εκτεθειμένος ο Μητσοτάκης» να βγάζεις κάτι το οποίο στο τέλος της ημέρας δημιουργεί σύγχυση στον κόσμο, εξοργίζει τους πολίτες, τους κάνει να ανησυχούν παραπάνω. Ξέρετε, υπάρχει κόσμος- η συντριπτική πλειονότητα- που δεν αντιλαμβάνεται αυτή τη συζήτηση ως μια κομματική μάχη. Δεν πάει να βρει ψήφους από αυτό. Είναι θρησκευόμενος κόσμος, υπάρχει κόσμος που ανησύχησε πραγματικά και το να βγαίνει η Αντιπολίτευση να δημιουργεί εντυπώσεις μπας και βρει καμία ψήφο, μήπως και ανέβει μισή μονάδα στις δημοσκοπήσεις ακόμα και από αυτό το ιερό θέμα δείχνει σε τι απελπισία έχουν βρεθεί».

Στην Χαριλάου Τρικούπη έχουν αποφασίσει πάντως να παρακολουθούν το θέμα από κοντά αφού από τις κυβερνητικές αντιδράσεις αντιλαμβάνονται ότι η κυβέρνηση αγωνιά για την έκβαση της υπόθεσης καθώς η αιγυπτιακή κυβέρνηση άλλα λέει και άλλα κάνει. Μάλιστα μετά την σημερινή συνάντηση που θα έχει ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης στο Κάιρο, στην Αίγυπτο θα βρεθεί και ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Την Παρασκευή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να  συναντηθεί με την Α.Θ.Μ. τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο τον Β’. Ακολούθως θα μεταβεί στα γραφεία της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας όπου θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο, Ανδρέα Βαφειάδη, και θα επισκεφθεί τα ελληνικά σχολεία. Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο κ. Ανδρουλάκης θα ξεναγηθεί στο Μουσείο Καβάφη από τη διευθύντρια του Ελληνικού Ιδρύματος Βιβλίου και Πολιτισμού στο παράρτημα της Αλεξάνδρειας, Σταυρούλα Σπανούδη.

Εν τω μεταξύ ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μανιάτης αναμένεται να θέσει το θέμα της Ιεράς Μονής της Αγίας Αικατερίνης στο ευρωκοινοβούλιο  ζητώντας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προστατεύσει την Ιερά Μονή και να διασφαλίσει ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί και να επιτελεί το θρησκευτικό και πολιτιστικό της έργο. Ο Αντιπρόεδρος της Ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών δήλωσε από την πρώτη στιγμή ότι η απόφαση του Αιγυπτιακού Δικαστηρίου που διατάσσει το κλείσιμο της Μονής, την έξωση των μοναχών και την δήμευση της περιουσίας του, δεν συνάδει με το επίπεδο των διμερών σχέσεων και τη συνεργασία μεταξύ Ελλάδος και Αιγύπτου. Γι’ αυτό –τονίζει- πρέπει να γίνουν άμεσα όλες οι κινήσεις από το Υπουργείο Εξωτερικών και τον ίδιο τον πρωθυπουργό για να αποτρέψουν το κλείσιμό της μετά από 15 αιώνες συνεχούς λειτουργίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Μαρία Καραγιάννη η γυναίκα στο μπαλκόνι της Marfin θυμάται τις εφιαλτικές στιγμές: «Τους εκλιπαρούσαμε να μη μας κάψουν - Είχαν πλήρη επίγνωση»
«Τους έβλεπαν τους ανθρώπους και τους άκουγαν να ουρλιάζουν. «Σε παρακαλούμε μην το ρίξεις», τους φώναζαν» - «Για μια εβδομάδα το σώμα μας ξέρναγε στάχτη και αποκαΐδια»
Marfin: Η Μαρία Καραγιάννη θυμάται τις εφιαλτικές στιγμές – «Τους εκλιπαρούσαμε να μη μας κάψουν»
6
Χρυσοχοΐδης για συλλήψεις Marfin και εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: «Δεν νοείται αφαίρεση ζωής χωρίς απόδοση δικαιοσύνης»
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογραμμίζει ότι «η Δημοκρατία είναι ισχυρή και πάντα νικά», στέλνοντας μήνυμα προς όσους επιχειρούν να επιβάλουν τον φόβο μέσω της βίας
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
ΣΥΡΙΖΑ: Φιάσκο με την Πολιτική Γραμματεία που ζήτησαν Πολάκης και Παππάς – Κανονικά το Σάββατο η Κεντρική Επιτροπή μετά την παρέμβαση Κουβέλη
Πηγές που πρόσκεινται στην αναπληρώτρια γραμματέα, που εκτελεί χρέη επικεφαλής του κόμματος μετά την παραίτηση Φάμελλου, επιμένουν ότι η συνεδρίαση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί
Νίκος Παππάς και Παύλος Πολάκης
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
8
«Καρφί» Σιακαντάρη για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: «Η εκλογή από τη ρευστή βάση άνοιξε τον δρόμο στον Κασσελάκη»
Ο συγγραφέας του «Μανιφέστου» του Ινστιτούτου Τσίπρα υποστηρίζει ότι από την ανάδειξη του πρώην προέδρου ξεκίνησε η αποδόμηση του κόμματος και στρέφει τα πυρά του κατά όσων σήμερα εμφανίζονται ως «σωτήρες»
Γιώργος Σιακαντάρης
Μαρινάκης κατά Ανδρουλάκη για τη 13η σύνταξη: «Καταθέστε πρόταση νόμου και ας την κοστολογήσει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους»
Νέος γύρος αντιπαράθεσης, με το Μαξίμου να επιμένει στην κατάθεση πρότασης και τη Χαριλάου Τρικούπη να απαντά ότι τα επιχειρήματα της κυβέρνησης «εξαντλήθηκαν»
Παύλος Μαρινάκης
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
ΣΥΡΙΖΑ: Σύσκεψη της Πολιτικής Γραμματείας στη σκιά των παραιτήσεων και της κρίσης για τον Τσίπρα – Πολάκης, Δούρου και Παππάς στην Κουμουνδούρου
Οι διαδοχικές αποχωρήσεις των Καλαματιανού, Τσουκνίδα και Καραμέρου, η άρνηση Σπίρτζη να επιστρέψει στη Βουλή και η κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής συνθέτουν ένα δύσκολα διαχειρίσιμο σκηνικό
Παύλος Πολάκης
8
Ο Χρήστος Σπίρτζης δεν αποδέχεται την έδρα του ΣΥΡΙΖΑ – «Δεν συμμετέχω σε ένα πολιτικό τσίρκο»
Διευκρινίζει επίσης ότι η μη αποδοχή της κοινοβουλευτικής έδρας δεν σχετίζεται με τη συμμετοχή του σε ψηφοδέλτιο άλλου κόμματος ή σε κάποιο κομματικό σχήμα φωτογραφίζοντας το νέο κόμμα Τσίπρα
Ο Χρήστος Σπίρτζης 16