Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Στην Apivita ο Αλέξης Τσίπρας

Στην Apivita ο Αλέξης Τσίπρας

Τις εγκαταστάσεις της Apivita, στο Μαρκόπουλο Αττικής, επισκέφθηκε ο Αλέξης Τσίρπας.

Η σημερινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού στις εγκαταστάσεις της εταιρείας που παράγει προϊόντα ομορφιάς, περιποίησης και ευεξίας αποτελεί συνέχεια των επισκέψεων που κάνει ο Αλέξης Τσίπρας στις εγκαταστάσεις μεγάλων εταιρειών.

Πρόκειται για μια σαφή προσπάθεια του Μαξίμου να δείξει την στήριξή του στην επιχειρηματικότητα.

Η Apivita από τον Μάρτιο του 2017 εξαγοράστηκε από την ισπανική εταιρία Puig, με έδρα τη Βαρκελώνη.

Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκε ο πρόεδρος της εταιρείας ο οποίος του έκανε μια μίνι ξενάγηση στο κεντρικό κτίριο.

Ο Αλέξης Τσίπρας αφοί συνομίλησε με Έλληνες και ξένους εκπροσώπους της εταιρείας δοκίμασε προϊόντα όπως το τσάι και οι κερήθρες.

  Ο Αλέξης Τσίπρας

Στη συνέχεια ξεναγήθηκε στον κήπο που βρίσκεται περιμετρικά της εταιρείας και άκουσε την υπεύθυνη βοτάνων η οποία του εξήγησε τον τρόπο παραγωγής την ιστορία των βοτάνων και το πόσο σημαντικά είναι για τη χώρα μας.

Ο πρωθυπουργός έκοψε και το βασιλικό μελισσόχορτο. Η Υπεύθυνη του εξήγησε την ιστορία του τονίζοντας πως υπάρχει barcode αναγνώρισης στο κάθε φυτό.

Η υπεύθυνη βοτάνων της εταιρείας,Ειρήνη Βαλλιανάτου, υπογράμμισε πως η ελληνική βιοποικιλότητα βρίσκεται σε εξέχουσα θέση σε σχέση με την ευρωπαϊκή.

Όπως είπε από τα 20.000 είδη περισσότερα από 6.000 καλλιεργούνται στην Ελλάδα. Tα περισσότερα από αυτά να ανήκουν σε οικογένειες με φαρμακευτικές ιδιότητες.

Ο πρωθυπουργός επίσης άκουσε με εξαιρετικό ενδιαφέρον πως το εργοστάσιο της εταιρείας. Το εργοστάσιο διαθέτει αξιοσημείωτη συλλογή από σπάνια και απειλούμενα φυτά της ελληνικής χλωρίδας.

Η Μπαρτσελόνα

“Ό,τι είναι η Μπαρτσελόνα για το ποδόσφαιρο είναι για η Apivita γι τα προϊόντα” είπε ο πρωθυπουργός στον εκπρόσωπο της ισπανικής εταιρείας που κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο της Apivita.

Στη συνεχεία ο Αλέξης Τσίπρας ξεναγήθηκε στα εργαστήρια της Apivita.

«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως το πέρασμα σε μια άλλη εποχή για τη χώρα, την οικονομία, την επιχειρηματικότητα, την παραγωγή, δεν θα έρθει χωρίς να αξιοποιήσουμε τον νου, τις γνώσεις, τις εμπειρίες και κυρίως τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πατρίδας μας, της ελληνικής γης», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε χαιρετισμό του στις εγκαταστάσεις της Apivita.

«Το σημαντικότερο συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας μας είναι η ελληνική φύση, που παρείχε τη δυνατότητα στους παππούδες μας, σε εμάς, αλλά και στο μέλλον στα παιδιά μας, να γεύονται αυτά τα ασύγκριτα σε ποιοτικό επίπεδο προϊόντα, αλλά και να τα αξιοποιήσουμε και να δημιουργήσουμε ένα νέο παραγωγικό πλαίσιο που θα δώσει δυναμική στην ελληνική οικονομία», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Επιδίωξή μας είναι να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ένα παραγωγικό μοντέλο συμβατό με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πατρίδας μας, που θα πολλαπλασιάζει την προστιθέμενη αξία, θα επικεντρώνει στη βελτίωση της ποιότητας του προϊόντος, μέσα από την έρευνα και την καινοτομία», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι αυτό το παραγωγικό μοντέλο επιπλέον θα έχει συστατικό του στοιχείο τον απόλυτο σεβασμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων, οι οποίοι είναι ο σημαντικότερος κρίκος στην αλυσίδα παραγωγής.

Ο Αλέξης Τσίπρας έλαβε, φεύγοντας, και ένα δώρο. Το απόλυτο προϊόν της ελληνικής φύσης, το μέλι.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις